Until the End of the World

Until the End of the World
Režija Wim Wenders
Producent
Scenario
sinopsis:
  • Wim Wenders
  • Solveig Dommartin
Uloge
Muzika Graeme Revell
Fotografija Robby Müller
Montaža Peter Przygodda
Distribucija Warner Bros.
Datum(i) premijere
12. septembar 1991 (1991-09-12) (Njemačka)
Trajanje 158 min. (američka verzija)
179 mim- (evropska verzija)
239 min. (japanska verzija)
280 min. (Trilogy Cut)
295 min. (Director's Cut)
Zemlja
Jezik
  • engleski
  • francuski
  • njemački
  • italijanski
  • japanski
Budžet 23 mil. $
Bruto prihod 752.856 $

Until the End of the World (sh. Do kraja svijeta) je njemačko-francusko-australijsko-američki science fiction film snimljen 1991. godine u režiji Wima Wendersa poznat kao jedno od najskupljih i najambicioznijih ostvarenja u njegovoj filmografiji.

Nastao po ideji australskog pisca Petera Careya, koji je zajedno sa Wendersom napisao scenario, Until the End of the World je radnjom smješten u tada buduću 1999. godinu. Protagonistica, čiji lik tumači Solveig Dommartin, je žena koja bježi pred gangsterima i sretne muškarca (čiji lik tumači William Hurt), koji bježi pred CIA-om, odnosno nastoji doći do svoga oca (čiji lik tumači William Hurt) koji je pronašao način da snima i reproducira snove; putovanje ih vodi preko nekoliko kontinenata i zemalja dok je svijet pod prijetnjom odbjeglog indijskog satelita čiji bi pad mogao izazvati kataklizmičke posljedice.

Until the End of the World je Wenders snimao nekoliko godina, okupivši oko sebe impresivnu glumačku ekipu. Rezultat je bio jedan od najrazvikanijih filmova, kome je dosta pomogao soundtrack koji je uključiavo naslovnu pjesmu popularnog benda U2. Usprkos svega toga, doživio je neuspjeh kod publike, ali i kod kritičara koji su ga proglasili previše ambicioznim i razvučenim.

UlogeUredi

Vanjske vezeUredi