Asi (TV serija)

Asi (tur. Asi) je turska televizijska serija snimana od 2007. do 2009.[1]

Asi
Originalni naziv Asi
Prepoznatljivo i kao Rebellious
Žanr drama, romansa
Izdavačka kuća Sis Yapım
Scenarista Gul Diriđan
Neše Džehis
Šebnem Čitak
Režiser Dževdet Merdžan
Uloge Tuba Bujukustun
Murat Jildirim
Zemlja porekla  Turska
Jezik turski
Broj sezona 2
Broj epizoda 71
Produkcija
Lokacija Antiohija, Turska
Dužina trajanja ~75 minuta
Emitovanje
Premijerno prikazivanje na Kanal D
Premijerno prikazivanje 26. oktobar 2007. – 13. novembar 2009.
Emitovanje u Srbiji
Prvi emiter Prva srpska televizija
Premijerno prikazivanje 12. decembar 2011. – 24. jun 2012.
Prethodnik Zabranjeno voće
Naslednik Izgubljena čast
Spoljašnje veze
Zvanični sajt
Sajt produkcije
IMDb profil

U Srbiji je tokom 2011. i 2012. emitovana na Prvoj televiziji.[2]

Sinopsis uredi

Snažna priča o ljubavi dvoje jakih i ponosnih ličnosti koje u ostvarenju zajedničke sreće ometaju tereti prošlosti.

Već tri generacije porodica Kozdžuoglu poseduje veliko imanje, a opstanak plantaže i farme njihov je najvažniji cilj. Vlasnik Ihsan Kozdžuoglu i njegova kći Asi rade i žive za svoju zemlju. Mnogo godina ranije Demirova tetka Suhejla i njegova majka došle su da rade na imanje porodice Kozdžuoglu. Demirova majka utopila se u reci Asi koja teče blizu imanja porodice Kozodžuoglu.

Prošle su godine i Demir se vraća u svoj rodni grad kao imućni poslovni čovek. Još uvek ogorčen zbog okolnosti koje su njegovu majku odvukle u smrt Demir sreće Asi prema kojoj odmah oseti veliku privlačnost. Ali životi porodice Kozdžuoglu i Demirove porodice isprepleteni su događajima iz prošlosti, a oni će biti i stalna prepreka u odnosu ovo dvoje mladih ljudi. Nakon što se Suhejla vrati u Antiohiju tajne počinju lagano da dolaze na videlo i da potresaju odnose.

Demir saznaje da je porodica Kozodžuoglu, jedna od cenjenijih porodica u regionu, verovatno odgovorna za smrt njegove majke. Odgovore zašto je njegova majka počinila samoubistvo, Demir je odlučio da potraži na imanju Ihsana Kozdžuoglua. Demir svoj posao prebacuje u Antohiju i tamo kupuje imanje Džemala Age, Ihsanovog tasta.

U priči o novoj buržoaziji, ljubavi prema zemlji i Sredozemlju, ali i romansi, u središtu je jedna reka koja teče uzvodno. Njeno ime je Asi, kao i nadimak glavne junakinje Asije. Ona ide suprotnim smerom baš poput reke koja, za razliku od uobičajnog toka, gradom Antiohijom teče od juga prema severu. Mladi Demir nakon mnogo godina vraća se privlačan, bogat i uspešan u rodni grad. Na toj zemlji njegova porodica pokopala je tajne koje će njegovom i Asijinom životu otežavati put do sreće. Iako zaljubljeni, ponosni i vezani uz svoje porodice Demir i Asi su neprijatelji uslovljeni gresima svojih predaka.

Karakterizacija likova uredi

  • Asije Asi Kozdžuoglu (Tuba Bujukustun) - Asije je snažna devojka. Dobila je ime po baki Asije iako svi misle da njeno ime potiče od reke koja se zove Asi. Ona je kćerka zemljoradnika Ihsana Kozdžuoglua sa kojim se zajedno brine o imanju i za imanje živi i radi. Demir koji je uzeo hipoteku nad Ihsanovom farmom uspeva da pridobije Asi da radi na njegovoj farmi kako bi odužila dugove svoga oca.
  • Demir Dogan (Murat Jildirim) - Demir je bogat i privlačan poslovni čovek koji se nakon dugo vremena vraća u svoj rodni grad. U prošlosti Demirova teta Suhejla i njegova majka bile su radnice na imanju porodice Kozdžuoglu sve do velike nesreće u kojoj se Demirova majka utopila u reci. Nakon tog događaja, Demir je život nastavio u Istanbulu. Povratkom u rodni grad istražuje majčinu smrt pri čemu sreće Asi i u nju se i zaljubljuje. Ali, Asi je kćerka čoveka kojeg Demir smatra odgovornim za majčinu smrt…
  • Ihsan Kozdžuoglu (Čekin Tekindor) - Asijin otac Ihsan zemljoradnik je i vlasnik imanja koje je već generacijama u njihovoj porodici. Ihsan je vaspitan tako da smatra kako se sve treba podrediti zemlji, jer za njega zemlja znači život.
  • Suhejla (Tulaj Gunal) - Nekadašnja lepotica na farmi spletom životnih okolonosti izrasla je u jaku i snažnu ženu koja je očuvala Demira i njegovu sestru Melek. Kada sazna da je njezin biološki sin Aslan, Suhejla nastoji da učini sve kako bi vratila svoje dete. Uprkos zategnutim odnosima sa Ihsanovom porodicom Suhejla je prisiljena da pronađe zajednički jezik s obzirom da se sudbine ove dve porodice isprepliću.
  • Kerim Akbar (Džemal Hijunal) - Verni Demirov prijatelj koji svojim humorom zabavlja se oko sebe. U braku je s Asinom sestrom Defne. Ipak njihov brak poljuja Defnin privrženi odnos sa majkom Neriman i ostatkom porodice. Kerim se tada upusti u vanbračnu avanutru koja će mu veoma zakomplikovati život.
  • Defne Kozdžuoglu (Selma Ergeč) - Povučena Asina sestra koja je previše vezana za majku Neriman. Nakon što se u tajnosti uda za Kerima, Defne se posvađa sa porodicom. Kada njezin i Kerimov brak bude ugrožen Defne odlučuje da se drastično promeni.
  • Aslan Kozdžuoglu (Sajgin Sojsal) - Tvrdoglavi Aslan uvek se nađe u nevolji. S obzirom da je celi život živeo u zabludi kako je sin siromašnog Okeša, Aslan počinje da otkriva novi svet kada sazna da mu je majka bogata Suhejla. Sa svojim biološkim ocem Ihsanom Aslan teško pronalazi zajednički jezik. Uprkos tome što često upada u nevolje Aslan će pokazati kako ima veliko srce i da je veran svojoj porodici.
  • Melek Dogan (Elif Sonmez) - Stidljiva Melek uvek je bila pod zaštitom svog brata Demira. Odmalena je imala problema sa rukom koju je povredila kada je njena majka zajedno sa njom i Demirom skočila u reku Asi. Nakon što je uspela da izleči ruku u Parizu Melek se vraća na farmu i počinje da se zaljubljuje u bratovog najgoreg neprijatelja Alija.
  • Ali Ujugur (Kanbolat Gijurkem Arslan) - Aliju je u cilju samo da uništi Demirovu i Asinu sreću. Nakon što se umeša u poslovne planove, Ali će učiniti sve u svojoj moći kako bi uništio Asin i Demirov brak. Ubrzo će Ali pronaći Demirovu slabu tačku i odlučiće da se oženi njegovom sestrom Melek.

Uloge uredi

Glumac: Uloga:
Tuba Bujukustun Asije Asi Kozdžuoglu
Murat Jildirim Demir Dogan
Čekin Tekindor Ihsan Kozdžuoglu
Nur Surer Neriman Kozdžuoglu
Selma Ergeč Defne Kozdžuoglu
Čagla Čakar Asija
Džemal Hijunal Kerim Akbar
Tulaj Gunal Suhejla
Tulaj Bursa Fatma
Asilhan Guner Gondža Kozdžuoglu
Nedžmetin Čobanoglu Okeš
Sajgin Sojsal Aslan Kozdžuoglu
Ibrahim Bozgunej Arif
Onur Sajlak Zija
Elif Sonmez Melek Dogan
Kenan Bal Namik
Dilara Deviren Džejlan Kozdžuoglu
Tundžel Kurtis Džemal Aga
Ajča Zejnep Ajdin Lejla Akbar
Šahnaz Čakiralp Sarmašik
Setenaj Jener Sevindž
Kanbolat Gijurkem Arslan Ali Ujugur
Emrah Elčiboga Zafer
Menderes Samandžilar Hajdar Dogan
Eli Mango Madam
Ezgi Čelik Indži
Remzi Evren Mahmut
Idil Vural Suhejla (u mlađim danima)
Elvin Ajdogdu Dževrije
Elif Sumbul Sart Emina Dogan
Salahsun Hekimoglu Rea
Sibel Kasapoglu Asi (kao devojčica)

Napomene i reference uredi

  1. „Osnovni podaci o seriji”. Arhivirano iz originala na datum 2012-01-28. Pristupljeno 2012-07-22. 
  2. Asi na Prvoj televiziji”. Arhivirano iz originala na datum 2011-12-06. Pristupljeno 2012-07-22.