Zak Adama je izmišljeni lik u redizajniranoj TV-seriji Battlestar Galactica.

Zak Adama
lik iz Battlestar Galactica
Tumač/ica ulogeClarke Hudson (miniserija)
Tobias Mehler (TV-serija)
Informacije
Vrstaljudska
Rodmuškarac
TitulaPotporučnik
Rođenje
Smrt

Fiktivna biografija uredi

Zak Adama se u rodio na Caprici, kao mlađi sin proslavljenog komandanta Williama Adame i njegove supruge Carolanne. Nakon što je njegov stariji brat Lee "Apollo" Adama krenuo očevim stopama, i Zak je osjećao potrebu da učini isto. Za vrijeme obuke za pilota "Vipera", zaljubio se u svoju instruktoricu Karu "Starbuck" Thrace, i njih dvoje su započeli ljubavnu vezu te se zaručili. Za razliku od svog brata, Zak nije bio nadaren pilot, te je u nekoliko navrata, ne znajući, napravio fatalne pogreške tokom početne obuke, ali je Starbuck to prikrila da bi mu očuvala karijeru. Zak je Starbuck upoznao sa Leejem, ne znajući da se njih dvoje privlače; kada je prilikom zabave pijan zaspao, Lee i Starbuck umalo nisu iskoristili priliku kako bi vodili ljubav.

Zak je poginuo prilikom svog prvog samostalnog leta, a što je izazvalo duboki jaz između Leeja i njegovog oca, a potom i između Leeja i Starbuck.

Zakova smrt se dogodila prije sajlonskog napada, te se on ne pojavljuje neposredno u seriji. U miniseriji je prikazan na fotografiji (gdje njegov lik glumi Clarke Hudson), dok se u epizodi Daybreak pojavljuje u flashbacku gdje njegov lik tumači Tobias Mehler.

Izvori uredi

Vanjske veze uredi