Zaljubljene žene

(Preusmjereno sa stranice Women in Love)

Women in Love (sh. Zaljubljene žene) je roman engleskog književnika D. H. Lawrencea objavljen 1920. godine. Predstavlja nastavak njegovog romana Duga. Protagonistice su Ursula i Gudrun Brangwen, dvije sestre koje 1910-ih žive u Midlandsu i koje započinju ljubavne veze sa dva različita muškarca - školskim inspektorom i intelektualcem Rupertom Birkinom i rudarem Geraldom Crichom.

Women in Love
Autor(i)D. H. Lawrence
Jezikengleski
Žanr(ovi)roman
IzdavačThomas Seltzer)
Datum izdanja1920
Vrsta medijaštampa (tvrdi i meki uvez)
Stranica536 (prvo izdanje)
Kronologija
Prethodi: Slijedi:
The Rainbow (1915)

Roman je originalno objavljen u New Yorku umjesto u Lawrenceovoj domovini, najviše kontroverzi vezanih uz za tadašnje standarde izuzetno iskren i realističan prikaz seksualnosti, a zbog čega je njegovom prethodniku The Rainbow bilo suđeno zbog navodne opscenosti. Women in Love je izazvao veliku pažnju i zbog ambivalentnog prikaza odnosa između Birkina i Cricha, koji je često tumačen kao homoseksualni. Roman se danas smatra jednim od najpoznatijih u Lawrenceovom opusu.

Ekraniziran je dva puta - godine 1969. kao istoimeni cjelovečernji film u režiji Kena Russella i godine 2011. kao istoimena TV-serija u produkciji BBC-ja.

Vanjske veze uredi

Besplatna e-knjiga: Women in Love na Projektu Gutenberg