Vedran Vukušić

Orologio arancio.svg Moguće je da ovaj članak ili neki njegov dio sadrži zastarjele podatke
Molimo vas da pomognete Wikipediji u ažuriranju članka, ukoliko je to moguće. Za više detalja, pogledajte stranicu za razgovor.
Preferences-system.svg Ovom članku potrebna je jezična standardizacija, preuređivanje, reorganizacija ili usklađivanje sa standardima srpskohrvatske Wikipedije.
Pogledajte kako poboljšati članak, kliknite na link uredi i doradite članak vodeći računa o standardima Wikipedije.

Vedran Vukušić (Split, 18. prosinca 1982.) hrvatski je profesionalni košarkaš. Visok 2,06 m i težak 98 kg. Igra na poziciji krila, a nije mu strano igrati ni krilnog centra. Trenutno igra u Cedeviti.

Vedran Vukušić
Vedran Vukušić 2010.jpg

Država  HRV
Rođenje 18. prosinca 1982.
 HRV Split, Hrvatska
Visina 2,06 m
Težina 98 kg
Sveučilište Northwestern
Draft nedraftiran
Karijera 2006. - trenutno
Klub
Liga A1 Liga
NLB Liga
Klub Cedevita
Broj 11
Pozicija krilo, krilni centar
Bivši klubovi Cibona Zagreb (2006.-2010)
Nagrade i dostignuća
3 puta - izabran u momčad All-Big Ten-a

KarijeraUredi

AmerikaUredi

Svoju karijeru je započeo u mlađim uzrastima KK Splita. Split mu je nudio 7-godišnji ugovor, koji je odbio. Sa samo 17 godina, odlazi živjeti u Ameriku. Upao je na sveučilište Northwestern, gdje je postao član Wildcatsa. U svojoj prvoj sezoni u Americi već na početku je odigrao 7 uzastopnih susreta, ali je zaradio neugodnu ozljedu ramena. Morao je pauzirati 5 mjeseci, ali je usprkos ozljedi uspio sakupiti 25 nastupa. U samo 17.4 minute u prosjeku provedene na parketu sakupio je respektbilnih 5,1 poena i 1,9 skoka. Sljedeću sezonu je preskočio, jer je ponovo ozljedio isto rame. U drugoj sezoni je odigrao nešto više i u samo 36.9 minuta u prosjeku provedenih na parketu sakupio je 14.3 poena, 4.3 skoka. U trećoj sezoni igrao je nešto manje minuta provedenih na parketu, ali to ga nije omelo da odigra slabiju sezonu. Ukupno je u 35 minuta zabijao 16.8 poena i sakupio 4 skoka. U zadnjoj sezoni provedenoj na sveučilištu postao je najbolji igrač momčadi, a i statistika mu se je popravila. Imao je prosjek od 19 poena i 3 skoka po susretu.

EuropaUredi

=CibonaUredi

Odlazi u Europu, točnije u izraelski Ironi Nahariya. Tu je proveo samo jednu sezonu i nije se naigrao. Dočekao je poziv iz zagrebačke Cibone, koja ga je dovela kao pojačanje za Euroligu.

CedevitaUredi

U srpnju 2010. potpisuje za Cedevitu, skupa sa kolegom iz Cibone Trohom.