Zaljubljene žene

Women in Love
Autor(i) D. H. Lawrence
Jezik engleski
Žanr(ovi) roman
Izdavač Thomas Seltzer)
Datum izdanja 1920
Vrsta medija štampa (tvrdi i meki uvez)
Stranica 536 (prvo izdanje)
Kronologija

Prethodi: Slijedi:

The Rainbow (1915)

Women in Love (sh. Zaljubljene žene) je roman engleskog književnika D. H. Lawrencea objavljen 1920. godine. Predstavlja nastavak njegovog romana Duga. Protagonistice su Ursula i Gudrun Brangwen, dvije sestre koje 1910-ih žive u Midlandsu i koje započinju ljubavne veze sa dva različita muškarca - školskim inspektorom i intelektualcem Rupertom Birkinom i rudarem Geraldom Crichom.

Roman je originalno objavljen u New Yorku umjesto u Lawrenceovoj domovini, najviše kontroverzi vezanih uz za tadašnje standarde izuzetno iskren i realističan prikaz seksualnosti, a zbog čega je njegovom prethodniku The Rainbow bilo suđeno zbog navodne opscenosti. Women in Love je izazvao veliku pažnju i zbog ambivalentnog prikaza odnosa između Birkina i Cricha, koji je često tumačen kao homoseksualni. Roman se danas smatra jednim od najpoznatijih u Lawrenceovom opusu.

Ekraniziran je dva puta - godine 1969. kao istoimeni cjelovečernji film u režiji Kena Russella i godine 2011. kao istoimena TV-serija u produkciji BBC-ja.

Vanjske vezeUredi

Besplatna e-knjiga: Women in Love na Projektu Gutenberg