Zlatni dvori

(Preusmjereno sa stranice Zlatni dvori (TV serija))

Zlatni dvori je hrvatska dramska serija. Glavni redatelji su Goran Rukavina, Kristijan Milić, Danijel Pleić i Josip Žuvan. Serija je sa snimanjem krenula sredinom lipnja, a s emitiranjem 6. rujna 2016. na programu Nove TV. Serija se emitira od ponedjeljka do srijede u 22:00h

Zlatni dvori
Formatdramska serija / telenovela
KreatorGoran Rukavina
Kristijan Milić
Danijel Pleić
Josip Žuvan
Zemlja porijekla Hrvatska
Produkcija
Trajanje45 min. po epizodi (nekad i 50-60 min)
Emitiranje
Originalni kanalNova TV
Originalno prikazivanje6. rujna 2016. – 7. lipnja 2017.

Sinopsis uredi

Zlatni dvori je nova serija Nove TV u kojoj pratimo jaku ljubavnu priču između Ane (Katarina Baban), seoske djevojke koja na slavonskom gazdinstvu brine o konjima i Petra (Matko Knešaurek), mladog bogataša koji je pomalo vjetropirast, neodgovoran i zaveden sjajem vlastitog, obiteljskog bogatstva, ali u dubini duše pošten i dobronamjeran.

Petar će iz ljubavi prema glazbi, ali i velikog prkosa prema ocu, prihvatiti okladu da će Anu pretvoriti u glazbenu zvijezdu. Između njih se od prvog susreta razvijaju snažne emocije, koje će ih oboje dovesti do krajnjeg cilja – ne samo pronalaska prave ljubavi, nego i upoznavanja samih sebe. Međutim, na tom putu postoji veliki broj prepreka na koje će tako neobičan par naići.

Ana živi na skromnom, ali lijepom imanju kojeg uglavnom sama održava. S njom živi otac Antun, dobronamjeran, ali nerealan čovjek čiji su ih potezi doveli u teško financijsko stanje i djed Joza, poznati seoski šaljivdžija. Iako je nesposoban za rad i pomoć na imanju, Joza (Duško Valentić) je vesele naravi, vedra duha i voli svoju obitelj, takvu kakva jest. Iako joj ne može ništa pomoći, pomalo joj, nehotice, odmaže, jer voli popiti koju rakijicu više.

Ana je od svoje majke, koja je otišla u inozemstvo ganjati (neuspješnu) karijeru pjevačice, naslijedila prelijep, iako neškolovan glas no okolnosti majčinog odlaska su za nju obavijene velom tajne. Naime, njen otac nikada nije htio pričati o majci jer nije htio Ani kaljati uspomene. Ani je od majke ipak ostala jedna uspomena – pjesma koju pjeva svojim konjima, nesvjesna ljepote svoga glasa. Obzirom na to da nije imala majku u svojim formativnim godinama, iako lijepa, Ana je djevojka koja ne brine za svoj izgled, ponašanje, a moderna čuda, iako ih jest svjesna, nimalo ju ne zanimaju.

Ana radi na imanju gazde Nikole (Robert Kurbaša), velikom i bogatom gazdinstvu koje se stalno širi otkupljujući napuštena ili propala seoska imanja unaokolo. To veliko gazdinstvo osim proizvodnje hrane bavi se i seoskim turizmom, te organizacijom ekskluzivnih etno vjenčanja. Ana je nadaleko slavna po svojim kolačima i neumorno radi kolače za svadbe, krstitke, slavlja… Nikola ima grandiozne planove da tu napravi ogromni zabavno rekreacijski centar. I njezino imanje mu treba kao parcela da zaokruži sve u svom vlasništvu. Osim toga, Ana mu je jako privlačna. No, ona ima urođeni instinkt za prepoznavanje ljudskih karaktera i otpočetka ne osjeća privlačnost prema njemu, ni kao prema osobi, niti prema kao muškarcu.

Jedan neočekivani susret sa zagrebačkim bogatim dečkom Ani će promijeniti život. Naime, Petar, zajedno s prijateljem Ivanom (Jan Kerekeš) juri na svadbu Nikoline sestre, no na konju juri i Ana jer želi što prije doći do veterinara – njena kobila Plamenka je pred porođajem. Umalo se dogodi nesreća. Već prvi susret Ane i Petra daje naznaku da među njima postoji nešto, iako je Ana, zbog okolnosti, ljuta.

Petar je navikao da djevojke i žene lako padaju na njegov šarm, no Ana je drugačija. U trenucima kad mu je još samo fizički privlačna, slučajno čuje njen divni glas i ona u potpunost zaokupi. U jednom trenutku izbit će i slučajni požar te će Petar u trenu postati pravi romantični junak koji iz požara spašava svoju novu ljubav. Budući da ga obiteljski posao ne zanima, već bi se želio okušati u producentskim glazbenim vodama, Petar je često u zavadi s roditeljima. Nakon velike svađe s ocem Vinkom (Milan Štrljić), majka Irena (Ecija Ojdanić) ponudi Petru da se dokaže u svijetu glazbe s pjevačicom po izboru. Ako ne uspije, mora se bespogovorno vratiti u očevu firmu i zarađivati, a ukoliko od nje napravi zvijezdu u samo tri mjeseca, sam odlučuje o svom životu i karijeri. Petar prihvaća izazov i za svoju muzu odabire upravo Anu.[1]

Uloge uredi

Glavna glumačka postava uredi

Glumac/ica Lik
Katarina Baban Ana Begovac (djevojačko Galović)
Matko Knešaurek Petar Begovac
Ecija Ojdanić Irena Begovac (djevojačko Vraz)
Milan Štrljić Vinko Begovac
Lana Ujević Martina Begovac
Helena Buljan Helena Galović (bivša Vraz)
Darko Milas Antun Galović
Sandra Lončarić Vesna Galović
Duško Valentić Joza Galović
Danko Ljuština Veljko Holcer
Hrvoje Barišić Zvonko (Zvone) Blažević
Petra Kraljev Nera Vidić
Robert Kurbaša Nikola Rakitić
Vanda Winter Sara
Dijana Vidušin Mara Veselica (djevojačko Rakitić)
Mladen Kovačić Domagoj Veselica
Petra Dugandžić Kata Blažević (djevojačko Kozarac)
Ivan Herceg Mladen Kozarac
Marko Torjanac Fedor Vidić
Tamara Šoletić Žana Zlokić
Jan Kerekeš Ivan Đurđević
Lujo Kunčević Jan Weltrusky
Tomislav Krstanović policajac Slavomir (Slavko)
Draško Zidar inspektor Đuka Balenović
Velimir Čokljat Francesco del Bianco
Željko Duvnjak Ivan Gudić
Biserka Ipša Leticija
Ana Majhenić Eva

Izvori uredi

Eksterni linkovi uredi