Disambig.svg Za ostala značenja, v. Zero Hour (razvrstavanje).
Zero Hour!

kino-poster
Režija Hall Bartlett
Producent John C. Champion
Hall Bartlett
Scenario Arthur Hailey
Hall Bartlett
John Champion
sinopsis: Arthur Hailey
Predložak Flight into Danger; autor:
Arthur Hailey
Uloge Dana Andrews
Linda Darnell
Sterling Hayden
Muzika Ted Dale
Arthur Hamilton
Fotografija John F. Warren
Montaža John C. Fuller
Distribucija Paramount Pictures
Datum(i) premijere
13. novembar 1957 (1957-11-13)
Trajanje 81 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski

Zero Hour! (sh. Nulti sat!) je američki crno-bijeli film snimljen 1957. u režiji Halaa Bartletta, a koji se smatra jednim od najuticajnijih ostvarenja u žanru filma katastrofe. Predstavlja remake kanadske TV-drame Flight into Danger, originalno prikazane prethodne godine. Radnja je smještena u putnički avion u kome se tokom leta većina putnika, ali i pilot i kopilot, otruju hranom, pa nijedan član posade više nije u stanju sa njime pilotirati. Protagonist, koga tumače Dana Andrews, je bivši lovački pilot i veteran Drugog svjetskog rata koji se našao među neoboljelim putnicima i koji mora savladati nepoznate komande, ali i vlastite ratne traume kako bi svoje suputnike sigurno spustio na zemlju.

Zero Hour! je kasnije poslužio kao svojevrsni model za slična žanrovska ostvarenja. Godine 1971. je napravljen remake u obliku TV-filma Terror in the Sky.

Danas je, pak, najpoznatiji kao predložak za kultni parodijski film Airplane! iz 1980. godine, čiji su autori, zahvaljujući tome što je u oba slučaja nositelj autorskih prava bio Paramount Pictures bili u mogućnosti doslovno kopirati scene i dijaloge iz originala.

UlogeUredi

IzvoriUredi

Vanjske vezeUredi