Scream 4

(Preusmjereno sa stranice Vrisak 4)

Scream 4 (sh. Vrisak 4; također navođen i kao SCRE4M) je američki horor film snimljen 2011. godine u režiji Wesa Cravena, koji predstavlja četvrti nastavak serije Scream. Scenario je napisao Kevin Williamson, tvorac scenarija za originalni Scream i Scream 2. U filmu je nastupio glumački ansambl koji tvore Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Emma Roberts i Hayden Panettiere. Zaplet prikazuje kako se Sidney Prescott nakon deset godina vraća u Woodsboro kako bi promovirala svoju knjigu. Odmah po njenom dolasku se ponovno pojavljuje Ghostface i počinje ubijati učenike srednje škole Woodsboro High, uključujući prijatelje njenih mladih rođaka. Prescott, Gale Weathers-Riley i Dewey Riley se ponovno udružuju kako bi zaustavili ubistva, ali ne prije nego što od nove generacije nauče "nova pravila" preživljavanja horor filmova.

Scream 4
kino-poster
RežijaWes Craven
ProducentWes Craven
Iya Labunka
Kevin Williamson
ScenarioKevin Williamson
Predložaklikovi
koje je osmislio Kevin Williamson
UlogeDavid Arquette
Neve Campbell
Courteney Cox
Emma Roberts
Hayden Panettiere
MuzikaMarco Beltrami
FotografijaPeter Deming
MontažaPeter McNulty
StudioCorvus Corax Productions
Outerbanks Entertainment
DistribucijaDimension Films
Datum(i) premijere
15. 4. 2011 (2011-04-15)
Trajanje111 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet40 mil. $[1]
Bruto prihod101,314.194 $[1]

Iako je serija originalno trebala biti trilogija, producent Bob Weinstein je odobrio snimanje četvrtog nastavka. Ovisno o rezultatima na kino-blagajnama, Scream 4 je zamišljen kao mogući početak nove trilogije.[2] Williamson je na početku morao zbog drugih poslovnih obaveza napustiti produkciju, te je Ehren Kruger (autor scenarija za Scream 3) angažiran za obradu scenarija. Campbell, Arquette i Cox su jedini članovi glumačke postave iz originalnih filmova, a u septembru 2009. su među prvima potpisali ugovore za angažman. Panettiere i Rory Culkin su, pak, prvi od novih članova postave potpisali u maju 2010. Na početku je Ashley Greene trebala glumiti glavni lik Jill, ali je uloga na kraju pripala Roberts. Snimanje se obavilo u gradu Ann Arbor u državi Michigan u junu i septembru 2010. godine, uz dosnimavanja početkom 2011.

Scream 4 je premijerno prikazan 15. aprila 2011, te je na početnom vikendu prikzivanja u Sjevernoj Americi zaradio 19,3 mil. $, što ga čini drugim najlošijim otvaranjem od prvog filma. Najveći dio zarade od 101,3 mil. $ potiče od međunarodne publike. Većina kritika je bila pozitivna, pri čemu se smatrao poboljšanjem u odnosu na prethodnik, te hvalila Cravenova režija i Williamsonov scenario.

References uredi

  1. 1,0 1,1 „Scream 4(2011)”. Box Office Mojo. Amazon.com. Pristupljeno 10. V 2011. 
  2. Jagernauth, Kevin (September 28, 2011). „Wes Craven Says 'Scream 4' Was First In New Trilogy & 'Scream 5' Is Likely”. Indiewire. Arhivirano iz originala na datum 2014-04-07. Pristupljeno 6. IV 2014. 

Vanjske veze uredi