Wikipedija:Administratorska tabla/Arhiva 1

Sitenotice

Treba ga apdejtovati po pitanju otvaranja admin table.--176.104.111.29 16:27, 30 студени-novembar 2014 (CET)

Zašto, kad je to sad gotova stvar? Postavljen je i link u nedavnim izmenama. --Igor Windsor (razgovor) 16:51, 30 студени-novembar 2014 (CET)
U redu, ali treba da se stavi odeljak i za čekjuzere. Video već na szr.--176.104.111.29 16:55, 30 студени-novembar 2014 (CET)

Agatha Christie - link ka mislima

Poštovani svi,

Obzirom da imam problem sa jednim od Administratora (Igor Windsor),koji ne daje prihvatljivo objašnjenje za brisanje, molim i sve ostale Administratore da procene i pomognu oko rešavanja dileme - da li je stavljanje linka ka mislima Agate Kristi, reklama ili on doprinosi boljem kvalitetu stranice.

Ja smatram da je stavljanje linka ovo drugo, ali Admin smatra suprotno i ne želi da ulazi u detaljna objašnjenja iako se meni čini da je pristrasan i ulazi u celi problem iz ugla sile (moguće da je to zbog toga što se radi o brsanju linka koji sam ja postavio).

U prilogu Vam dostavljam i celokupnu prepisku, pa Vas molim da nam pomognete u rešavanju nastalog problema.

Sa poštovanjem Mislilac (razgovor) 14:30, 1 decembar-просинац 2014 (CET)

Molim vas da ne stavljate link na svoj sajt u članke. Wikipedija nije mesto za reklamiranje internetskih portala. --Igor Windsor (razgovor) 10:36, 25 студени-novembar 2014 (CET)

Poštovani Igore, U pravu ste da Wikipedija nije mesto za reklamiranje internetskih portala. Ali, ovim putem se ne reklamira portal, već se daje kompletnija slika o autoru - u ovom slučaju Agata Kristi. Sve misli koje su trenutno na sajtu samo mogu pomoći da bolje shvatimo veličinu autora. Takođe, pre stavljanja linka, pokušao sam da upišem misli Agathe Christie u wikicitate, ali dobijam informaciju da je stranica wikicitati izbrisana. Uostalom, da li bi ovaj link smetao da sam izabrao neko drugo korisničko ime tako da niste upoznati ko je autor portala? Ali, potpuno ste u pravu da je možda pogrešno to što sam pored imena autora dao i ime sajta. To jeste na neki način reklama i to nije dobro. Možda bi najbolje rešenje bilo da dok se ne oformi stranica wikicitata za Agatu Kristi, naslov linka bude npr: Misli Agathe Christie bez ikakvog navođenja imena sajta. Jer, ipak bez citata, ova stranica nije kompletna....od toliko knjiga koje su nabrojane i krimi priča da na stranici o njoj nema nijedne misli neće pomoći pomoći ni snazi stranice ni boljem razumevanju autora.


Obzirom da ste opet obrisali link prinuđen sam da Vam ukažem na: Saveti o uređivanju Vikipedijinih članaka

Uvek koristite neutralnu tačku gledišta, pošto Vikipedija nije mesto za promovisanje stavova.

Navedite svoje izvore da bi i drugi mogli da provere i prošire vaš rad. Trenutno većini Vikipedijinih članaka nedostaju dobre reference, i to ide u prilog njenoj najvećoj pojedinačkoj kritici – da nije pouzdan izvor. Pomozite tako što ćete istražiti mrežne i štampane resurse da biste našli reference za članak na kojem radite, i navedite ih u odgovarajućem obliku, a razmotrite i mogućnost da stavite citate u tekst za sporne činjenice.

Nadam se da ćete mi dati jasnije objašnjenje zbog čega uklanjate link sa mislima Agate Kristi? Mislilac (razgovor) 13:22, 28 студени-novembar 2014 (CET)

Nije relevantno za taj članak. Još jednom vas molim da ne reklamirate svoj sajt stavljajući ga u članke na sh.wiki. --Igor Windsor (razgovor) 13:25, 28 студени-novembar 2014 (CET)

Ja sam pasionirani ljubitelj Agathe Christie i ja sam autor članka oko kojega se vodi spor trenutno, još tamo na hr.wiki. Što se konkretnog problema tiče, morat ću se složiti s Igorom i reći da ovo, unatoč svemu, djeluje kao reklama, a da ne govorim o pitanju provjerljivosti. Ne mislim da je navedena stranica ikako relevantna za članak i vjerujem da postoji cijela serija alternativa.

Njezini citati mogu se postaviti u sam članak bez stranice, ili se na Wikicitatu može otvoriti stranica, također bez linka. Solucija postoji, ne mislim da se ovdje treba ikoga napadati ili optuživati. Ako je cilj ovoga doista davanje kompletnije slike o autorici, onda će se rješenje lako pronaći --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:47, 1 decembar-просинац 2014 (CET)

Na tom se sajtu nalazi četrdesetak citata (nereferenciranih i izvan konteksta) A. Christie, uz desetke drugih ljudi. Ne smatram to relevantnim vanjskim linkom ni u jednom članku na wikipediji. --Igor Windsor (razgovor) 18:43, 1 decembar-просинац 2014 (CET)

Korisnička prava

Ne slažem se s dodeljivanjem autopatrolerskog statusa korisniku Aleksa Lukic, budući da se njegove izmene na sh.wiki uglavnom sastoje u sumnjivim preimenovanjima članaka ("Coitus interruptus" u "Metod prekinutog snošaja", "Rimski London" u "Londinijum" itd.), od kojih se ja, na primer ne slažem ni s jednim, a poslednja mu se izmena sastoji u nepotrebnoj, dakle nasilnoj ćirilizaciji članka koji je ovde već bio postavljen na latinici. Predlažem, stoga, da mu se autopatrolerski status ukine. --Igor Windsor (razgovor) 11:07, 7 decembar-просинац 2014 (CET)

Nisam ubeđen vašim argumentom. Medicinski termini, poput Coitus interruptus, se često pipu na latinskom, mada su prevodi isto tako zastupljeni. Naziv rimskog grada bi verovatno trebalo napisati u orginalu Londinium. Njegova poslednja izmena nije nasilna. On je napisao taj članak na srwiki u ćirilici, a ja sam ga pri prenosu uneo u latinici. On mi se obratio pre promene pisma tog članka, i ja sam složio da taj članak bude napisan u pismu koje je Aleksa kao autor članka izabrao. --Dcirovic (razgovor) 16:50, 7 decembar-просинац 2014 (CET)
Ne bih se složio da poslednja izmena nije nasilna. Naime, smatram je nasilnom jer je članak već ovde bio stavljen na latinici, a zatim je prebačen na ćirilicu, a da nisu izvršene nikakve druge suštinske promene u članku. Vaš argument o "autorstvu" članka ne mogu prihvatiti, prvo jer "autori" članaka, kad su članci jednom postavljeni na wikipediji, prestaju biti pojedinci, a zatim i jer, ako se o nekom autorstvu i može govoriti, u ovom se konktretnom slučaju jedino može govoriti o autorstvu tog članka u domenu sr.wikipedije, nikako u domenu cele wikipedije na svim jezicima. Uostalom, ako ćemo tako, taj je članak na sr.wiki zapravo prevod članka s en.wiki, pa se jedino onaj koji ga je tamo napisao može smatrati njegovim izvornim "autorom". A tamo je, usput budi rečeno, napisan, dakako, na latinici. (Naziv rimskog grada na području današnjeg Londona se, inače, kod nas transkribuje "Londinij".) --Igor Windsor (razgovor) 17:01, 7 decembar-просинац 2014 (CET)
Zašto svatko ovdje dobiva status autopatroliranog kao da je to nešto... tipa čokoladice? o.O Mislim, ljudi, stanimo na loptu. Apsolutno se slažem s Igorom ovdje i smatram da se ta prava trebaju oduzeti. S druge strane, ja bih Dcirovicu kao kolega admin postavio dva pitanja - (1) Zašto su Aleksi dodijeljena prava mimo procedure, temeljem lične procjene da se radi o 'iskusnom korisniku'? Možda je meni promaklo, ako jest najdublje se ispričavam, ali ja nisam našto ime među prijedlozima za dodjelu statusa pa se samo zanima temeljem čega se samovoljno i mimo procedure vrši taj postupak? (2) Zašto je kolega Dcirovic smatrao shodnim da kolegi sa sr.wiki samostalno i bez konzultacija, a mimo uređivačke politike ove Wiki, dozvoli promjenu za koju ne postoji ni pravna ni činjenična osnova? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:27, 7 decembar-просинац 2014 (CET)

Sta god se desilo sa pravima autopatrolera bilo kome da se dodele taj korisnik niti administrator nece biti osteceni ni u kom slucaju. [1] Ne moguce je izvrsiti korekciju i nekome obrisati status autopatrolera ako korisnik koji uklanja prava nije birokrata. [2] Tako je to ovde izglasano. Ako neki smatraju. U koliko neko smatra da je potrebna sistemska mogucnost da i administratori sem dodeljivanja statusa autopatrolera mogu da oduzimaju status autopatrolera moze se uvek pokrenuti rasprava na Pijaci. To ne znaci ako je neko autopatroler da se njegove izmene i dalje nece pratiti.   --Kolega2357 (razgovor) 22:23, 7 decembar-просинац 2014 (CET)

Relativno mali broj osoba piše kvalitetne članke na Vikipediji našem jeziku (kao god se taj jezik/projekat zvao), i stoga imam dosta dobar uvid u rad tih osoba. Aleksa se zadnjih godina uredno radi. Što se tiče procedure, nije mi problem da je sledim. --Dcirovic (razgovor) 00:30, 8 decembar-просинац 2014 (CET)

Поштовани сарадници. Пре свега, ја нисам "свако", ја сам особа са извесним уређиваким искуством која није везана за овај пројекат (пре свега на ен вики и ср вики). Текст са енглеске википедије није само превод као што и сами знате, довољно је да упоредита та два и биће вам јасно. За Лондонијум се слажем да није "у средини" назив, али ја се не бих бунио да то буде и Лондониј, само мислм да "Римски Лондон" баш рогобатно звучи. Што се тиче коитуса интеруптуса, то је српско-хрватски назив који се учи у школи, а ово није Википедија на латинском језику, него на српско-хрватском колико ја знам. --Aleksa 05:47, 9 decembar-просинац 2014 (CET)

Ja bi rekao da i Rimski London i Londinijum zvuče rogobatno. Ja bi lično premestio članak na London u vreme Rimljana.--176.104.111.29 16:06, 9 decembar-просинац 2014 (CET)
Za koitus, ipak, podržavam Aleksu. Ipak je to naziv i u udžbenicima, i u medicinskim enciklopedijama i u svakodnevnoj upotrebi.--176.104.111.29 16:08, 9 decembar-просинац 2014 (CET)

Ne bi li bilo najbolje držati se latinskoga izvornika, a to je Londinium?

Medicinska latinština, pak, dozlaboga je zastarjela, pogotovo otkad imamo metajezike kao što su MKB-10 i SNOMED i koji olakšavaju korištenje materinjih jezika u pisanju dijagnoza, med. postupaka itd. Dakle, razumno bi bilo zadržati naziv ove kontacepcijske metode u SH varijanti. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 17:14, 9 decembar-просинац 2014 (CET)

Evo mene opet. Može li neko da prebaci članak na latinicu, pošto ja za to nemam vremena. Takođe treba popraviti kategorije i zameniti ЖС sa JŽ.--176.104.111.29 22:52, 13 decembar-просинац 2014 (CET)

Isto važi i za JŽ serija 461--176.104.111.29 22:55, 13 decembar-просинац 2014 (CET)
Hvala puno Igoru Windsoru i OC Ripperu na pomoći.--176.104.111.29 12:59, 14 decembar-просинац 2014 (CET)

Može li neki admin ovo da obriše, pogrešan sam voz uneo, a filter mi ne daje da popravim sadržaj.--176.104.111.29 21:16, 17 decembar-просинац 2014 (CET)

Rešeno je ovo premeštanjem. --Igor Windsor (razgovor) 22:00, 17 decembar-просинац 2014 (CET)

Predlažem da se ovaj članak na mesec dana zaštiti za neregistrovane korisnike. --Igor Windsor (razgovor) 09:33, 19 decembar-просинац 2014 (CET)

Pozivam administratore da pregledaju relevantnost ovog članka, kao i valjanost njegovih izvora.--Seiya (razgovor) 13:14, 19 decembar-просинац 2014 (CET)

Nažalost, prinuđen sam predložiti da se korisnik Андрија blokira na neki duži period. Ja ne mogu stalno ići iza njega po člancima i dokazivati da Tračani nisu Srbi, da reka Granik nije od "granica", da Aleksandar nije od "les, šuma", da Hrist nije od "hrast", da ser nije od "Serbi", da herr nije od "Hervati" itd. Sve je to na neki način simpatično, ali što je mnogo - mnogo je. --Igor Windsor (razgovor) 21:29, 21 decembar-просинац 2014 (CET)

Dakle tebi je sve to samo simpatično u smislu nekog humora,a nije bitno što najobrazovaniji Grk svoga vremena Slavene naziva Tračanima. Nisam ja to napisao,već prepisao njegov stav,a on ne samo da nije usamljen već je sva naša inteligencija tako učila ranije. Treba li skrivati stav Ljudevita Gaja o Ilirima i Slavenima da je to jedno te isto?Pa čak da nije u pravu,zar treba brisati i činjenicu o njegovom stavu po tom pitanju,samo jer se ne uklapa u zvaničnu,po meni ispolitizivanu, istoriografiju. Slažem se da je jedini način da se stane na put istine,onima koji nisu u pravu nasilje. Pa kad svoju istinu ne možete drugačije obraniti onda se pozivate na nasilje. --Андрија (razgovor) 22:01, 21 decembar-просинац 2014 (CET)

Sasvim je uobičajeno za vizantijske pisce da sebi savremene narode nazivaju imenima naroda koji su na tim prostorima živeli u antici; to je bilo jedno od retorskih sredstava kojima se nastojala održati veza s antičkim piscima, na koje su se učeni Vizantici ugledali. To ne znači da su Tračani bili Sloveni. --Igor Windsor (razgovor) 22:06, 21 decembar-просинац 2014 (CET)
Kao što sam već rekao, bude li nastavio s glupostima, krenut ćemo s kraćim blokom koji će, kako se budu isti nastavljali, rasti :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:11, 21 decembar-просинац 2014 (CET)

Sakrivanje izmene

Sakriti ove dve izmene. Thanks, --Igor Windsor (razgovor) 00:08, 27 decembar-просинац 2014 (CET)

Uraditi ovo pod hitno, jer stoji dva meseca!--176.104.110.11 15:32, 8 februar-вељача 2015 (CET)

Vandalizam IP-a 93.86.137.229

Molim da se blokira dotični IP koji vandališe moju steranicu za ragovor i nepotreno vraća sadržaj, te konstantno uklanja kategorije "Antikomunizam" i napada mene što se vidi na stranici za ragovor, to da Nacisti nisu antikomunisti to je smešno čuti s obzirom kliko su za vreme rata poubijali komunista.--Dardaneli799 (razgovor) 16:30, 27 decembar-просинац 2014 (CET)

Nedozvoljeno je uklanjati ili brisati sadržaj stranice za razgovor. Isti se može arhivirati, ali ne i trajno brisati. Što se uklanjanja kategorije tiče - to nije osnova za blokiranje --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:22, 27 decembar-просинац 2014 (CET)
Ne postoji pravilo o tome je li brisanje korisničkih stranica za razgovor zabranjeno ili ne. O tome korisnici tek treba da se izjasne. Dotad, koliko ja znam, ono što nije zabranjeno - dozvoljeno je. --Igor Windsor (razgovor) 18:24, 27 decembar-просинац 2014 (CET)
Sad vidim ovde da je ipak zabranjeno. Pogrešio sam, izvinjavam se. --Igor Windsor (razgovor) 18:26, 27 decembar-просинац 2014 (CET)

Topic ban za korisnika Rječina2

Neovisno o tome kakav će biti rezultat glasovanja o skidanju statusa administratora, skrećem pozornost na to da korisnik Rječina2 ukazuje na ozbiljnu i sistematsku pristranost kada piše o jednoj temi. Moram napomenuti da je Rječina blokiran zauvijek na čak dvije wikipedije (na en wiki je blokiran zbog „remetilačkog ponašanja“ [3][4]), da je na en wiki upozoren da ne koristi riječ "propaganda" ili da "formulira neke tvrdnje kao istinu"[5] a na ovoj je jedan korisnik također naveo da širi „rusku propagandu“ [6]. Ja isprva nisam znao što se misli pod tim, ali nakon pobližeg istraživanja, moram nažalost reći da su te optužbe izgleda u pravu. Rječina2 već godinama ovdje potiho vodi rehabilitaciju Staljina i staljinizma. Njegovo veličanje totalitarnog zločinca je razlog zbog kojeg fingira i izvrće cijelu povijest kako bi pokazao ne samo Staljina, već i SSSR u što pozitivnijem svjetlu, te ga opravdao za što više zločina („normalno na zapadu popularne usporedbe Hitler=Staljin neće biti“[7]; „…neupitna činjenica da slično misle i Gruzijci i čak „nakon 10 godina“ vladinog pranja mozga da je Staljin bio „loš čovjek“. Vaše osobno mišljenje da je on bio „loš čovjek“ je za wikipediju potpuno nevažno“ [8]; na „zapadu demonizirani“ pakt Ribbentrop-Molotov [9]; „Diktator“ promijenjeno u „Diktator (1936-1941)“, [10]; aneksije baltičkih država (riječ „okupacija“ je zabranjena zbog nekog razloga, iako se koristi na en wiki) [11], Gorbačov [12] [13], sovjetska aneksija Besarabije i Sjeverne Bukovine (riječ okupacija je opet zabranjena, iako se koristi na en wiki) [14], afgansko-sovjetski rat [15], itd.).

Na en wiki, kojoj težimo, za to postoji nešto zvano Topic ban. Članak Staljin, kojeg je Rječina pisao, tek je transformiran u normalan i lišen mitologije (tvrdnje da je Staljin pročitao 20.000 knjiga itd.) nakon intervencije tri-četiri korisnika, nakon čega je sada čak i dobar članak. Predlažem da se osnuje neovisna komisija koja će istražiti ove ozbiljne optužbe sa ciljem da se Rječini2 nametne tematska zabrana iz polja sovjetsko-ruska povijest od 1400. do danas. Kada se sastavi komisija, ja ću ako je potrebno iznijeti još dokaza za moju tvrdnju ako i ovo već nije i više nego dovoljno da se istraži.--Seiya (razgovor) 12:33, 2 januar-сијечањ 2015 (CET)

Između ostalog, podržavam i ovo (mada će sad vjerojatno ispasti da smo se Seiya i ja urotili protiv sirotog Rječine... on voli vidjeti teorije zavjere i spletke, kako vidimo i na en.wiki). Meni samo nije jasno kako je čovjek koji je trajno blokiran na jednoj Wiki admin na drugoj? To mi djeluje pomalo apsurdno... Sklon sam tome da se ljudi ne mijenjaju nikako, a definitivno sam uvjeren da se ljudi ne mijenjaju od jezičnog koda jedne Wiki do jezičnog koda druge wiki... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:53, 2 januar-сијечањ 2015 (CET)
Čovjek stvarno mora imati ozbiljne probleme kada kopa 8 godina u wiki prošlost :D--Rjecina2 (razgovor) 17:44, 18 januar-сијечањ 2015 (CET)

Zaštita od administratora Edgar Allan Poe

Kao korisnik smatram da me administrator Edgar Allan Poe maltretira revertirama i s puno drugih stvari. Pošto Edgar iz principa odbija od toga odustati moje pravo je da tražim zaštitu od njega pošto on nije niti Napoleon niti Staljin ove wikipedie koji određuje što je ispravno, a što nije ispravno iako on izgleda umišlja da je on i prvo i drugo pa je samo on u stanju ocjenjivati što je dobro, a što nije dobro. Ja smatram da je cilj korisnik Edgar moje potpuno izbacivanje s wikipedije što on više pretjerano niti ne krije pa u skladu s tim tražim zaštitu na koju imam pravo--Rjecina2 (razgovor) 17:51, 18 januar-сијечањ 2015 (CET)

Kao korisnik, ja smatram da me administrator Rječina vrijeđa, lažno optužuje, napada na nacionalnoj osnovi, zbog čega sam ranije već tražio intervenciju kolege Rippera, koji je Rječinu dogledno upozorio. Ponovo Rječina izigrava divu, meni se čini, kao i onda kada je prijetio odlaskom pa nije naišlo na odjeka. Najrecentniji primjer - Šablon:Na današnji dan/19.01.. U članku je stajao podatak da je tad uveden gregorijanski kalendar u Srbiji i Crnoj Gori. Reko ja sebi, ne budi lijen pa provjerio fino i došao do ove stranice na kojoj jasno, uz reference, piše 10. siječnja, 15. siječnja i 28. siječnja. Nigdje se 19. siječnja ne spominje, ali to Rječina uradno stavlja na godišnjice. A ovo je samo jedna od serije grešaka koje se pojavljuju na njegovim šablonima. Mislim da nema spora oko toga da pogrešni podaci ne mogu stajati na Wiki, a pogotovo ne na godišnjicama pa ne vidim što je tu "maltretiranje revertima i puno drugih stvari" kad čovjek loše radi svoj posao.
Rječina, u principu, paranoidno reagira kao i svaki puta dosada kad nešto nije po njegovom. Ja se njime niti bavim, niti me zanima gdje će on biti i hoće li on biti, ali kad upalim glavn stranicu i vidim neku stilističku ili jezičnu glupost, onda istu moram korigirati jer mi je glupo vući druge ljude za rukav i moliti ih da to čine umjesto mene. Ne vidim stvarno kakv zaštitu Rječina traži i što ja to njemu činim, a na njegove zabrane koje želi nametnuti ne pristajem da, iz principa, jer ovo je - slobodna enciklopedija. Isto tako je i s njegovim prijetnjama da će dati Seiyju i mene na CheckUser provjeru... ja stvarno ne znam dokad će se toleritati prijetnje zadiranjem u privatnost, jer CU provjera je upravo to --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:12, 18 januar-сијечањ 2015 (CET)

Spajanje revizija

Molim da admini spoje revizije (merge histories) ove dve stranice: Trovanje ugljen-monoksidom i Trovanje ugljеn-monoksidom. Tako sto ce prvo obrisati jednu, pa drugu preimenovati na obrisanu, potom obrisati i nju i vratiti revizije sa obe stranice. Hvala. --VS6507 (razgovor) 12:36, 8 februar-вељача 2015 (CET)

[Global proposal] m.Wikipedija.org: (svi) Uređivanje stranica

 
MediaWiki mobile

Hi, this message is to let you know that, on domains like sh.m.wikipedia.org, unregistered users cannot edit. At the Wikimedia Forum, where global configuration changes are normally discussed, a few dozens users propose to restore normal editing permissions on all mobile sites. Please read and comment!

Sorry for writing in English but I thought as administrators you would be interested. Thanks, Nemo 23:26, 1 mart-ожујак 2015 (CET)

Izabrana slika... tjedna

Poštovani admini,

skrećem vam pozornost na ovu svoju izmjenu zato što sâm nemam ovlasti da učinim ono što je u sažetku napisano. Naslovnicu ne bi trebalo zatrpavati nepotrebnim upisima, već bi ona morala biti jednostavna i privlačna pasivnim korisnicima, tj. čitateljima, a i pregledna za one aktivne, tj. suradnike.   I ono u sažetku nije razgovor ni s kime! Čisto da ne bih i ovdje pobrao nekakvu sumanutu opomenu.   Usput, popis jezika na lijevoj margini trebalo bi debelo srezati samo na one bitne i pri kraju dodati čitav popis kao što je to učinjeno na naslovnici Engleske wikipedije. Ovako je naslovnica nepotrebno dugačka što nije dobro. Hvala na pomoći!   Conquistador (razgovor) 19:09, 11 mart-ожујак 2015 (CET)

Uputa. Da bi se uklonili svi jezici osim željenih, koji su ionako već navedeni u kodu, naslovnici je potrebno dodati sljedeću funkciju parsera: {{noexternallanglinks}}. Da imam ovlasti, sredio bih ovo sâm.   Conquistador (razgovor) 11:35, 14 mart-ожујак 2015 (CET)

OC Rippere mzoes li ti uraditi ovo? --Kolega2357 (razgovor) 11:47, 14 mart-ожујак 2015 (CET)

Urađeno. --OC Ripper (razgovor) 11:56, 14 mart-ожујак 2015 (CET)
P.S. Hvala Conquistadoru na sugestiji. --OC Ripper (razgovor) 11:56, 14 mart-ожујак 2015 (CET)
Hvala tebi, OC Ripperu, što si uvažio uputu.   Znam da sam dosadan, no imam još jedan zahtjev. Budući da je lista jezika srezana (i duljina naslovnice konačno dovedena u svoje okvire), bilo bi dobro na njezinu kraju dodati link na sve inojezične projekte (usp. naslovnica EW-a i dr.). To se postiže s pomoću ekstenzije ExtraLanguageLink. Upute su ondje.   Conquistador (razgovor) 13:57, 14 mart-ожујак 2015 (CET)
I trebalo bi na {{main page interwikis}} izbrisati [[simple:]] i umjesto toga dodati [[en:]] između [[el:]] i [[es:]] (zbog abecednog redanja (endo)glotonima) jer sada na popisu nedostaje ona wikipedija znana kao prva među jednakima.   Conquistador (razgovor), 15:05, 14. marta 2015. (CET)
Obavljeno. Još jednom hvala na upozorenju. --OC Ripper (razgovor) 16:03, 14 mart-ожујак 2015 (CET)
OC Ripperu, molim.   Nego ona kompletna lista jezika dodaje se ne s pomoću ekstenzije, nego izmjenom postavaka u MediaWiki:Common.css i MediaWiki:Common.js (usp. en:MediaWiki:Common.css i en:MediaWiki:Common.js). Budući da nemam ovlasti za izmjenom ovih stranica, onda predlažem da to učiniti netko tko to može (i zna). Za boldani link vidi /* Main page fixes */ u Common.css-u, a za postavljanje sama linka na naslovnici vidi * Main Page layout fixes u Common.js-u. I time bi konačno bili riješeni interwikiji na naslovnici.   Conquistador (razgovor) 15:55, 19. marta 2015. (CET)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── OC Ripperu, radi!   Vidi interwikije ovdje. Ono što moraš izmijeniti jest da ovo: >

/**
 * Main Page layout fixes
 *
 * Description: Adds an additional link to the complete list of languages available.
 * Maintainers: [[User:AzaToth]], [[User:R. Koot]], [[User:Alex Smotrov]]
 */
if ( mw.config.get( 'wgPageName' ) === 'Glavna_stranica_/_Главна_страница' || mw.config.get( 'wgPageName' ) === 'Razgovor:Glavna_stranica_/_Главна_страница' ) {
    $( function () {
        mw.util.addPortletLink( 'p-lang', '//meta.wikimedia.org/wiki/List_of_Wikipedias',
            'Cijela lista', 'interwiki-completelist', 'Cijela lista wikipedija' );
    } );
}

piše umjesto ovoga:

/**
 * Main Page layout fixes
 *
 * Description: Adds an additional link to the complete list of languages available.
 * Maintainers: [[User:AzaToth]], [[User:R. Koot]], [[User:Alex Smotrov]]
 */
if ( mw.config.get( 'wgPageName' ) === 'Main_Page' || mw.config.get( 'wgPageName' ) === 'Talk:Main_Page' ) {
    $( function () {
        mw.util.addPortletLink( 'p-lang', '//meta.wikimedia.org/wiki/List_of_Wikipedias',
            'Complete list', 'interwiki-completelist', 'Complete list of Wikipedias' );
    } );
}

Pokušaj pa javi!   Conquistador (razgovor) 18:04, 20. marta 2015. (CET)

OC Ripperu, mislio sam da ćeš kopirati direktno odavde, a ne iz uredničkog prozora. Sada si obuhvatio wikimarkup <pre>...</pre> i vjerojatno zbog toga ne renderira dobro željeni rezultat na naslovnici. Ukloni te parametre pa da vidimo jesam li u pravu.   --Conquistador (razgovor) 18:40, 20. marta 2015. (CET)

OC Ripperu, hvala na adminskoj asistenciji!   --Conquistador (razgovor) 18:49, 20. marta 2015. (CET)

Admini, jeste li uočili da je zaglavlje stranica prazno za sve neprijavljene korisnike?   Ako sam dobro shvatio, ovdje piše da bi trebalo povećati broj na MediaWiki: sitenotice id. Nažalost nemam ovlasti da sâm to uradim, pa molim admine da povećaju broj na 2 da vidimo hoće li to otkloniti nastali problem. Hvala unaprijed na pomoći!   --Conquistador (razgovor) 19:16, 22. aprila 2015. (CET)

Trajno blokirati ovog korisnika jer je na meta zahtevima za čekjuzer utvrđen kao vlasnik naloga Цистерне Пиштољ, Потужний львівський танчик i tako dalje, kojima je vandalizovao srpskohrvatsku Vikipediju. Korisnik je inače sa ruske vikipedije, a pored naše, vandalizovao je ukrajinsku, srpsku, kazašku i tursku vikipediju. Već je trajno blokiran na ruskoj i ukrajinskoj vikipediji. Na ukrajinskoj vikipediji je imao preko 20 sokpapeta kojim je pravio preusmerenja, slično kao i ovde.--176.104.110.11 19:30, 3 maj-свибањ 2015 (CEST)

Vratite mi čestitke

jer ja time nisam ništa loše mislio; problematičan IP je dosta toga napisao, a moja (dobronamerna) poruka je stradala kao kolateralna šteta. Konkretno mislim na odeljak za 400 000 članaka na Pijaci.--176.104.110.11 12:10, 24 jun-липањ 2015 (CEST)

Vraćeno. --Biblbroks (razgovor) 19:35, 24 jun-липањ 2015 (CEST)

treba pretvoriti u preusmerenje na Franjo Bosanac jer je ova druga varijanta češće korišćeno ime na prostoru bivše Jugoslavije.--176.104.110.11 17:49, 14 avgust-коловоз 2015 (CEST)

  Urađeno --Munja (razgovor) 22:29, 22 avgust-коловоз 2015 (CEST)

Trajno blankovati stranu kao reklamni spam koji je zaostao još iz 2006.--176.104.110.11 14:21, 21 avgust-коловоз 2015 (CEST)

Spojiti

ovu i ovu stranu, to jest HŽ serija 1141 da se spoji u JŽ serija 441.--176.104.110.11 17:02, 29 avgust-коловоз 2015 (CEST)

  Urađeno --OC Ripper (razgovor) 17:13, 29 avgust-коловоз 2015 (CEST)

Zahtjev za spajanje stranica: WP:FDL

Budući da nemam ovlasti da sâm izvedem spajanje, molim administratore da spoje stranice Wikipedia:GNU-ova LSD (starija) i Wikipedia:Tekst GNU Free Documentation License (novija) u jednu stranicu, Wikipedia:GNU Free Documentation License. Također molim da se sačuva historija obiju stranica (v. Help:Moving a page § Fixing cut and paste moves). Toliko zasad. :) --Conquistador (razgovor) 01:54, 25. novembra 2015. (CET)

Uf, vidim da postoji i prijevod, dakle treća stranica: Wikipedia:Tekst GNU-ove Licence za slobodnu dokumentaciju. Sve bi to trebalo staviti na jednu jedinu stranicu, Wikipedia:GNU Free Documentation License. Možda bi bilo dobro prvo spojiti historije najrecentnijih dviju stranica, a potom ovu spojenu historiju spojiti s historijom prve stranice. Potom se lako uredi njezin sadržaj. --Conquistador (razgovor) 02:14, 25. novembra 2015. (CET)

Rešiti ovo, stoji mesec dana.--176.104.110.11 16:09, 1 januar-сијечањ 2016 (CET)

Bisanje nerelevantnih "organizacija"

Molba za brisanje ovih članaka: Jugoslovenski centar Tito, Novi komunistički pokret Jugoslavije, Partija rada (Srbija), Udruženje komunista Jugoslavije u Srbiji, Komunistički pokret Srbije (2007), Komunisti Republike Srbije, Jugoslovenski klub, Naša Jugoslavija, Savez Jugoslovena. Razlog brisanju je taj jer neprelaze prag značaja. Svako ko malo istraži rad i delovanje ovih "organizacija" i broj članova može da utvrdi da se radi o marginalnim udruženjima sa malobrojnim članstvom. Svaka od tih udruženja nema ni 10 aktivnih članova, niti su društveno aktvina u javnom životu stoga su za brisanje. --Hercules strong (razgovor) 12:56, 4 januar-сијечањ 2016 (CET)

Predlog za brzo brisanje datoteka

Predlažem brisanje sledećih datoteka: 1, 2, 3, 4, 5. Smatram, da nema potrebe da se više datoteke nalaze na ovoj Vikipediji kada nisu u upotrebi. Ukoliko jednoga dana ponovo budu napisani članci i dotične organizacije pređu prag značaja datoteke se lako mogu ponovo otpremiti.--Hercules strong (razgovor) 11:00, 12 januar-сијечањ 2016 (CET)

Poništavanje preusmjeravanja

Nakon razgovora s Conquistadorom [16] [17] složili smo se da zamolim administratora za poništavanje jednog premještanja stranice preko preusmjeravanja: da se ponovo vrati naziv članku Policentrični standardni jezik umjesto Pluricentrični jezik, dakle na stanje kakvo je bilo prije 21.2.2016. Hvala! --Argo (razgovor) 19:06, 7 mart 2016 (CET)[odgovori]

Deder blokirajte ovog, promoviše nevladinu organizaciju koja ne prelazi prag značaja + obrisati stranicu Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije BiH.--176.104.110.11 13:14, 10 april 2016 (CEST)[odgovori]

Test na Sitenoticeu

Edgar Allan Poe ili OC Ripper, možete li izbrisati sav sadržaj na MediaWiki:Sitenotice? Treba mi radi testiranja... --Conquistador (razgovor) 10:14, 26. aprila 2016. (CEST)

Javi kad završiš --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:44, 26 april 2016 (CEST)[odgovori]
Edgar Allan Poe, nema problema. Daj mi izbriši i MediaWiki:Anonnotice. --Conquistador (razgovor) 13:03, 26. aprila 2016. (CEST)
Ditto --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:20, 26 april 2016 (CEST)[odgovori]

Edgar Allan Poe ili OC Ripper, možete li posve izbrisati stranice MediaWiki:Sitenotice i MediaWiki:Anonnotice? Javim kad da poništite ova brisanja. Hvala. --Conquistador (razgovor) 15:08, 3. maja 2016. (CEST)

Urađeno --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:30, 3 maj 2016 (CEST)[odgovori]
Odlično, Edgar Allan Poe. Provjerio sam što sam trebao. Možeš poništiti brisanja i vratiti na prethodnu verziju zajedno s historijama uređenjâ. --Conquistador (razgovor) 20:30, 3. maja 2016. (CEST)
Sređeno :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:40, 3 maj 2016 (CEST)[odgovori]
Edgar Allan Poe, mislio sam samo da vratiš na prethodni korak, onaj s praznim sadržajem. Testiranje je još u toku. ;) --Conquistador (razgovor) 22:45, 3. maja 2016. (CEST)

Edgar Allan Poe ili OC Ripper, možete li na MediaWiki:Anonnotice upisati {{MediaWiki:Sitenotice}} i na MediaWiki:Sitenotice sav sadržaj izbrisati i upisati:

Pratite srpskohrvatsku Wikipediju putem aplikacija za <span class="plainlinks">[https://market.android.com/details?id=org.wikipedia Android]</span> i <span class="plainlinks">[https://itunes.apple.com/us/app/wikipedia-mobile/id324715238?mt=8 iOS]</span> te društvenih mreža [[File:Facebook icon.svg|15px|link=https://www.facebook.com/sh.wikipedia]] <span class="plainlinks">[https://www.facebook.com/sh.wikipedia Facebook]</span> i [[File:Twitter.svg|15px|link=https://twitter.com/sh_wikipedija]] <span class="plainlinks">[https://twitter.com/sh_wikipedija Twitter]</span>.

Hvala. --Conquistador (razgovor) 07:46, 7. septembra 2016. (CEST)

  Urađeno--OC Ripper (razgovor) 10:05, 7 rujan-септембар 2016 (CEST)

Promjena naslova članka

Zamolio bih administratora da promijeni naslov članka Ivana Simić Bodrožić u samo Ivana Bodrožić jer se prije godinu dana rastala od tadašnjeg supruga Romana Simića i vratila se na svoje djevojačko prezime.--Argo (razgovor) 08:35, 22 mart 2017 (CET)[odgovori]

  Urađeno--OC Ripper (razgovor) 08:50, 22 mart 2017 (CET)[odgovori]

Improved search in deleted pages archive

Pomozite pri prevođenju na Vaš jezik

During Wikimedia Hackathon 2016, the Discovery team worked on one of the items on the 2015 community wishlist, namely enabling searching the archive of deleted pages. This feature is now ready for production deployment, and will be enabled on all wikis, except Wikidata.

Right now, the feature is behind a feature flag - to use it on your wiki, please go to the Special:Undelete page, and add &fuzzy=1 to the URL, like this: https://test.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3AUndelete&fuzzy=1. Then search for the pages you're interested in. There should be more results than before, due to using ElasticSearch indexing (via the CirrusSearch extension).

We plan to enable this improved search by default on all wikis soon (around August 1, 2017). If you have any objections to this - please raise them with the Discovery team via email or on this announcement's discussion page. Like most Mediawiki configuration parameters, the functionality can be configured per wiki. Once the improved search becomes the default, you can still access the old mode using &fuzzy=0 in the URL, like this: https://test.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3AUndelete&fuzzy=0

Please note that since Special:Undelete is an admin-only feature, this search capability is also only accessible to wiki admins.

Hvala vam! CKoerner (WMF) (talk) 20:40, 25 juli 2017 (CEST)[odgovori]

Prijevod (Translation)

Za vrijeme Wikimedijinog Hackathona 2016, tim za Otkrića je radio na jednoj od stavci na popisu želja zajednice za 2015. godine , preciznije na omogćavanju pretrage arhive izbrisanih stranica. Ova opcija je sada spremna za postavljanje produkcije, te će biti omogućena na svim wikijima osim Wikipodataka.

Sada se opcija nalaze pod zastavicom opcija - da bi je koristili na vašoj wiki, molimo Special:Undelete na stranici i dodajte &fuzzy=1 URL, ovako: https://test.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3AUndelete&fuzzy=1. Onda tražite stranice za koje ste zainteresirani. Trebalo bi biti više rezultata nego ranije, zahvaljujući tome što se koristi indeksiranje ElasticSearch (preko ekstenzije CirrusSearch).

Planiramo omogućiti ovu poboljšanju pretragu na svim wikijima uskoro (oko 1. augusta 2017). Ukoliko imate primjedbe na ovo - molimo dostavite ih timu za Otkrića preko E-maila ili na ovoj stranici za objave. Kao svi Mediawikijevi parametri za konfiguraciju, funkcionalnost se može konfigurirati na wiki. Jednom kada poboljšana pretraga postane redovna, još uvijek ćete moći pristupiti starom modu koristeći&fuzzy=0 u URL, kao ovo: https://test.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3AUndelete&fuzzy=0

Molimo da uzmete u obzir da je Special:Undelete opcija samo za administratore, te da je mogućnost pretrage dostupna jedino administratorima wikija. OC Ripper (razgovor) 08:05, 26 juli 2017 (CEST)[odgovori]

Vraćanje eliminirane margine (T178626)

Edgar Allan Poe i OC Ripper, možete li dopuniti MediaWiki:Common.css jer je došlo do izmjena u kodu dizajna stranica? Zbog učinjenih izmjena eliminirana je gornja margina između podnaslova i sadržaja članka. Sada je sadržaj članka stiješnjen uz podnaslov, npr. vidi disambigvacijsku napomenu u članku sedmica. Više o tome može se saznati ovdje.

Stanje prije izmjene Common.css (sadašnje stanje):

#p-logo a { background: url(//upload.wikimedia.org/wikipedia/sh/b/bc/Wiki.png) 35% 50% no-repeat !important; }

/* kraj */

Stanje poslije izmjene Common.css (buduće stanje):

#p-logo a { background: url(//upload.wikimedia.org/wikipedia/sh/b/bc/Wiki.png) 35% 50% no-repeat !important; }

/* Gallery styles background changes are restricted to screen view. In printing we should avoid applying backgrounds. */
@media screen {
	/* The backgrounds for galleries. */
	#content .gallerybox div.thumb {
	    /* Light gray padding */
	    background-color: #f8f9fa;
	}
	
	/* Put a chequered background behind images, only visible if they have transparency.
   '.filehistory a img' and '#file img:hover' are handled by MediaWiki core (as of 1.19) */
	.gallerybox .thumb img {
	    background: #fff url(//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5d/Checker-16x16.png) repeat;
	}
	/* But not on articles, user pages, portals or with opt-out. */
	.ns-0 .gallerybox .thumb img,
	.ns-2 .gallerybox .thumb img,
	.ns-100 .gallerybox .thumb img,
	.nochecker .gallerybox .thumb img {
	    background: #fff;
	}
	
	/* T178626 */
	#contentSub:empty,
	#contentSub2:empty {
		display: block !important;
	}
	
	#contentSub:empty ~ #jump-to-nav,
	#contentSub2:empty ~ #jump-to-nav {
		margin-top: -1.4em !important;
		margin-bottom: 1.4em !important;
	}


}

/* kraj */

Nakon umetanja ovih redaka problem bi trebao biti riješen. :) --Conquistador (razgovor) 15:09, 23. oktobra 2017. (CEST)

Edgar Allan Poe, oprosti što gnjavim, ali možeš li do daljnjega poništiti svoj posljednji diff? Nisam siguran je li recentna izmjena Common.css-a utjecala na otkrivanje naslova na glavnoj stranici ili je riječ o pukoj koincidenciji i uzrok tomu valja tražiti drugdje. A nije da nisam pretraživao lokalni MediaWiki uzduž i poprijeko... :/ Nakon poništenja javim ti što i kako dalje. --Conquistador (razgovor) 02:15, 26. oktobra 2017. (CEST)

Conquistador. Urađeno. Ako ima još problema, javi. OC Ripper (razgovor) 09:06, 26 oktobar 2017 (CEST)[odgovori]

Sitenotice i Annotice

OC Ripper i Edgar Allan Poe, molim da se do daljnjega blankira, tj. isprazni od svega sadržaja MediaWiki:Sitenotice i MediaWiki:Anonnotice. Imali su smisla u početku, no odslužili su svoje. --Conquistador (razgovor) 18:07, 27. decembra 2017. (CET)

Previdio sam da je sadržaj MediaWiki:Anonnotice bio ovaj (transkludira se sadržaj sa MediaWiki:Sitenotice), pa je trebalo blankirati samo MediaWiki:Sitenotice. Edgar Allan Poe, trebalo bi poništiti ovo. Ispričavam se na dijelom pogrešnoj uputi. :/ --Conquistador (razgovor) 09:11, 29. decembra 2017. (CET)
  UrađenoOC Ripper (razgovor) 09:37, 29 decembar 2017 (CET)[odgovori]

Čini se da problem i dalje perzistira, makar u tragovima. :/ Na svim stranicama zaostaje uz desnu marginu dugme [zatvori]. Trebalo bi MediaWiki:Sitenotice posve blankirati, tj. spremiti stranicu bez sadržaja (ne izbrisati!), a ne samo obgrliti markupom (diff). To će onda vjerojatno ukloniti i dalje prisutnu zaglavnu noticu za anonimne korisnike, što je i bio cilj. Nakon što blankirate MediaWiki:Sitenotice, javim ako problem bude i dalje prisutan. --Conquistador (razgovor) 20:45, 29. decembra 2017. (CET)

I need help reviewing a Global RFC

Dear admins, I am preparing a Global Request for Comments about financial support for admins that might be relevant for you .

Can you please review the draft and give me some feedback about how to improve it? Thank you.

MassMessage sent by Micru on 20:00, 7 juni 2018 (CEST)[odgovori]

Problem oko otpremanja datoteke

Zašto ne mogu da otpremim ovu datoteku koja je originalna verzija zastave na ovu vašu, trenutna koja stoji na SH Wiki je izmišljena? --Sima71 (razgovor) 07:58, 14 novembar 2018 (CET)[odgovori]

Pretpostavljam da je problem bio u različitim imenima fajla. U svakom slučaju je sada riješen. --OC Ripper (razgovor) 08:21, 14 novembar 2018 (CET)[odgovori]

Ok hvala --Sima71 (razgovor) 03:57, 18 novembar 2018 (CET)[odgovori]

New Wikimedia password policy and requirements

CKoerner (WMF) (talk) 22:21, 6 decembar 2018 (CET)[odgovori]

Brisanje datoteke

Potrebno obrisati ovu datoteku, jer je postavljena na commonsu.--Sima71 (razgovor) 02:56, 19 decembar 2018 (CET)[odgovori]

Cross wiki spam deletion request

Hello, can you please delete this page under "cross-wiki spam" reason? As you see here the user himself revert my edits many times. Best علاء (razgovor) 15:26, 27 januar 2019 (CET)[odgovori]

Few pages needs to be cleaned up after maintenance

Sorry for writing in English.

Hello, after recent maintenace that was done on your wiki, a few of pages that were previously inaccessible are accessible again. Some of those pages couldn't be fixed, because their name was taken by another page. For that reason, I've moved those pages to start with T173070. I'd like ask you to review those pages, move them to correct title or delete them, if they are no longer needed. You can find the list of pages that needs maintenance in the output of the maintenance script. If you need any help with this, please feel free to contact me. Best regards, --Martin Urbanec (talk) 23:15, 27 juni 2019 (CEST)[odgovori]

Sakrivanje

@OC Ripper:, @Edgar Allan Poe: Ove bi tri izmene trebalo izbrisati: ovu, ovu i ovu. --Igor Windsor (razgovor) 08:07, 23 decembar 2020 (CET)[odgovori]

Doxxing

Sakriti sadržaj izmena pod vremenskim oznakama 18:22, 30 juli 2021, 20:03, 30 juli 2021. i 20:25, 30 juli 2021. u povesti izmena stranice Korisnik:Aca/O jeziku i jezikovanju i korisničko ime ove izmene. Korisnik se slučajno doxxao, tj. doxxao je svoju IP adresu. – Aca (razgovor) 20:39, 30 juli 2021 (CEST)[odgovori]

OK. --Igor Windsor (razgovor) 20:48, 30 juli 2021 (CEST)[odgovori]

Prijava: 212.200.181.96

Blokirati IP adresu 212.200.181.96 zbog kršenja pravila o trima vraćanjima i neobrazloženog poništavanja izmena. Also, POV push patterns and WP:NOTHERE. – Aca (razgovor) 13:38, 2 oktobar 2021 (CEST)[odgovori]

Global ban proposal for Musée Annam

Apologies for writing in English. Pomozite pri prevođenju na Vaš jezik There is an on-going discussion about a proposal that Musée Annam be globally banned from editing all Wikimedia projects. You are invited to participate at Requests for comment/Global ban for Musée Annam on Meta-Wiki. Hvala vam! NguoiDungKhongDinhDanh (razgovor) 15:22, 27 decembar 2021 (CET)[odgovori]

168.216.132.198

Apologize this message is written in English: Please block Posebno:Contributions/168.216.132.198, vandalizing Don Knotts. Thanks! Stang (razgovor) 19:45, 24 januar 2022 (CET)[odgovori]

Prijava: 161.53.180.10 i 161.53.180.14

Vandalizam IP adresa na stranici Ishrana u staroj Grčkoj. Blokirati na tri dana i/ili zaštiti stranicu. – Aca (razgovor) 17:53, 28 januar 2022 (CET)[odgovori]

Apologize this message is written in English. Please block user Special:Contributions/RussianDispenser, they are removing content of an article without any reason. Thanks! Stang (razgovor) 19:19, 14 februar 2022 (CET)[odgovori]

Potrebno brisanje stranice Novi komunistički pokret Jugoslavije zato što organizacija nije relevantna za Vikipediju. --Smiroje (razgovor) 04:56, 18 mart 2022 (CET)[odgovori]

Razlozi irelevantnost:

  • Od 1990. danas nije zabeležila bitan politički rezultat,
  • Nema relevantnih izvora o učešću na parlamentarnim, pokrajinskih i lokalnim izborima od 1990. do danas,
  • U poslednjih par godina konstantno najavljuje učešće na izborima na raznim nivoima u Srbiji i nakraju neučestvuje kako navode "zbog neprikupljenih potpisa i nedostatka financijskih sredstava" i time vrši obmanu javnosti,
  • Medijski je nezastupljena, za razliku od drugih političkih činilaca,
  • Lažno se na svom sajtu i u javnosti predstavlja kao "politička stranka", iako je zvanično registrovana kao udruženje građana.

  Protiv Entitet zadovoljava kriterij značaja. Ako je sporna kvaliteta članka, svako ju je slobodan poboljšati. --Igor Windsor (razgovor) 22:12, 19 mart 2022 (CET)[odgovori]

Razlog brisanja: Upitan značaj, osoba nije relevantna jer je predstavljala beznačajnu organizaciju sa malobrojnim članstvom, stoga izvori moraju biti raznovrsniji i potpuniji da bi prelazili prag značaja. Takođe, sama biografija osobe nije relevantna za Vikipediju.— Smiroje (razgovor) 00:29, 19 mart 2022 (CET)[odgovori]

  Protiv Predlog je odbijen; osoba zadovoljava kriterij značaja. Ako je sporna kvaliteta članka, svako ju je slobodan poboljšati. --Igor Windsor (razgovor) 22:11, 19 mart 2022 (CET)[odgovori]

Razlog brisanja: Upitan značaj, osoba nije relevantna jer je predstavljala beznačajnu organizaciju sa malobrojnim članstvom, stoga izvori moraju biti raznovrsniji i potpuniji da bi prelazili prag značaja. Takođe, sama biografija osobe nije relevantna za Vikipediju.— Smiroje (razgovor) 00:29, 19 mart 2022 (CET)[odgovori]

  Urađeno --Igor Windsor (razgovor) 22:11, 19 mart 2022 (CET)[odgovori]

Rename two files

Hello!

Sorry for writing in English. Please move Datoteka:Avril Lavigne - Live Acoustic.jpg to Datoteka:Avril Lavigne - Live Acoustic.png and Datoteka:Avril Lavigne - Losing Grip.jpg to File: Avril_Lavigne_-_Losing_Grip.jpg. The reason is that their file extension (.jpg) doesn't match their MIME (image/png). Jonteemil (razgovor) 18:50, 6 juli 2022 (CEST)[odgovori]

@Edgar Allan Poe: Mislim da ti ovo možeš, je'l? -Vipz (razgovor) 07:40, 20 juli 2022 (CEST)[odgovori]
Mislim da je to to. @Jonteemil: Is this what you meant? -- E.A.Poe 13:29, 20 juli 2022 (CEST)[odgovori]
Yes, thanks.Jonteemil (razgovor) 15:10, 20 juli 2022 (CEST)[odgovori]

Brisanje informacija o "Radost Satane"

Na bosanskoj, hrvatskoj, i srpskoj vikipediji niko ne smatra ovu temu "nerelevantnoj". (https://sh.wikipedia.org/wiki/Radost_Satane) - https://bs.wikipedia.org/wiki/Radost_Satane - https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82_%D0%A1%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5 - https://hr.wikipedia.org/wiki/Radost_Sotone

U gore datim člancima se takođe pominje aktivnost na prostorima bivše Jugoslavije, koja se i danas dešava, i izvori su iz medija poput Telegrafa.

Ako mislite da nije dovoljno relevantna za sopstveni članak, zašto se informacije o ovome čak i brišu na stranici "Satanizam" kada sam napisao rečenicu/dve u odeljku za teistički satanizam?

Osobno mišljenje o slučaju iznio sam na stranici za razgovor korisnika i stojim iza istih. Dodavanje sadržaja na ovoj Wikipediji djeluje mi kao (samo)reklamiranje i ne čini mi se da ima ikakvu enciklopedijsku svrhu; tematski nije sporno, al' namjera mi se čini neenciklopedijskom, a već smo imali ovakvih slučajeva i ranije. Neka se kolege izjasne, ja sam svakako još uvijek za brisanje. --E.A.Poe 19:28, 4 august 2022 (CEST)[odgovori]
(Samo)reklamiranje?
Hrišćanin piše članak o Hrišćanstvu na Vikipediji, radi informisanja? Musliman piše članak o Islamu, radi informisanja ljudi ovde? Zar ne, ili je i to (samo)reklamiranje?
Da li sam išta napisao u članku, ili na članku o Satanizmu, što izgleda kao direktna reklama/promocija bilo čega? Ako jesam, molim da pokažete šta to tačno indicira na direktno reklamiranje.
Sve što sam bilo gde napisao je pisano iz totalno neutralnog gledišta. Gjergj333 (razgovor) 21:30, 4 august 2022 (CEST)[odgovori]