William Windom (glumac)

William Windom (New York, 28.9. 1923. - Woodacre, California, 16. kolovoza 2012.) je američki glumac. Ime je dobio po američku ministru financiju Williamu Windomu, čiji je praunuk.

William Windom (1972)

U drugom svjetskom ratu Windom je služio u američkoj vojsci na evropskom bojištu, kao padobranac u Četi B 1. bataljona 508. padobranskog puka 82. zračnodesantne divizije. [1]

Nakon rata se počeo baviti glumom, uglavnom na televiziji, te je nastupio u nekoliko epizoda Zone sumraka. Potom je dobio glavnu ulogu kongresnika Glena Morleya u sitcomu The Farmer's Daughter. Njegova najuspješnija uloga bio je lik Johna Monroea u nagrađenom sitcomu My World and Welcome to It, za koji je dobio i Emmyja. Nakon te serije je isti lik tumačio u kazališnim predstavama na turneji po SAD.

Windomova najpoznatija uloga je, pak, lik dr. Setha Hazlitta u popularnoj krimi-seriji Murder, She Wrote. U njoj se nakratko pojavio u aprilu 1985. godine, ali je prodicente oduševio, te su ga učinili članom stalne postave.

William Windom je poznat i po ulozi komodora Matta Deckera u TV-seriji Zvjezdane staze, odnosno epizodi "The Doomsday Machine". Nju je ponovio u fanovskoj seriji Star Trek: New Voyages, odnosno epizodi "In Harm's Way".

FilmografijaUredi

Vanjski linkoviUredi