Har Dil Jo Pyar Karega

Har Dil Jo Pyar Karega (Devanagari: हर दिल जो प्यार करेगा, Nastaliq: ہر دل جو پیار کریگا, prevod: Svako srce voli) je bolivudski film iz 2000. godine koji je režirao Raj Kanwar. Glavne uloge u filmu tumače Salman Khan, Preity Zinta i Rani Mukerji. Sadržaj filma je sličan holivudskom filmu "While You Were Sleeping" iz 1995. godine, gdje je glavnu ulogu igrala Sandra Bullock.

Har Dil Jo Pyar Karega
RežijaRaj Kanwar
ProducentSajid Nadiadwala
ScenarioRumi Jaffery
UlogeSalman Khan
Preity Zinta
Rani Mukerji
Paresh Rawal
Shakti Kapoor
MuzikaAnu Malik
FotografijaW.B. Rao
MontažaSanjay Verma
DistribucijaT-Series
Datum(i) premijere
4. 8. 2000 (2000-08-04)
Trajanje173 min.
Jezikhindi / urdu
Har Dil Jo Pyar Karega na Internet Movie Database

Sadržaj uredi

Raj (Salman Khan) je pjevač, koji pokušava da nađe svoje mjesto u velikom gradu kao što je Mumbai. On spašava đevojku, koju zamalo nije pregazio voz, i ostaje sa njom dok je ona u bolnici. Pooja, kćerka bogate porodice, preživljava, ali ostaje u komi. Njena porodica dolazi u bolnicu i oni nalaze tamo Raja, misleći da je on njen muž Romi sa kojim je ona pobjegla, a kojeg oni nisu nikada sreli.

Dok porodica misli da je on Romi, Poojina najbolja drugarica Jahnvi, provodi dosta vremena sa njim. Raj se zaljubljuje u nju, a nju smatraju kao drugom kćerkom u Poojinoj kući. Pooja se budi iz kome, i onda komplikacije nastaju, jer se ona zaljubljuje u Raja. Raj ipak bira Jahnvi, jer se istinski zaljubio u nju, a Rahul (Shahrukh Khan), ženi Pooju.

Uloge uredi

Eksterni linkovi uredi