Ujedinjena seljačka stranka

Ujedinjena seljačka stranka (skraćeno: USS) je politička partija iz Srbije, osnovana 15. februara 2000. godine u Beogradu, predsednik stranke je bivši predsednik opštine Svrljig i sadašnji narodni poslanik u Skupštini Srbije, veterinarski tehničar Milija Miletić.

Ujedinjena seljačka stranka
Predsednik Milija Miletić
Predsednica izvršnog odbora Jelena Trifunović
Počasni predsednik Miroslav Malešević
Portparol Jovan Stefanović
Osnivač Milija Miletić
Koalicija ALEКSANDAR VUČIĆ - BUDUĆNOST U КOJU VERUJEMO
(Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove, Pokret socijalista)
Slogan ZA SRPSКO SELO I SRBIJU
Osnovana 15. februara 2000.
Sedište Lokal C-4 Dopunski centar Trs Redetova 28,
Svrljig
Država  Srbija
Zvanične novine Seljački list
Mladi ogranak Ujedinjena seljačka omladina
Broj članova (2013) oko 50.000
Ideologija Agrarijanizam,
Srpski nacionalizam,
Populizam,
Srpski socijalizam
Politička pozicija Desni centar
Narodna skupština Republike Srbije
1 / 250
Lokalne skupštine
99 / 6612
internet stranica

Programski ciljevi Stranke uredi

  • Borba za celovitost Srbije, poštovanje njenog integriteta i suvereniteta. Utvrditi i objaviti dugoročnu agrarnu politiku, da se uspostavi i objavi trajan i povoljan odnos (paritet) cena za agrarne i industrijske proizvode koji bi bili na snazi više godina. Da se dosledno primeni Zakon o vraćanju seljacima zemljišta, oduzetog u vreme obaveznog otkupa i na osnovu propisa o zemljišnom maksimumu; da se mesnim zajenicama vrate oduzete seoske utrine i pašnjaci; da se manastirima i kraljevskoj dinastiji Кarađorević vrate njihovi posedi; da se spreči upropašćavanje plodnog zemljišta izgradnjom stambenih i privrednih objekata bez uplate.
  • Zadružni pokret slobodno tržište kojim upravljaju zakoni ponude i tražnje ista prava u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite ravnopravan razvoj Srbije demokratije, socijalne pravde i solidranosti, mira, tolerancije i ravnopravnosti ljudi i naroda, razvoj poljoprivrede i položaja poljoprivrednika putem agrarne politike.

Izbori 2014. uredi

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Republici Srbiji 2014. godine osvaja jedan poslanički mandat na izbornoj listi: ALEКSANDAR VUČIĆ - BUDUĆNOST U КOJU VERUJEMO (Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove, Pokret socijalista).[1] Poslanik u Skupštini Srbije je predsednik USS-a Milija Miletić.[2]

Reference uredi

Spoljašnje veze uredi