Troian Bellisario

Troian Avery Bellisario (/ˈtrɔɪən bɛlᵻˈsɑːrɪoʊ/;rođen 28 Listopad 1985) je Američka glumica. Ona je kći proizvođača Donald P. Bellisario i Deborah Pratt. Rođen je u Los Angeles, Kalifornija. Bellisario je njezin glumački debi u očevom 1988 filma Last Rites u dobi od tri. Ona je i dalje imati ulogu u produkciji njenog oca, uglavnom u televizijskim serijama kao što su Quantum Leap, First Monday i NCIS, a 1998., ona je glumila u direct-to-video komedija filma Billboard Dad.

Troian Bellisario
glumica
Biografske informacije
RođenjeTroian Avery Bellisario
28. 10. 1985. (1985-10-28) (dob: 38)
Okrug Los Angeles, SAD
RoditeljiDonald Bellisario i
Deborah Pratt
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumica
Opus
Djelatni period1988–

Bellisario dobila pohvale za svoj vodeći izvedbu u 2010 filmu pristanka za koji je osvojio Vision Fest Award for Best Acting by a Female Lead, i Philadelphia nagradu FirstGlance za najbolju glumicu. U 2009, ona je dobio glavnu ulogu Spencer Hastings u Prostoručno seriji Pretty Little Liars (2010-danas). Za svoju izvedbu, osvojila je dvije nagrade po izboru tinejdžera od pet nominacija. Uz svoj rad na Pretty Little Liars, Bellisario je također glumio u perikama epizodu serije Lauren, za koju je dobila kritike i osvojio New York Film Festival Award for Best Performance by an Actress a bio je nominiran za Streamy Award for Best Female Performance - Drama.

Rani život uredi

Troian Avery Bellisario je rođen i odrastao u Los Angelesu. Njeni roditelji su proizvođači Donald P. Bellisario i Deborah Pratt. Donald P. Bellisario stvorio Magnum, iza infekcije, kvantni skok, i NCIS, među ostalim TV serijama. Ima mlađeg brata, tri polusestre, dva polubrata, te je korak-sestra glumca Sean Murray i producent Chad W. Murray. Njezin otac je talijanskog i srpskog podrijetla. Njezina majka je afričko-američke i Kreolski podrijetla. Bellisario prisustvovali Campbell Hall School u North Hollywood, California od vrtića do dvanaestog razreda, gdje je bio valedictorian njezine klase. Ona je diplomirala likovnih umjetnosti stupnja iz University of Southern California u 2009.

Karijera uredi

Bellisario je njezin glumački debi u 1988 filmu posljednji obredi u dobi od tri godine. Od 1990. do 2007. godine, ona je gost nastupio na takvoj seriji kao kvantni skok, Tequila i Bonetti, JAG, prvi ponedjeljak i NCIS, televizijske serije koje su proizvedene od strane svog oca Donalda P. Bellisario. U NCIS, igrala Sarah McGee, sestra specijalnog agenta Timothy McGee, glumi njezina stvarnog života polubrata Sean Murray.

U 1998, ona je glumila s Mary-Kate i Ashley Olsen u filmu Billboard Dad. Počevši od 2006. godine, Bellisario su se počeli pojavljivati ​​u nizu nezavisnih kratkih filmova naime, neizgovoreno, Archer House i sijeku. U studenom 2009. godine, Bellisario je ulogu Spencer Hastings u TV seriji Pretty Little Liars temelje na seriji knjiga istog naziva Sara Shepard. U listopadu 2011. godine, Bellisario objavila da je u procesu pisanja i stvaranja svoj film, koji je uspješno financiran kroz Kickstarter 16. studenog 2011. Snimanje je završio u prosincu 2011. godine, a film je službeno završen do kolovoza 2012. godine.

U kolovozu 2012. godine, Bellisario pojavio zajedno s Jennifer Beals u perikama web epizoda serije, Lauren. Lauren se vratio 3. svibnja 2013. godine u dvanaest epizoda vožnji. U 2015, ona je ulogu u glavnoj ulozi u američkom remakeu francuske-kanadskog filma mučenika. U 2015. godini, Bellisario i zaručnica Patrick J. Adams snimila kratki film smo ovdje u Haida Gwaii, koji Bellisario napisao i glumio u. Bellisario glumio u svom filmu, hrane, polu-autobiografski film, koji je također napisao i producirao.

7. travnja 2016. godine, najavljeno je da će Bellisario biti usmjeravanje Sezona 7, Epizoda 15 Pretty Little Liars. To je napravio joj jedan od prvih u gipsu, uz Chad Lowe, usmjeriti epizodu na seriji.

Osobni život uredi

Bellisario počeli su izlaziti odijela zvijezda Patrick J. Adams, nakon što su se upoznali na snimanju play okolišanja u 2009. Par je nakratko Splitu, ali nakon gostovanju Adams na Pretty Little Liars u 2010., dva je dobio natrag zajedno. Budući da radi na izvrtanje i Pretty Little Liars, par također su radili zajedno na 2012 kratkom filmu će se pojavljivati, odijela, a mi smo ovdje. 14, veljače 2014. godine, Bellisario i Adams su sudjelovali u Eiffelov toranj u Parizu, Francuska. Vjenčali su se 10. prosinca 2016. u Santa Barbari, Kalifornija.

Bellisario otkrila je početkom siječnja 2014. godine koji je prošao kroz osobnih problema kroz srednju školu, što je rezultiralo poremećaj prehrane i samo-ozljeđivanja problema. "Bila sam najmlađa kći, savršena djevojčica," rekla je. "Moja škola je bila vrlo intenzivna faksu prep škola. Tako je bilo oko žele ugoditi oca i majku i želi biti savršen za sve."

Vanjske veze uredi