Wikipedija:Sređivanje članaka

 
 
Navigacija urediNavigacija
 
 
Ikonica urediSređivanje članaka

Sređivanje članaka je projekat u kom se korisnici Vikipedije podstiču da unaprede članke koji poseduju potencijal, ali im je potrebna još neka vrsta prerade kako bi postali korektni, enciklopedijski članci.

Rad se sastoji iz dve faze:
1. Korisnici biraju članke koje će sređivati. Trebalo bi da članci budu iz sledećih kategorija: sređivanje (455), prerađivanje (0), čišćenje (0), potreban prevod (0), sređivanje referenci (0) i članci početnika (0). Potpun spisak članaka kojima je nekakvo prerađivanje potrebno se nalazi na strani: Wikipedia:Održavanje.
Od pomoći može biti i link: Šablon:Poslovi.
Cilj je da se što više članaka iz pomenutih kategorija preradi u korektne članke (da se „skine nalepnica“). Akcija bi trebalo da traje sve dok u tim kategorima ima članaka.
Ukoliko ste završili sređivanje članka možete se upisati na spisak namenjen za to.

Naravno, ne postoji ograničenje, i ne znači da smete srediti samo jedan članak nedeljno, šta više, pozivamo vas da sredite što više članaka nedeljno i možete ih sve upisati u postojeću Evidenciju. Evidencija se arhivira svakih mesec dana.

2. Jedan članak se bira svake nedelje i članovi ga timski sređuju da bi postao što bolji. Na taj način se sređuje samo jedan članak, i cilj je da on po kvalitetu postane što bliži izabranim člancima. Ukoliko ste učestvovali u zajedničkom sređivanju članka možete se upisati na spisak namenjen za to.

Za sva pitanja, predloge, grdnje i sl. obratite se ovde.