Yankee White (NCIS)

Yankee White je prva epizoda američke kriminalističke TV-serije NCIS, premijerno prikazana na programu mreže CBS 23. septembra 2003. godine.

Yankee White
Epizoda serije NCIS
Epizoda br.Sezona 1
Epizoda 1
RežijaDonald P. Bellisario
ScenarioDonald P. Bellisario & Don McGill
Originalno emitiranje23. 9. 2003 (2003-09-23)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
Sljedeća →
"Hung Out to Dry"
[[]]

Radnja epizode prikazuje kako iznenadna smrt mornaričkog oficira u predsjedničkom avionu potakne istragu agenata NCIS na čelu sa Leroyem Jethrom Gibbsom koji pri tome surađuje sa agenticom Tajne službe Caitlin Todd i na kraju uspije spriječiti terorističku zavjeru kojoj je cilj ubistvo predsjednika Busha.

Gibbs i drugi likovi iz NCIS-ovog istražiteljskog tima su se prvi put pojavili nekoliko mjeseci ranije, u TV-seriji JAG, odnosno epizodama Ice Queen i Meltdown. Te su epizode poslužile kao svojevrsni indirekni pilot za novu seriju. Lik agentice Vivian Blackadder, koji se pojavljuje u njima (i koga tumači Robin Lively) se, međutim, nije pojavio u ovoj epizodi niti ostatku serije. Kao zamjena je uveden lik Caitlin Todd, koja na kraju epizode napušta Tajnu službu, ali se umjesto toga priključuje NCIS-u i Gibbsovom timu.

Scenario za epizodu je napisao tvorac serije Donald P. Bellisario koji je, prema vlastitoj tvrdnji, inspiraciju pronašao u filmu Air Force One.

Vanjske veze uredi