Will Success Spoil Rock Hunter?

Will Success Spoil Rock Hunter?
Režija Frank Tashlin
Producent Frank Tashlin
Scenario George Axelrod
Frank Tashlin
Uloge Jayne Mansfield
Tony Randall
Muzika Cyril J. Mockridge
Fotografija Joseph MacDonald
Montaža Hugh S. Fowler
Distribucija 20th Century Fox
Datum(i) premijere
29. jul 1957 (1957-07-29)
Trajanje 93 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Budžet 1,050.000 $[1]
Bruto prihod 4,900.000 $[2]

Will Sucess Spoil Rock Hunter? (sh. Hoće li uspjeh iskvariti Rocka Huntera?) je američka filmska komedija snimljena 1957. godine u režiji Franka Tashlina.

Predstavlja adaptaciju istoimenog teatarskog komada Georgea Axelroda. Protagonist, koga tumači Tony Randall je Rockwell Hunter, reklamni agent koji za klijenta ima glumicu Ritu Marlowe (čiji lik tumači Jayne Mansfield). Radnja prikazuje kako u nastojanju da promovira njenu karijeru lansira lažnu vijest da su njih dvoje supružnici, a što izaziva probleme kako sa Ritinim momkom (čiji lik tumači Mickey Hargitay, tadašnji Mansfieldin muž u stvarnom životu) tako i sa Rockwellovom djevojkom (koju glumi Betsy Drake). Slično kao i The Girl Can't Help It, raniji film u kome je Tashlin surađivao sa Mansfield, i Success se značajno oslanjao na imidž Mansfield kao "glupe plavuše", ali je također imao i snažan satirični naboj, odnosno parodirao je brojne elemente popularne kulture SAD 1950-ih, prije svega televiziju i njene reklame. Sucess je doživio izuzetan uspjeh, ali i brojne pohvale od kritičara, te se danas često smatra najboljim ostvarennjem u karijeri Jayne Mansfield.

Glavne ulogeUredi

Glumac/ica Uloga
Jayne Mansfield Rita Marlowe
Tony Randall Rockwell P. Hunter
Betsy Drake Jenny Wells
Joan Blondell Violet
John Williams Irving La Salle Jr.
Henry Jones Henry Rufus
Lili Gentle April Hunter
Mickey Hargitay Bobo Branigansky
Groucho Marx George Schmidlap
Ann McCrea Gladys

Izvori i literaturaUredi

  1. Solomon, p251
  2. Solomon, p227
  • Solomon, Aubrey. Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History (The Scarecrow Filmmakers Series). Lanham, Maryland: Scarecrow Press, 1989. ISBN 978-0-8108-4244-1.

Vanjske vezeUredi