Vaga (znak)

Vaga (lat. Libra) (♎️) je jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 23.9. do 22.10.

Vaga
Vaga

Vage vole ljude, ali mrze veliku gužvu, posreduju između ljudi, ublažavajući njihove sukobe, a i same uživaju u njihovoj raspravi. Izuzetno su inteligentne, ali istovremeno i naivne, rijetko trče ili žure. Vaga najprije ide gore, pa onda dolje, teže harmoniji, ali većina prijatelja Vage ima osjećaj da poznaje dvije osobe. Mogu plakati zbog pretjerane osjećajnosti, iznenada postati sarkastični, a zatim veseli i radosni. Njihov karakter se sastoji od gotovo jednakih dijelova ljubaznosti, poštenja, filozofske logike i neodlučnosti. Kada su bolesni trebaju velike količine odmora i mira, bez neskladnih emocionalnih situacija. Vage su također veoma mirne, tihe. Mogu biti jako dobri i lojalni prijatelji, dok su totalna suprotnost od Ovna.

LjubavUredi

Ljubav je za Vagu najvažnija, ne može živjeti sama. Vaga ima snažnu potrebu voljeti i biti voljena. Često se zaljubljuje u ljubav, a ne u osobu. Vage su vrlo pažljive i vole jarca.

PosaoUredi

Vage imaju smisao za glazbu, posebno klasičnu. Dobre su u zvanjima vezanim uz kulturu, ljepotu i umjetnost: manekenstvo (ljudi Vage su lijepi), moda, modna fotografija, kostimografija, scenografija, kozmetika, glazba, nekim dijelom i gluma.

MuškaracUredi

Muškarac Vaga je sklon neprekidnom davanju savjeta, imat će "savršena" rješenja na sve probleme i odgovor na svako pitanje, a voli raspravljati do iznemoglosti. Može biti ćudljiv i ima naviku da sve raspravi ili odvagne. Njegov šarm nije hipnotički kao kod Škorpiona, već logičan i stvaran. Muškarac je otmjen, osjetljiv na formu i ljepotu, upotrebljava dezodoranse, losione prije i poslije brijanja, fine mirise, lijepo se odijeva, pažljiv je ljubavnik.

Neodlučan je, a ne može živjeti sam pa postoji opasnost da na kraju odabere upravo ženu kakva mu nije potrebna. Često miješaju prijateljstvo i ljubav, ali ne pate od slomljenog srca i gotovo kao i Blizanci ili Strijelci brzo zaboravljaju veze koje su bile osuđene na neuspjeh. Žena od njega ne može dobiti utjehu, emocije neće doprijeti do njega, nema osjećaj za partneričine potrebe za dubljim razumijevanjem. Muškarac Vaga mrzi zbrku i njemu je potrebna harmonija.sklon je uvredama i na km od njega.

ŽenaUredi

Žena je savršena osoba, za sve nađe vremena i ništa ne zapušta. Lijepo hoda, lijepo se šminka, ima urednu kosu o moderno se odijeva. Voli nakit s plavim i bijelim safirima, što je drago kamenje Vage. Ako pronađe muškarca koji je razumije i voli ona je idealna žena. Voli se razmetati pametnim dosjetkama u raspravama, ali i raspravljati sama sa sobom. Sklona je sve dva puta odmjeravati, kako bi bila sigurna da nije nešto propustila.

Mrzi biti sama i potrebno joj je partnerstvo, kako u poslu tako i u ljubavi. Za nju je brak "zajedničko ulaganje". Rijetko kad dozvoljava da ju emocije ometaju u donošenju odluka ili stava. Idealna kombinacija sa ženom Vagom je muškarac Ovan, Škorpion, Lav ili Bik, a dvje Vage u braku postaju ili zaljubljene ptičice ili ljuti protivnici, prelazeći iz jednog ekstrema u drugi.

DijeteUredi

Svojom ljepotom privlači ljude, a često odrasli pomisle da je tvrdoglavo, no samo je neodlučno. Na njih ne treba vikati, već im samo dati dovoljno vremena i pomoći im u donošenju odluke, jer inzistiranje na brzom donošenju odluka, stvara malim Vagama neuroze. Izbor im treba sugerirati što nježnije, ne bi trebalo biti okruženo bukom, jakim bojama. Ukoliko je dijete Vaga mrzovoljno, samo ju treba ostaviti na miru da obnovi svoju energiju. Razum im je toliko čist i logičan, vole debate, radoznali su i često predstavljaju zadovoljstvo učiteljima, a uvijek im treba pružiti dvije mogućnosti ishoda i inzistirati će na raspravi dok ne dobije i drugo rješenje, što neki pogrešno tumače kao buntovnost, a zapravo mlada Vaga teži samo pravednosti. Djeca o\Vage su sklona knjigama i pisanju iako mu je rukopis grozan

ZdravljeUredi

Eventualne bolesti su ženski organi, bubrezi, urinarni trakt. Zato treba izbjegavati cigarete, žestoki alkohol i tešku hranu.

Otrov su: papar, crna kava, čokolada, bijeli šećer i industrijska sol Treba konzumirati morsku sol, med umjesto šećera (i uz crnu kavu, samo treba čekati da se kava ohladi, jer vrućina uništava korisno djelovanje meda), maslinovo ulje, piletinu, pastrvu (ribu općenito), teletinu i morske plodove. Zbog zdravlja, potrebno im je mnogo dana provedenih na moru i suncu, urološki čaj i mnogo tekućine: sokovi, obična voda i drugi čajevi potrebni zbog osjetljivosti na urološke probleme.


12 astroloških znakova
Ovan  • Bik  • Blizanci  • Rak  • Lav  • Djevica  • Vaga  • Škorpion  • Strijelac  • Jarac  • Vodenjak  • Ribe