Una lucertola con la pelle di donna

Una lucertola con la pelle di donna (sh. Gušter u koži žene) je italijansko-špansko-francuski igrani film snimljen 1971. godine u režiji Lucija Fulcija, koji se smatra jednim od najpoznatijih, ali i najkontroverznijih ostvarenja giallo žanra.

Una lucertola con la pelle di donna
Carole
RežijaLucio Fulci
ProducentEdmondo Amati
Renato Jaboni
ScenarioLucio Fulci
Roberto Gianviti
José Luis Martínez Mollá
André Tranché
UlogeFlorinda Bolkan
Stanley Baker
Jean Sorel
MuzikaEnnio Morricone
FotografijaLuigi Kuveiller
MontažaGiorgio Serrallonga (as Jorge Serralonga)
Datum(i) premijere
17. 2. 1971 (1971-02-17) (Italija)
Trajanje103 min.
Zemlja Italija
 Španija
 Francuska
Jezikitalijanski
Bruto prihod935,206.000 ITL

Protagonistica, čiji lik tumači Florinda Bolkan, je kćer uglednog londonskog političara koju počinju mučiti zastrašujuće vizije vezane uz njenu susjedu (čiji lik tumači Anita Strindberg) koja priređuje razuzdane zabave. Radnja prikazuje kako u jednoj od tih vizija počini ubistvo, a potom u stvarnosti postane osumnjičena kada je susjeda pronađena ubijena.

Koristeći milje svingajućeg Londona kako bi kombinirao milje više klase sa elementima kontrakulture i dekadencije, Una lucertola je publici pružala eksploatacijski sadržaj, ali i niz izuzetno domišljatih i zastrašujućih scena koje prikazuju mračne vizije protagonistice. Od njih je najpoznatijom postala ona u kojoj se na krajnje realističan način prikazuje vivisekcija pasa. Scena je bila toliko uvjerljiva da su montažeri i drugi članovi osoblja u postprodukciji povraćali, a sam Fulci na kraju bio doveden na sud zbog optužbe za zlostavljanje životinja. Fulcija je od zatvorske kazne spasio majstor specijalnih efekata Carlo Rambaldi, koji je uspješno rekonstruirao scenu pred sudskim vijećem te tako dokazao da se nisu koristili živi psi.

Uloge uredi

References uredi

External links uredi