Univerzitet Union

Univerzitet Union u Beogradu je privatni univerzitet osnovan 21. juna 2005. godine, i predstavlja javnu, samostalnu i autonomnu visokoškolsku ustanovu.

Univerzitet Union
Logo univerziteta
Historija
Osnivanje21. juna 2005.
Generalno
Vrstaprivatni
Fakulteti5
Administracija
PredsednikSlobodan Vukadinović
RektorGordana Vukelić
Akademsko osoblje125
Studenti
Broj studenata2.516
Lokacija
Sedište
  – grad
  – država

Beograd
 Srbija
Službene stranice
www.union.edu.rs

Na ovom univerzitetu, koji ima u svom sastavu 8 fakulteta, a na kojima egzistira 31 studijski program, trenutno studira oko 2.500 studenata. U obrazovnom procesu, naučno-istraživačkom i umetničkom radu učestvuje 120 nastavnika i saradnika.

Istorijat uredi

Univerzitet "Union" u Beogradu osnovan je od strane 3 fakulteta:

  • Fakultet za graditeljski menadžment u Beogradu,
  • Fakultet za industrijski menadžment u Kruševcu i
  • Fakultet za dizajn u Beogradu.

Kasnije su članovi Univerziteta postali: Fakultet za menadžment nekretnina, Fakultet za preduzetnički biznis, Računarski fakultet, Beogradska bankarska akademija - Fakultet za bankarstvo, osiguranje i finansije, Pravni fakultet, svi u Beogradu. Ovim su obogaćena naučna i umetnička polja, odnosno oblasti u kojima mlade generacije mogu sticati znanja, veštine i radne sposobnosti.

U martu 2010. godine odlukom senata, a kao rezultat nesuglasica između suvlasnika univerziteta, iz sastava univerziteta su isključeni Fakultet za graditeljski menadžment, Fakultet za preduzetnički biznis i Fakultet za menadžment nekretnina koji zajedno sa Fakultetom za ekologiju i zaštitu životne sredineod tada formiraju Univerzitet Union - Nikola Tesla, u Beogradu.

Fakulteti uredi

U svom sastavu Univerzitet Union ima 5 fakulteta:

Izvori uredi

Vidi još uredi

Spoljašnje veze uredi