Vera Fischer (glumica)

Vera Fišer (šp. Vera Lúcia Fischer, Blumenau, Brazil, 27. novembar 1951) je jedna od najpopularnijih brazilskih glumica današnjice, sa karijerom dugom skoro trideset godina.

Vera Fišer
glumica
Vera Fišer
Biografske informacije
RođenjeVera Lusija Fišer
27. novembar 1951.
Blumenau
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumica
Opus
Djelatni period1973. - do danas

Biografija uredi

Vera je rođena u mestu Blumenau, u Jugoistočnom Brazilu. Njen otac je bio nacista i Vera nikada nije uspostavila dobar odnos sa njim: „Moj otac je Nemac, nacista, terao me da čitam Hitlera i često me tukao“, napisala je kasnije u svojoj autobiografiji.

Nagli uspon ove žene počinje kada 1969. godine postaje Mis Brazila. Iste godine, na takmičenju za Mis Univerzuma, Vera stiže do polufinala.

Film kojim započinje njena glumačka karijera jeste Superžena, pornografsko ostvarenje iz 1973. godine. Posle toga se nižu uloge u mnogim filmovima i predstavama, a jednu od najzapaženijih uloga ostvarila je 2004. godine, u filmu Prva noć jednog muškarca. Na Festivalu brazilskog filma u Braziliji 1982. godine, osvojila je nagradu za najbolju glumicu Brazila.

Iako na pragu sedme decenije života, Vera se smatra jednim od brazilskih seks simbola. Slikala se gola za brazilsko izdanje Playboy-a 1982. i 2000. godine.

Publici širom sveta, poznate su Verine uloge u telenovelama Porodične spletke i Indija - ljubavna priča, a svakako je najpopularnija njena uloga Ivet u telenoveli Zabranjena ljubav (Klon).