Višestruko ubistvo u Jabukovcu

Višestruko ubistvo u Jabukovcu desilo se 27.7. 2007. godine u selu Jabukovac kod Negotina. Naoružan lovačkom puškom, 39-godišnji meštanin sela po imenu Nikola Radosavljević ubio je devet, a teško ranio dve osobe. Posle zločina, pokušao je samoubistvo, ali je u tome sprečen i uhapšen.

Višestruko ubistvo u Jabukovcu
LokacijaJabukovac, Srbija
Datum27. jul 2007
17:30
Vrsta napadamasovno ubistvo, lančana pucnjava
Mrtvih9
Ranjenih4 (uključujući napadača)

Ovaj zločin smatra se najvećim masovnim ubistvom u novijoj istoriji Srbije.

Hronologija uredi

Radosavljević je oko 17 časova pretukao svoju suprugu, a zatim je skočio u bunar s namerom da izvrši samoubistvo. Međutim, njegov komšija ga je izvukao iz bunara i pružio mu pomoć. Posle nekoliko minuta, Radosavljević je otišao do svoje kuće i uzeo pušku. Uputio se prema selu i najpre ubio tri osobe − Veljka Đorđevića (58), njegovog sina Dragana (22), i taštu Marinu Kutkurenović (75).

Zatim je usmrtio još šest osoba − supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića (57), Persu Banković (37), Branislava Badejevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čogić (62). Teško je ranio Sinišu Bađikića (36) i Vanucu Baderević (70), čije je zdravstveno stanje kasnije stabilizovano.

Hapšenje uredi

Sutradan 28. jula, nakon neuspelog pokušaja samoubistva, Radosavljević je oko 1:30 uhapšen na seoskom groblju i odveden najpre u negotinsku bolnicu gde mu je ukazana prva pomoć, a potom na odeljenje grudne hirurgije u Nišu. Radosavljević je za ubistva okrivio crnu magiju.[1]

Izvori uredi

  1. Вечерње новости, Специјални додатак, 56. страна

Vanjske veze uredi