Zeng Gong (kineski: 曾鞏pinyin: Zēng Gǒng, 1019–1083), kurtoazno ime Zigu (子固), bio je kineski učenjak i historičar iz doba dinastije Song.

Zeng Gong
Statua Zeng Gonga u hramu Nanfeng na Jezeru Daming
Ovo je kinesko ime; porodično ime je Zeng.

Zeng Gong se rodio u Jianchang (建昌, odnosno današnjem Fuzhouu). Prema predaji je jedan od najpoznatijih tekstva Liulun 六論 ("Šest argumenata") napisao kada mu je bilo dvanaest godina. Njega je pročitao Ouyang Xiu, jedan od najuglednijih kineskih intelektualaca tog doba, te pohvalio Zeng Gonga koji je tako postao slavan.

Godione 1037. se Zeng Gong preselio u okrug Yushan (玉山縣, u današnjem Shangraou) zajedno sa ocem Zeng Yizhanom (曾易占), koji je tamo imenovan za magistrata. Za boravka u Yushanu je često putovao i na temelju tog putovanja napisao putopis You Xinzhou Yushan Xiaoyan Ji (遊信州玉山小岩記), koji se često hvalio kao primjer mladenačkog talenta. Nastavio je putovati širom Kine te se sprijateljio za učenjakom i budućim reformatorom Wang Anshijem.

Godine 1057. je Zeng Gong na carskom ispitu dobio diplomu jinshi te je imenovan na vojnu dužnost u provincijama. Sljedeće godine je vraćen u prijestolnicu i služio u odjelu za historiju, gdje je prikupljao dokumente. Od 1069. je služio kao guverner gradova kao što su Qizhou (齊州), Xiangzhou (襄州), Hongzhou, Fuzhou, Mingzhou (明州) i Bozhou(亳州).

Godine 1080. je na putu za grad Cangzhou, gdje je bio imenovan za guvernera, dobio audijenciju na dvoru cara Shenzonga. Car je bio toliko impresioniran s njim da mu je dozvolio da ostane u prijestolnici, gdje je počeo raditi na historiji Pet dinastija. Godine 1082. je Zeng Gong imenovan Pomoćnikom majstora spisa (中書舍人). Sljedeće godine je umro u Jiangningu. Novi car Lizong mu je dao posthumnu titulu "Wending" (文定).

Zeng Gong je za života napisao oko 400 pjesama i brojne eseje. U političkoj filozofiji je bio sljedbenik Ouyang Xiua. Zbog toga je često u kasnijim historijama zanemirivan u korist svog mentora.