In the Hands of the Prophets

In the Hands of the Prophets (sh. U rukama Proroka) je epizoda američke science fiction TV-serije Star Trek: Deep Space Nine, premijerno emitirana 20. juna 1993. godine. Predstavlja posljednju epizodu prve sezone. Radnja prikazuje kako nastojanje Keiko O'Brien da djecu u školi na DS9 podučava o crvotočini na temelju nauke a ne bajoranske religije dovede do sukoba sa bajoranskim vjerskim fanaticima.

In the Hands of the Prophets
Epizoda serije Star Trek: Deep Space Nine
Epizoda br.Sezona 1
Epizoda 20
RežijaDavid Livingston
ScenarioRobert Hewitt Wolfe
MuzikaDennis McCarthy
FotografijaMarvin Rush
Produkcijski kod420
Originalno emitiranje20. 6. 1993 (1993-06-20)
Kronologija epizode
← Prethodna
"Duet"
Sljedeća →
"The Homecoming"
Lista epizoda Star Trek: Deep Space Nine

Epizoda je bila zamišljena kao svojevrsni nastavak prve epizode Emissary, odnosno nastojanje da se istraže religijske implikacije činjenice da je Benjamin Sisko ispunio drevna bajoranska proročanstva, a zbog čega, na svoju vlastitu neugodu, postaje predmet štovanja Bajoranaca. Scenarist Robert Hewitt Wolfe je inspiraciju za scenario dijelom pronašao i u vlastitom katoličanstvu odnosno historiji Katoličke crkve u 15. i 16. vijeku, te u tada aktualnim raspravama o obrazovanju u SAD.

Ugledna glumica Louise Fletcher i Philip Anglim se prvi put pojavljuju u ulogama suparničkih bajoranskih vjerskih vođa, koji će se nakon toga često pojavljivati u kasnijim epizodama serije.

Vanjske veze uredi