Chaahat (Hindi: चाहत, Urdu: چاہت, prevod: Želja) je bollywoodski film iz 1996. koji je režirao Mahesh Bhatt. Glavne uloge su pripale Shahrukh Khan, Pooja Bhatt, Naseeruddin Shah, Ramya Krishna i Anupam Kher.

Chaahat
RežijaRakesh Roshan
ProducentRobin Bhatt
ScenarioAkash Khurana
UlogeShahrukh Khan
Naseeruddin Shah
Anupam Kher
MuzikaAnu Malik
Datum(i) premijere
6. 6. 1997 (1997-06-06)
Jezikhindi / urdu

Sadržaj uredi

Roop Rathore (Shahrukh Khan) je sjajan pjevač, kao i njegov otac, što je bio. On mora da vodi otac u Bombay, zbog liječenja. Da bi platio očevo liječenje, on pjeva đe se ukaže prilika, i tako dolazi u Ajay Narangov hotel, đe njegova sestra Reshma slavi svoj rođendan i ona se zaljubljuje u njega.

Ona ne zna da on voli doktoricu Pooju i zapošljava ga da radi u hotelu njenog brata. Ona je jako kapriciozna đevojka i navikla je da joj sve želje ispunjava brat. Kako je stekao veliku popularnost, kod đevojaka posebno, ona postaje ljubomorna i traži od njega da pjeva samo za nju. Odbijajući tu ponudu, on ostaje bez posla i odlazi kod Patelija, koji mu je ponudio posao takođe u hotelu, ali zbog Ajaya, on ne smije da primi Roopa da radi kod njega. Roop mora da plati očevu operaciju, tako da počinje da pjeva na ulici, ali ne dobija pare. Tako da on odlazi Reshmi, znajući da će ona platiti za operaciju. On govori Pooji da se prodao za pare i objašnjava joj situaciju. Kada je njegov otac čuo šta je uradio, on namjerava da napušti Bombay.

Kada je Reshma saznala da je Roop napuštio Bombay sa Poojom, ona pokušava da se ubije. Pooja i Roop se vjenčavaju, ali posle Ajay i Reshma kidnapuju Pooju, i Reshma joj se sveti zbog Roopa. Roop dolazi da spasi Pooju. On se bije sa Ajayom i Reshma mu govori da prestane ili će ubiti Pooju.

Roop prilazi Pooji, i Ajay pokušava da ubije njega i Pooju, ali on promašuje i ubija Reshmu.

Uloge uredi

Eksterni linkovi uredi