Wikipedija:Korisničke kutije

(Preusmjereno sa stranice Wikipedija:Korisnički okvirići)
Ova je stranica organizirani popis korisničkih okvirića po temama. Korisnički okvirići postavljaju se samo na stranice korisnika pomažući u održavanju stalne zajednice korisnika ove internetske enciklopedije.
Korisnički okvirić izgleda ovako.
Postoji mnogo vrsta korisničkih okvirića.
Oni mogu imati i više od jedne sličice.

Korisnički okvirići mali su obojeni okviri koji korisnicima pružaju mogućnost dodavanja raznih poruka na svoje suradničke stranice. Nastali su kao produžetak babel okvira koje korisnici postavljaju da bi istaknuli svoje jezične sposobnosti.

Osnovna svrha korisničkih okvirića ukazivanje je na vlastite sposobnosti ili područja u kojima drugim Wikipedistima možete pripomoći svojim doprinosima, usput na zanimljiv način pokazujući što znači biti Wikipedist. Oni se obično koriste za pokazivanje zanimacija, vještina, tehničkih podataka, aktivnosti na Wikipediji, ili samo za zabavu. Dolje je prikazana rastuća galerija suradničkih okvirića.

Opća pravila uredi

  1. Korisnički okvirići slobodni su sadržaj i izraz suradnika. Temelj Wikipedije čini načelo neutralnosti, no suradnici imaju pravo mijenjanja svojih stranica prema vlastitom nahođenju, s ograničenjem na postavljanje uvredljvih, neciviliziranih, nezakonitih, provokativnih i sadržaja koji krše prava autora, ograničavaju slobode ili sramote Wikipediju na nepromišljen način.
  2. Šabloni koji su stvoreni zbog korištenja u korisničkom imenskom prostoru ograničeni su na one koji pridonose procesu stvaranja enciklopedije, ili su dovoljno općeniti da ih koristi razuman broj korisnika. Oni postoje u imenskom prostoru Šabloni jer se odnose na: jezik, druge sposobnosti i vještine, specijalnost, stručnost, geografsku opstojnost ili nacionalnost, interese i pripadnost projektu. Treba izbjegavati okviriće koji podupiru ili zagovaraju osobni stav pojedinca (pretvarajući wiki u sredstvo izricanja npr. političkog opredijeljenja), vjeru, zanimacije, teme od pojedinačnog interesa itd. Mjesto takvim okvirićima isključivo je u imenskom prostoru suradnika.

Postavljanje uredi

Primjer
  Ovaj korisnik voli pjevati.
  Ovaj se korisnik zanima za povijest svoje obitelji.
 
Ovaj je korisnik anđeo.

Preporučeni način za postavljanje suradničkih okvirića njihovo je grupiranje u zajednički okvir, poput jezičnog okvira. Popis stvarate pozivanjem željenih predložaka između parametara {{KorisnikPočetak|ime okvira}} na vrhu odnosno {{KorisnikKraj}} na dnu. Okvir zdesna je, primjerice, načinjen ovako:

{{KorisnikPočetak|Primjer}}
{{Korisnička kutija/Pjevanje}}
{{Korisnička kutija/Obiteljska povijest}}
{{Korisnička kutija/Anđeo}}
{{KorisnikKraj}}

Poravnanje okvira se mijenja unosom dodatnog parametara 'right' (desno) ili 'left' (lijevo): {{KorisnikPočetak|Primjer|left}}.

Pravljenje uredi

  1. Promijeni tekst Ime korisničkog okvirića u ime novog korisničkog okvirića
  2. Klikni Novi okvirić

Napomena: korisnički okvirići koje nitko ne koristi brišu se!