Jazbina (Harry Potter)

Jazbina je imaginarna kuća iz serije romana i filmova o Harry Potteru koja pripada obitelji Weasley. Nalazi se u imaginarnom selu, Ottery St. Catchpole, u Devonu, u Ujedinjenom Kraljevstvu. Kuća je visoka - ima otprilike četiri ili pet spratova - i njezino raspadanje sprječava samo magija. U blizini kuće se nalazi dobro skriven teren za igranje metloboja kojeg koriste Weasleyevi.

Lokacija iz serijala Harry Potter
Jazbina
Prvo pojavljivanjeChamber of Secrets
LokacijaUjedinjeno Kraljevstvo Ottery St Catchpole, Ujedinjeno Kraljevstvo
Vlasniciobitelj Weasley
Stalni stanariobitelj Weasley

Jazbina je puna magije, pa su čak i obični, 'bezjački', predmeti začarani kako bi sami obavljali zadatke. Jedan od začaranih premedmeta je i sat kojeg koristi Molly Weasley. Kazaljke na satu predstavljaju članove obitelji, a umjesto brojki na satu stoje oznake o trenutnom stanju i lokaciji članova obitelji. Na tavanu kuće živi gul koji noću drži Rona budnog lupanjem po cijevima.

Kuću okružuje ogroman vrt sa svakojakim životinjama i biljkama u njemu. Također u njemu žive gnomi, mala čarobna stvorenja koje stalno treba istjerivati iz vrta razgnomljavanjem.

U Jazbini trenutno žive Molly i Arthur Weasley sa svoje dvoje najmlađe djece, Ronom i Ginny. Njihov stariji sin Bill radi za banku Gringotts i živi sam. Charlie Weasley živi u Rumuniji. Percy Weasley se nakon svađe s roditeljima preselio u London, a blizanci Fred i George žive u stanu iznad svojeg dućana u Zakutnoj ulici.

Vanjske veze uredi