Calleigh Duquesne

(Preusmjereno sa stranice Keli Dukejn)

Calleigh Duquesne je izmišljeni lik policijske detektivke i forenzičarke koja je predstavljala jednog od protagonista američke TV-serije CSI: Miami, odnosno jednu od troje koja je status protagonista zadržala od njenog početka do kraja.

Calleigh Duquesne
lik iz CSI: Miami
Prvo pojavljivanjeCross Jurisdictions (CSI: Crime Scene Investigation)
Zadnje pojavljivanjeHabeas Corpse
Tumač/ica ulogeEmily Procter
Informacije
Zanimanjepolicajka (detektiv)
Rođenje28. 2. 1974. (1974-02-28) (dob: 50)
Smrt

Fiktivna biografija uredi

Calleigh Duquesne je rodom iz Louisiane. Njen otac Kenwall "Duke" Duquesne (čiji je lik tumačio John Heard) je advokat, a neimenovanu majku je kasnije opisivala kao "prijateljicu umjesto autoriteta", te da je u njihovoj kući "glas razuma bila dadilja". Roditelji su joj se razveli 1992. godine nakon "izuzetno gorkog procesa", a tome je velikim dijelom kumovao "Dukeov" alkoholizam. Usprkos svemu tome, Calleigh je ostala privržena ocu te imala običaj voziti ga kući kada bi zaglavio zbog opijanja.

Calleigh je tokom odrastanja naučila tečno govoriti španski, ali i razvila veliku ljubav prema streljaštvu i vatrenom oružju. Diplomirala je fiziku na Tulane University, prije nego što se priključila Policiji Miami-Dadea, odnosno forenzičkom timu koga vodi Horatio Caine.

Calleigh se među članovima tima ističe izuzetnom vedrinom i optimizmom, usprkos mračne prirode svog posla, kao i brojnih opasnih situacija i incidenata u kojima se i sama našla kao žrtva. Zbog svoje atraktivnosti privlači pažnju muškaraca, a sa nekoliko njih tokom serije ima ljubavne veze, pri čemu su oni u pravilu ili njeni kolege ili osobe vezane uz policiju i vojsku. Tako se u jednoj epizodi kao lik pojavljuje njen bivši momak, marinski snajperist koji njenom timu pomaže uhvatiti snajperista koji ubija ljude po ulicama Miamija. Njena kratka veza sa policijskim detektivom Johnom Hagenom (koga glumi Holt McCallany) završava kada on u trenutku duševnog rastrojstva počini samoubistvo. Potom ima vezu s agentom Tajne službe Peterom Elliottom, za koga se kasnije ispostavi da je bio dio istrage koju je državna tužiteljica Monica West vodila protiv Forenzičke laboratorije; zbog toga njihova veza propada, ali na kraju postanu prijatelji. Calleigh potom ima mnogo dužu i ozbiljniju vezu sa tajnim agentom ATF Jakeom Berkeleyeom, ali i ona na kraju propadne. Na kraju njen kolega Eric Delko prizna da je zaljubljen u nju, i ona priznaje da je zaljubljena u njega, pa započinju vezu. Iako se neće vjenčati, Calleigh usvaja dvoje djece - Austina i Patty North.

Vanjske veze uredi