Yamato period (大和時代 Yamato-jidai?) je period japanske historije koji je ime dobio po tome što je tada japanski carski dvor vladao iz današnje prefekture Nara, u drevno doba poznate kao pokrajina Yamato.

Kao njegov početak se tradicionalno navodi godina 250. iako je ona osporena od strane modernih historičara, koji na temelju arheoloških artefakata početak kulturnih i ekomomskih promjena koje se vezuju za taj period datiraju cca. 150. Period se tradicionalno dijeli na dva dijela - raniji Kofunski period, koji je ime dobio prije svega zahvaljujući arheološkim artefaktima, i kasniji Asuka period, koji je ime dobio po premještanju carske prijestolnice u grad Asuka u prefekturi Nara - događaj koji se tradicionalno smješta u godinu 538. Kraj perioda Asuka, a time i perioda Yamato, se smješta u godinu 710. kada je otpočeo period Nara.

Period Yamato se u mnogo čemu može smatrati početkom "prave" japanske historije; njegovi događaji se po prvi put mogu dovesti vezu u historijskim zapisima iz susjednih zemalja, a državnopravni entitet koji je nastao od strane Yamato klanova na području otoka Honshu predstavlja začetak današnje japanske države. Kada je taj entitet zavladao Japanom nije poznato; sigurno je tek da su Yamato klanovi imali čvrstu hegemoniju nad ostalima u 6. vijeku.

Yamato period je poznat prije svega po uspostavljanju trgovačkih, kulturnih, a na kraju i političkih veza sa istočnoazijskim kopnom, prije svega Korejom i, u manjoj mjeri, Kinom. Jedna od njegovih posljedica je bilo uvođenje budizma u 6. vijeku. U početku 7. vijeka je princ Shotoku reogranizirao državnu upravu po kineskom modelu, a propast korejske države Baekje 660. je omogućila neposredne veze sa Kinom te uvođenje kineskog kalendara, konfucijanstva i taoizma (koji će se razviti u japanski Onmyōdō).

Izvori uredi