Zauvijek susjedi

Zauvijek susjedi je prva dnevna humoristična serija koja je sa emitiranjem krenula 24. rujna 2007. na programu Nova TV. 30. svibnja 2008. prikazana je posljednja epizoda i direktor programa Nove TV, Siniša Svilan, je u medijima potvrdio kako se druga sezona serije neće snimati.

Zauvijek susjedi
Formathumoristična serija
KreatorDaniel Kušan
NastupajuLjubomir Kerekeš
Darko Janeš
Tamara Šoletić
Jelena Vukmirica
Zemlja porijekla Hrvatska
Broj epizoda180
Produkcija
Trajanjeoko 30 min. po epizodi
Emitiranje
Originalni kanalNova TV
Originalno prikazivanje24. rujna 2007. – 30. svibnja 2008.

Sinopsis uredi

U jednoj Zagrebačkoj zgradi žive dinamični susjedi koji uvijek upadaju u nevolje, a naprave ih upravo najbolji prijatelji. To su Ferdo, usamljeni čovjek kojeg je ostavila žena i otišla sa krotiteljom životinja, te Jura, koji ima ženu Lili koja ga neprestano gnjavi, koja je neugledna, no brine se za svog muža iako to uvijek pokazuje agresivno i glasno. Jozo Bubalo zvani Grof također živi u istoj zgradi. Ima puno smisla za biznis, stoga umišlja da je najveći biznismen na svijetu. On je poznat i kao veliki ženskaroš. Tu je i Grofov batler zvani Koma, umirovljenik koji se boji Grofa, te Sanja, Ferdina kćer iz njegova braka sa bivšom ženom Suzanom, Sanja je jako inteligentna, ali živi sa dvije ne inteligentne djevojke, Anđom i Viki. Anđa je zavidna svakome tko u životu prolazi bolje od nje, a Viki je lijepa, samo što nije previše inteligentna. Tu je još i Babićka, čije lice nikad nije prikazano. Opisana je kao stara dama koja se zanima za Komu. Ferdo, Jura, Grof i Koma često okupljaju u obližnjem kafiću, gdje je prikazano skoro 50% događaja.Oni se zovu Zauvijek susjedi zato što su zauvijek ostali komšije nikad niko nije otišao i tako je nastao naziv Zauvijek susjedi.

Likovi uredi

Glavna glumačka postava uredi

Glumac/glumica Lik Trajanje
Ljubomir Kerekeš Ferdo Jurić 2007.-2008.
Darko Janeš Jura Ferdić 2007-2008.
Tamara Šoletić Lili Ferdić 2007-2008.
Jelena Vukmirica Sanja Jurić 2007-2008.
Slaven Knezović Jozo Bubalo-Grof 2007-2008.
Franjo Jurčec Adolf Komer- Koma 2007-2008.
Lucija Šesto Anđa 2007-2008.
Sonja Kovač Viki 2007-2008.
Antonija Stanišić Izabela 2007-2008.

Gostujuće uloge uredi

Zanimljivosti uredi

Vlatka Pokos: Baš su me pošteno namagarčili uredi

Vlatka Pokos prihvatila je epizodnu ulogu u seriji “Zauvijek susjedi”. Nadimak Dekanica asocira na Dikanica, što je bolesno, kaže Vlatka uredi

Voditeljica i pjevačica tvrdi da su joj producenti serije "Zauvijek susjedi" prešutjeli bitne detalje oko karaktera Sofije Frajt, lika koji tumači, kao i detalje oko Sofijine prijateljice koja proživljava sličnu "bračnu dramu" u seriji kao Vlatka na javi. 

- Generalno sam razočarana. Imala sam tekst svoje role i role mog partnera. Zaslijepljena srećom što glumim s Kerekešom, mojim najdražim glumcem, nisam pitala za detalje serije - priča Vlatka, koja je preko odvjetnika zatražila da se epizoda ne prikaže ukoliko se "ismijava ili banalizira njezina trenutačna životna situacija". 

- U seriji imam nadimak 'Dekanica', što asocira na 'Dikanica'. Glupa i bolesna insinuacija. Osim toga, koji dekan ima love da si priušti život na visokoj nozi? - kaže Vlatka. Na Novoj TV tvrde da je Vlatka znala sve detalje oko uloge i prije nego je počelo snimanje. 

- Vlatka je dobila cijeli scenarij prije snimanja. Ukoliko joj nešto u vezi uloge nije odgovaralo, mogla je reagirati odmah - rekao je Siniša Svilan, direktor programa Nove TV. Budući da je Vlatka autorska prava prepustila producentskoj kući Core Media, prikazivanje sporne epizode, za koju Vlatka smatra da ismijava njezinu sudbinu, nije zaustavljeno. 

VLATKA U EPIZODI TUMAČI ZLOČESTU DEKANOVU ŽENU 

Vlatka u seriji "Zauvijek susjedi" tumači ulogu Sofije Frajt, žene dekana Pravnog fakulteta. Vlatkin lik u seriji izluđuje vozača Ferdu (Ljubomira Kerekeša). U jednoj od scena, Sofija Ferdu pošalje po svoju prijateljicu koju je suprug izbacio "na ulicu" bez odjeće. Vlatka se u reklami za RBA kartice svjesno pristala šaliti na svoj račun, ali ovo joj je degutantno. Njezin bivši suprug, Josip Radeljak kaže da ne vjeruje da Vlatka nije znala o čemu se radi u scenariju. Poručuje joj da prestane graditi karijeru besramno prodajući njihovu intimu.

Izvori uredi

Vanjske veze uredi