Knocked Up

(Preusmjereno sa stranice Zalomilo se)

Knocked up je američka filmska komedija snimljena 2007. godine, koju je režirao, ko-producirao i napisao Judd Apatow. Na prostorima bivše Jugoslavije je distribuiran pod naslovom Zalomilo se.

Knocked Up
RežijaJudd Apatow
ProducentJudd Apatow
Shauna Robertson
Seth Rogen
Evan Goldberg
ScenarioJudd Apatow
UlogeSeth Rogen
Katherine Heigl
Paul Rudd
Leslie Mann
MuzikaLoudon Wainwright III
Joe Henry
FotografijaEric Alan Edward
MontažaCraig Alpert
Brent White
StudioApatow Productions
DistribucijaUniversal Pictures
Datum(i) premijere
1. 6. 2007 (2007-06-01)
TrajanjeKino-verzija
128 min.
Neskraćena verzija
133 min.
ZemljaSAD
Jezikengleski
Budžet33 mil. $
Bruto prihod219,076.518 $

Kratak sadržaj uredi

U serdištu filmskog zapleta je lijeni Ben i ambiciozna novinarka Elison. Elison i Ben, potpuno pijani, završe u krevetu i nakon toga krene svako svojim putem. Dva mjeseca kasnije, Elison dolazi do Bena i šokira ga izjavom da je trudna. Suočena s odlukom hoće li imati dijete sama ili bolje upoznati oca, Elison odlučuje dati šansu simpatičnom, ali ne posebno odgovornom Benu koji se baš i nije planirao smiriti.

Dok se pokušavaju upoznati i ponašati kao par, imaju svojih uspona i padova, ali radosti očinjstva se polako, ali sigurno otvaraju i pred njihovim očima. Benu se s jedne strane nalaze njegovi prijatelji, koji su gotovo beskorisni, ali odani. S druge strane, on i Elison vide kako život u braku, s djecom, utiče na njenu sestru Debi, i njenog muža Pita. Njihov brak je daleko od savršenog, ali njihov pogled na njega je definitivno gorko smiješan.

Nakon obećavajućeg početka veze, Elison i Ben shvataju na težak način da baš i nisu srodne duše te prekidaju vezu. Nakon prekida, Pit i Ben odlaze na put u L- Vegas. Pod uticajem psihodeličnih gljiva shvataju šta mogu izgubiti te odluče prihvatiti odgovornost. Tokom porođaja, Elison se izvinjava Benu zbog svojih sumnji. Nakon dočeka djevojčice, par ostaje zajedno.

Glumačka postava uredi

Eksterni linkovi uredi