Juste une question d'amour

Juste une question d'amour je francusko-belgijski televizijski film iz 2000. godine u režiji Christian Faurea, sa Cyrille Thouveninom i Stéphan Guérin-Tilliéom u glavnim ulogama.

Juste une question d'amour
ŽanrDrama
RežijaChristian Faure
ProducentJean-Luc Azoulay
Dominique Janne
Marie-Astrid Lamboray
ScenarioAnnick Larboulette
Christian Faure
Pierre Pauquet
UlogeCyrille Thouvenin
Stéphan Guérin-Tillié
Eva Darlan
Caroline Veyt
MuzikaCharles Court
Datum(i) premijere2000.
Trajanje88 min.
ZemljaFrancuska Francuska
Belgija Belgija
JezikFrancuski jezik
Juste une question d'amour na Internet Movie Database

Radnja uredi

Est-ce qu'on aime vraiment nos enfants autant qu'on le prétend?[1]

Laurent (Cyrille Thouvenin) je gej, ali to krije od svojih roditelja tako što svoju sustanarku i prijateljicu, Carole (Caroline Veyt) predstavlja kao svoju devojku. Razlog za takvo ponašanje leži u porodičnoj istoriji. Njegov rođak Marc bio je, takođe, gej. Kada je to rekao svojoj porodici, oni su ga oterali i odrekli su ga se. Nešto kasnije Marc se razboleo od hepatitisa na putovanju sa svojim momkom po Vjetnamu, ali njegova porodica ni tada nije htela da se stara o njemu, verujući da umire od AIDSa i smatrajući da to i zaslužuje. Takođe, ni Laurentova porodica nije ništa uradila da bi pomogla Marcu.

Stvari počinju da se komplikuju kada upoznaje Cédrica (Stéphan Guérin-Tillié) i zaljubljuje se u njega. Cédric je otvoreno gej i živi sa svojom majkom, Emmom (Éva Darlan), sa kojom vodi rasadnik i laboratoriju za agrikulturu i koja ga potpuno podržava. Cédricova i Laurentova veza je srećna sve do momenta kada Laurent počinje da uvlači Cédrica u svoj dvostruki život.

Posle svađe u vezi sa outovanjem pred roditeljima, na koje ga Cédric nagovara, Laurent i Cédric se razdvajaju. Misleći da će pomoći, Emma odlazi kod Laurentovih roditelja i saopštava im da je njihov sin u vezi sa njenim sinom. Oni reaguju kao i u slučaju Marca i odbacuju ga. Laurent u besu razbija laboratoriju i projekat na kome rade, misleći da ga je Cédric outovao.

Konačno, kada mu Cédric, vozeći ga na stanicu, kaže da ga voli, Laurent se predomišlja u vezi sa planom da se preseli za Pariz i odlučuje da se suoči sa roditeljima. Cédric i on odlaze kod njegovih roditelja, koji su posle dosta razmišljanja, rešili da ne žele da izgube sina i hteli bi da ga prihvate.

Uloge uredi

Reference uredi

  1. Da li zaista volimo svoju decu kao što kažemo? – citat iz filma

Vanjske veze uredi

Juste une question d'amour na sajtu IMDb