Udruga studenata koprivničko-križevačke županije

Udruga studenata Koprivničko-križevačke stranice (USKKŽ) (Virje, 10. 8. 2013), studentska zavičajna udruga.

Udruga studenata Koprivničko križevačke županije
- Osnovni podatci udruge -
Naziv udruge: Udruga studenata Koprivničko-križevačke županije
Skraćeni naziv: USKKŽ
Predsjednik: Dean Perko
Datum osnivanja: 10.8.2013.
Registarski broj: 06001319
Broj članova: 100
Adresa udruge: Hrvatske državnosti 10,

Koprivnica

O udruzi uredi

Udruga studenata Koprivničko-križevačke županije okuplja studente s područja Podravine i Prigorja. Djelovanje udruge nije područno ograničeno te ona djeluje na cijelom teritoriju Republike Hrvatske. Udruga trenutno broji oko 100 članova, većina njih se školuje na Sveučilištu u Zagrebu.

Nastanak uredi

Udruga studenata Koprivničko-križevačke županije je novonastala udruga, specifična radi njezinog djelovanja - bavi se isključivo sa studentskim pitanjima. Osnivačka je skupština održana u Virju 10. 8. 2013. godine na kojoj je prisustvovalo 15 studenata s područja županije. U udruzi je podjednak broj članova s raznih djelova županije. Na osnivačkoj skupštini za predsjednika udruge jednoglasno je izabran Dean Perko iz Koprivnice, a za potpredsjednika Matija Matus iz Vinarca pokraj Križevaca. U predsjedništvo je ušlo 8 članova, troje iz područja Koprivnice i Đurđevca te dvoje iz područja Križevaca.

Cilj uredi

Udruga studenata Koprivničko-križevačke županije osnovana je u cilju: promicanja, očuvanja i unapređenja života maturanata i studenata s područja Koprivničko-križevačke županije; uspostavljanja međusobne suradnje i razmjene iskustava između maturanata i studenata s područja Koprivničko-križevačke županije; organiziranja susreta, posjeta i drugih zajedničkih aktivnosti radi izmjene iskustava sa studentima iz drugih županija Republike Hrvatske; suradnja s udrugama i institucijama s područja Koprivničko-križevačke županije, Republike Hrvatske i međunarodne zajednice radi uključivanja članova Udruge u njihove aktivnosti i ostvarivanja zajedničkih ciljeva; pružanja savjeta maturantima i studentima u ostvarivanju njihovih prava; pružanja pomoći u savladavanju nastavnih obaveza organizacijom instrukcija i drugih oblika pomoći; organiziranja kulturnih, sportskih, glazbenih, humanitarnih i sličnih manifestacija za članove udruge.

Projekti uredi

Podravsko-prigorska fešta uredi

Održava se dvaput godišnje u Zagrebu i jednom godišnje u Varaždinu.

Podravsko-prigorske večeri uredi

Održava se nekoliko puta kroz godinu u Zavičajnom klubu Podravec u Zagrebu.

Sajam studija uredi

Udruga sudjeluje kao suorganizator Sajma studija u Križevcima.

Dobrovoljno darivanje krvi uredi

Udruga u suradnji sa Crvenim križom nekoliko puta godišnje organizira darivanje krvi za studente.

Studentska putovanja uredi

Udruga organizira dva putovanja godišnje u susjedne zemlje.