"I wish" je pjesma Ai Maede (potpisane kao AiM) koja se koristila tokom prve odjavne špice animea Digimon Adventure. Skraćena verzija pjesme (TV Size) premijerno je emitirana 7. ožujka 1999., dok je singl izdan 23. travnja 1999., uz kasnije reizdanje 1. listopada 2004. godine. Oba izdanja singla sadržavala su i pjesmu "Itsudemo Aeru Kara" (koju također izvodi AiM), kao i karaoke verzije obje pjesme. Tekst pjesme napisao je Yoshiko Miura, dok glazbu i aranžman potpisuju Yoshihisa Shirakawa i Katsumi Horii.

"I wish"
Singl koji izvodi AiM
s albuma Digimon Adventure
Datum izdanja7. ožujka 1999. (debi)
23. travnja 1999. (singl)
FormatCD
Snimanje1999.
Žanranime, J-Pop
Trajanje4:04
AutoriYoshiko Miura
Alternativni omot
Reizdanje iz 2004. godine
Reizdanje iz 2004. godine

Pjesma je bila središnji problem epizode "Princezin karaoke", kada je Mimi (kojoj glas posuđuje Ai Maeda) dovedena na dvor ShogunGekomona. Naime, ShogunGekomon je prije mnogo godina izgubio natjecanje u pjevanju te je upao u vječni san iz kojeg ga je moglo probuditi samo predivno pjevanje. Kada su se Mimi i Palmon našli na dvoru, Gekomoni i Otamamoni su ju zamolili da pjeva, na što je ShogunGekomon reagirao. Ipak, Mimi je prekinula pjevanje i ubrzo počela iskorištavati Gekomone i Otamamone, koji su ju tretirali kao princezu. Kada su se pojavili Tai i Joey, uspjeli su nagoviriti Mimi da otpjeva svoju pjesmu kako bi otišli i našli ostalu djecu.

"Mimi's Song" uredi

"I wish"
Singl koji izvodi Pat Moreno
s albuma Digimon Adventure
Datum izdanja14. kolovoza 2000.
Žanranime
Trajanje1:36
AutoriAndy Knote

"Mimi's Song" je njemačka verzija pjesme "I wish" izdana u sklopu Digimon soundtracka koji je popratio njemačku sinkronizaciju animea. Koristeći izvornu glazbu, njemačku verziju izvodila je Pat Moreno (ona nije, doduše, posudila glas Mimi u sinkronizaciji), a sve na prijevod Andyja Knotea. "Mimi's Song" koristi kraću verziju originalne pjesme koja traje 1:36 minuta, odnosno TV Size verziju pjesme. Kao i u izvornom animeu, pjesma je korištena tokom prve verzije odjavne špice i kao centralni problem epizode "Princezin karaoke".