Velvet Revolver


Velvet Revolver je američka Hard rock skupina. Formirali su ga trojica bivših članova Guns N' Rosesa: gitarist Slash, basist Duff McKagan i bubnjar Matt Sorum. Pri pisanju većine pjesama bio je prisutan i Izzy Stradlin, no on je kasnije napustio bend.

Velvet Revolver
Velvet Revolver na koncertu u dvorani Hammersmith Apollo u Londonu 5.6. 2005. Slijeva nadesno: Dave Kushner, Duff McKagan, Scott Weiland, Slash, Matt Sorum
Muzički rad
Period aktivnosti2002—danas
Mjesto osnivanjaRancho Santa Margarita, Kalifornija, SAD
ŽanrHard rock
Diskografska kućaSony BMG/RCA
Članovi
Trenutni članoviSlash
Duff McKagan
Dave Kushner
Matt Sorum
Bivši članoviScott Weiland
Ostalo
Povezani izvođačiGuns N' Roses, Wasted Youth, Slash's Snakepit, Loaded, Stone Temple Pilots
Službene stranicewww.velvetrevolver.com

Početni koraci uredi

Početni koraci su bili dovođenje vokala. U prvom planu su bili Scott Weiland (bivši vokal Stone Temple Pilotsa) i Sebastian Bach (bivši vokal Skid Rowa). U međuvremenu je bend napustio Izzy Stradlin koji je pomagao pisati tekstove nekih pjesama. Sada je u pitanju bilo i mjesto ritam gitare, no tu je bila alternativa u Daveu Kushner u koji se odmah pridružio bendu. Nakon mnogo teških odluka i slučajnosti za vokala je izabran Scott Weiland.

Povijest uredi

Članovi grupe sada su smišljali ime benda. Slash je rekao "revolver", a Scott samo nadodao "velvet" i tako je nastao Velvet Revolver. Novonastali bend odmah se bacio na rad. 2003. godine snimili su pjesmu "Set me free" za soundtrack filma "The Hulk". Snimili su svoj prvi album "Contraband" 2004. godine. 2005. godine snimili su pjesmu "Come on, Come in" za film "Fantastic Four". Velvet Revolver je nedavno izdao svoj drugi album,"Libertad" , koji među ostalim sadrži pjesme "She Builds Quick Machines", "The Last Fight",te "Let It Roll". Album je pušten u prodaju 2.lipnja u Americi, te 3.lipnja u Europi.

Kontroverze uredi

U ožujku 2006. Axl Roseov odvjetnik je objavio sljedeću izjavu: "U listopadu 2005. Slash se nenajavljeno pojavio pred Axl Roseovom kućom u 5:30 sati. Nije se činio pod utjecajem, Slash je došao da kaže Axlu: 'Duff je beskičmenjak,' 'Scott Weiland je prevarant,' i da 'mrzi Matta Soruma' i da je ovaj hladni rat, natjecanje da je Slash postigao više od Axla u zadnjih 20 godina, dobio Axl koji je dokazao da je 'jači.' Axl se nadao da će Slash čuti njegove objave da završi rat i nastavi sa životom. Nažalost to se nije dogodilo."

Slash nije komentirao Axlovu izjavu - ali glasnogovornik Velvet Revolvera je obećao da će se Slash čuti uskoro - Slash nije dao izjavu, ali Scott Weiland (iz Velvet Revolvera) je objavio ovo na njihovoj stranici:

Idi u teretanu, jebem ti mater, ili ako želiš, nabavi novu periku. Mislim da ću se oduprijeti potrebi da se spuštam na tvoj nivo. O sranje, evo dolazi, ti debeli, zategnuti, nosaču perika! O.K., sad se bolje osjećam. Nemoj na trenutak pomisliti da ne znamo odakle su došle te riječi. Tvoj neorginalan, nekreativan mali um, isti um koji se oslanjao na kolege iz benda da pišu melodije i stihove. Tko je prevatant sada, kurvo? Kvragu, ja ne bih mogao zamisliti da ljudi pišu za mene. Koliko si albuma izdao, čovječe, i koliko ti je trebalo vremena da sadašnji takozvani “bend” napravi album? Koliko? Kako se usuđuješ! Sram te bilo! Kako se usuđuješ nazivati našeg basistu “beskičmenjakom”. Na turneji smo i promoviramo album već godinu i pol dana. Koliko si ti koncerata odradio u zadnjih deset godina? O, tako je - ti si odustao od toliko isčekivane povratničke turneje, ostavljajući svoje obožavatelje?! Ja neću ni navoditi što sam postigao zato što ne trebam. Mi ovdje govorimo o preplašenom malom čovjeku koji je jednom mislio da je kralj, ali kralj bez krune je ništa osim uspomene na šupka koji je nekad bio.

Izjava je maknuta dva dana poslije.

25. travnja 2006., Duff McKagan je gostovao u emisiji Opie & Anthony na XM radiju. Pobio je sve glaine da Slash napušta Velvet Revolver govoreći da su jednostavno "sranje". Dva dana kasnije, Slash i njegova supruga Perla su zatražili razvodu u Los Angelesu. Vjeruje se da je Perla, koja je također menadžer Velvet Revolvera, izvor lažnih glasina oko prekida Velvet Revolvera kao i ponovnog ujedinjenja Slasha s Axlom Roseom. Te su glasine bile netočne (razvod, Slash je na Camp Freddyu 13. svibnja rekao da je i dalje u Velvet Revolveru i da nije razgovarao s Axlom od 1996.)

13. svibnja 2006., Slash je gostovao na Camp Freddy Showu na Indie 1031 FM radiju i porekao da je posjetio Axla ili rekao sve što je Axl tvrdio. Slash je izjavoi: "Ne želim se upletati u tu dugu stvar. To je nešto što je on [Axl] odlučio učiniti… Bilo je mnogo stvari koje su učinjene da bi se promovirao sljedeći album Gunsa i turneja i takve stvari, jer bila je ova stvar da sam otišao do njegove kuće i da smo razgovarali i da sam ja rekao svašta o svojim kolegama iz benda. I to je jednostavno neistinito. Nisam razgovarao s tipom na bilo kakav način već 11 godina, od 1996. [Smijeh] I to je to. Nema istine u tome."

Ukupno uredi

Velvet Revolver je počeo kao "The Project", potraga Slasha, McKagana, i Soruma za novim pjevačem. Za ritam gitaru su pozvali Izzyja Stradlina, ali to nije išlo jer je Izzy imao drugih poslova i turneja. Na kraju su uzeli Davea Kushnera, iz benda u kojem je Duff bio prije nego što se ujedinio sa Slashom. Mnogo mjeseci su njih četvorica slušali demo snimke potencijalnih pjevača, cijeli proces je zabilježio VH1. Nakon mnogo mjeseci su htjeli odustati. No Stone Temple Pilots su bili na produženom odmoru, i pjevač Scott Weiland se prijevio za "The Project". Slash, Duff, i Matt su se odmah složili s njim i Velvet Revolver je nastao.

Bend je svirao koncerte u ljetu 2003. i izdao svoj prvi singl, "Set Me Free" kao dio soundtrack za film The Hulk. u lipnju 2004., izdali su svoj prvi studijski album, Contraband. Uslijedila je turneja od 19 mjeseci, kako je album postao platinasti i ustanovio Slasha među masama koje su ga zaboravile tokom godina. Turneja je završila u siječnju 2006., i Slash i kolege su uzeli odmor prije početka rada na drugom albumu. Bend je snimio novu pjesmu za Steven Spielbergov zadnji film Monster House u svibnju 2006.

Cover Pjesme uredi

Velvet Revolver je poznat po izvođenju širokog sklopaof cover pjesama, među kojima su:

Albumi uredi

Godina Naslov Chart pozicije
Billboard Top 100 UK Album Chart ARIA Australia Charts Canadian Album Chart
2004 Contraband 1 11 2 1
2007 Libertad 5 6 10 2

Singles uredi

Godina Naslov Chart pozicije Album
U.S. Hot 100 U.S. Modern Rock U.S. Mainstream Rock UK Singles Chart
2003 "Set Me Free" - 32 17 - Hulk soundtrack, Contraband
2004 "Slither" 56 1 (4 weeks) 1 (9 weeks) 35 Contraband
2004 "Fall to Pieces" 67 2 1 (11 tjedana) 32 Contraband
2005 "Dirty Little Thing" - 18 8 - Contraband
2005 "Come on, Come in" - - 14 - Fantastic Four soundtrack
2007 "She Builds Quick Machines" 104 14 2 - Libertad
2007 "The Last Fight" - - 29 - Libertad

Članovi benda uredi

Trenutačni članovi uredi

Slika uredi

Vanjske poveznice uredi

Other Sites

Šablon:Velvet Revolver