Law & Order: UK (sezona 2)

Dolje se nalazi popis epizoda američke TV-serije Law & Order: UK od premijere 2. sezone u sezoni (2010).

Law & Order: UK
Zemlja porijekla UK
Broj epizoda6
Emitiranje
MrežaITV
Originalno prikazivanje11. 1. 2010 (2010-01-11)
15. 2. 2010 (2010-02-15)
Kronologija
← Prethodna
1
Sljedeća →
3
Spisak epizoda serije Law & Order: UK

Format uredi

Glavna postava se u ovoj sezoni nije menjala.

Uloge uredi

Epizode uredi

Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja
81 Samarićanin Andy GoddardChris Chibnall11. 1. 2010 (2010-01-11)
Nakon što mladi policajac Nick Bentley biva uhvaćen u rat između dva dilera droge on je pucao i ubio u unakrsnoj vatri. Njegov partner, PC Ray Griffin, kaže Nick nije trebalo da bude na svoju ruku, ali oni su se odvojili, dok pješice patroli. Brooks i Devlin mislim da je to tragičan, ali prilično jednostavan slučaj i na kraju pronašli svjedoka koji identificira jedna od stranaka u transakciji droge. Uskoro su uhvatili dilera droge Theo Carson. Carson šokira njih i njihov šef, DI Natalie Chandler, kada ih je, kaže on vidio drugi policajac stajao u senci, dok je ranjeno policajac zove u pomoć. Brooks i Devlin naći anomalija u formalne izjave Griffin i stvari postanu napete u policiji kada počnu ispitivanja kolega policajaca. Brooks i Devlin otkriju da Nick je gay i da je Bentley kolege pozornika je nedavno saznao od njegove seksualne orijentacije, i da Griffin je na čelu radikalne Christian grupu sa homofobičnih tendencija. Na CPS, James Steel i Alesha Phillips misle da mogu dokazati Griffin je bio dužan da pomogne svojoj samrti partnera. Ali njihov šef, George Castle, ne slaže. On ne želi da uznemiri radni odnos imaju sa policijom i misli da sila neće biti s njima. James i Alesha ne žele pustiti Griffin izvukao, iako i tvrde da Griffin imao dužnost brige i bila dužna da pomogne svojoj samrti partnera. 
92 Skrivanje Julian HolmesEmilia di Girolamo18. 1. 2010 (2010-01-18)
10-godišnji Jodie Gaines je pronađen mrtav u preskakanje koristi dis-graditelj-a, Brooks i Devlin nađu istražuje taksista, koji redovno uzima Jodie muzike lekcije. On tvrdi da je pala Jodie direktno ispred kuće njenog nastavnika, međutim, tvrdi učitelj nikada nije stigla. Brooks i Devlin shvatiti jedan od njih laže - i na ponovno anketiranje svakog svjedoka, otkrivaju da je vozač taksija nije uzeo joj sve do kuće nastavnika zbog blokira put radovi na putu. Par je zatim odlučiti da pogledaju snimke nadzornih kamera iz okolnih područja - koji rado potvrđuje priča taksi vozača - Međutim, to također baca novo svjetlo na istrazi kada je van bijelu graditelj je vidjeti da se sljedeće Jodie. Brooks i Devlin se ubrzo su doveli do vjeruju da Nick Carlton, bivši robijaš koji rade za pristojan bezopasan građevinska kompanija, je u stvari čovjek koji je otet Jodie - i uskoro, forenzički dokazi ga veže za nju otmice. Kada je slučaj dođe sud, optuženi je iznenađujuće dozvoljeno kaucija - ali tek je on slobodno hoda ulicama, on je napao i ubio Jodie majka Kayleigh, a oporavlja narkoman koji su izgubili kontakt sa djevojka nakon što je ona je uhvaćen u pritvoru bitku. Crown tužilac James Steel traži osudu za ubistvo, iako zna da će Kayleigh vjerovatno imati simpatije suda. Čini se da će Kayleigh se osloboditi sve dok Devlin i Brooks otkriti ključnu informaciju. On je otkrio da Kayleigh u stvari je unajmio Carlton da otme Jodie kako bi stekli novac od tabloida koji će ponuditi joj je novac za svoju priču. Nick je shvatio da Jodie je bio bolestan i da želi da odustaneš. Tužilaštvo zaključuje da ga je Kayleigh ubijeni u kako bi bili sigurni da ne kažem policiji njihovog plana. To rezultira u njoj završiti u zatvoru. 
103 Zajednica Ken GrieveCatherine Tregenna25. 1. 2010 (2010-01-25)
Beskućnik s bipolarnim poremećajem, Roland Kirk, se otkriva teško pretučen u dobro zbrinuti-za stambene trgu u istočnom Londonu nekretnine, policija pozvana za slučaj pokušaja ubistva. Kirk je nezvanično preselio u zajednicu, i da su živi od kamper kombi na trgu za neko vrijeme, uglavnom pravi probleme sa svojim beskućnicima prijateljima. Zakon postaje minsko polje za detektiva Brooks i Devlin kao oni otkriju svoje listi osumnjičenih je dugo. Kirk nije bio baš dobrodošao na imanju, njegovo prisustvo rugali stanovnike koji su bezbroj pritužbi na policiju, samo da ga vidim vrati kad ga je policija udaljite. Kada je istraga otkriva da je CCTV kamera je okrenula, što ukazuje da su možda planirao napad, mnogi u susjedstvu odbijaju da sarađuju, a nijedan su spremni da odustanu od osoba koja je učinio tako što mnogi od njih htio da uradi. Sumnja pada na Joe Butts, naizgled bezopasan momak čija je djevojka beskućnika je proganja. Kada Kirk vraća svijest, on tvrdi da se ne sjeća koji ga je napao - osim što se setio vidi zmaja prije nego što je pao u nesvijest. On je ubrzo otkrio da je "zmaj" je zapravo uzorak na kućnu haljinu od Butts - i on je doveo u i naplaćuje. Međutim, on otkriva da je više od jednog čovjeka tamo te noći i Joe njih kaže da je nesretni otac Harry Morgan koji je ubrzo optužen za Kirk je napad. Steel vjeruje da ima sigurnu slučaj sa više motiva - uključujući Kirk napada i razbijanje Morgan supruge Irene ruku, i Kirk pretvaranje Morgan sin Nate u svoj način života. Kada je slučaj dođe sud, međutim, Morgan tvrdi da je djelovao u samoodbrani. 
114 Žrtva Robert Del MaestroTerry Cafolla i Nathan Cockerill1. 2. 2010 (2010-02-01)
Poznati lokalni diler droge i svodnika, Darren McKenzie, nalazi se leži na zemlji u parku sa onim što čini se da nedostaje bubreg, Brooks i Devlin shvate da moraju da otkriju šta se ponovo dogodilo da čovjek pred napadač napada. Njihov slučaj ubrzo dovodi do Joanna Woodleigh, naizgled normalan NHS pacijent koji je nedavno podvrgnut uspješnu transplantaciju bubrega, nakon dva nisu prethodnih pokušaja. Kada su otkrili bubrega stavljen u Joanna pripadao McKenzie, oni otkrivaju da je neko nezakonito ušunjao bubrega u bolnicu, i koristio ga u inače pravnog posla. Kada Joanna otac, Phillip otkrio je platio Joanna doktor, John Reberty, £ 2,000,000 pronaći Joanna odgovarajući bubreg na bilo koji mogući način, Brooks i Devlin smatraju da je doktor, uz pomoć medicinske sestre Martha Kemble, uzeo bubreg od McKenzie kao što je bio jedini pogodan utakmicu. Čelik uskoro se bori kao na koju se on treba staviti na optuženičkoj klupi - ali je iznenađen da otkrijete da će George biti brani slučaj. 
125 Ljubav i gubitak Mark EverestTerry Cafolla8. 2. 2010 (2010-02-08)
Tinejdžer Debbie Powell ruši i umire po povratku s odmora u Tajlandu, Brooks i Devlin posumnjaju da je došlo do prljave igre kada je rupture kondom, koji sadrže heroin, nalazi se u svoj sistem. Ona je otkrila da je imala više od sedamdeset kondoma u stomaku, vredi ulične vrijednosti od £ 250,000. Staza osumnjičenih ubrzo dovodi do Gerry Craig, poznatog dilera drogom koji su imali redovan kontakt sa Debbie. On je, međutim, vodi Brooks i Devlin da vjeruju da Debbie imala tajnog momka - i da je on bio taj koji je imao kontakt u Tajlandu, i dogovorio za Debbie krijumčarenja droge u zemlju. Kada je otkrila svoju tajnu dečko biti porodični prijatelj Jack Gilmore, Brooks i Devlin otkriju Debbie je bila jedna u dugom nizu od mula kojih Gilmore poslao na odmor u krijumčare drogu za njega. Kada je slučaj dođe na sud, Čelik suočava teška odluka preko osiguravanje gonjenje, nakon što je zvijezda svjedok Craig odluči promijeniti svoju priču u kutiji svjedok. 
136 Obaveza Andy GoddardChris Chibnall15. 2. 2010 (2010-02-15)
Operacija uključuje policijski doušnik i pošiljku droge krene po zlu, što je rezultiralo u strijeljanju doušnik, Shahid Nafoor, DS Jimmy Valentine dolazi pod sumnjom. On tvrdi da Nafoor izvukao pištolj na njega, i da je u borbi da ga razoruža, pištolj otkaz. Brooks, koji je bio dio operacije sa Valentine, čini siguran da je njegov stari prijatelj govori istinu, i nema pitanja o tome šta se desilo. Međutim, Devlin, koji je gledao iz pozadine, ne izgleda tako siguran da Nafoor napravio prvi potez nema. Valentine je istraživao, i ubrzo postaje jasno da Nafoor bio droge runner za Clyde Mason, koga Valentine imao tajni dogovor s. Devlin otkriva da Mason naredio Valentine da puca Nafoor, nakon što je otkrio da Nafoor je davanje informacija policija na njega. On je također otkriva da je odnos zaljubljenih sa Mason je počeo prije nekoliko godina, nakon što je Mason ponudio Valentine sumu novca da ga akciju posjedovanje droge. Valentine učinio po uređenju nekoga da ukloni dokaze iz dokaza radnji, što znači Mason bi slobodno šetaju na formalnosti. Kada je slučaj dođe do suda, međutim, stvari postaju naopako. Valentine izvija svoju priču, tvrdeći da je Brooks bio samo dio operacije za poseban razlog - da je on osoba koja je ukrao drogu iz dokaza radnju. 

Izvori i napomene uredi