Triša Dženin Helfer (engl. Tricia Janine Helfer; rođena 11. aprila 1974.) je kanadska glumica i bivši supermodel. Poznata je po ulozi sajlonskog modela Broj Šest u TV seriji Svemirska krstarica Galaktika. Helfer je nemačkog, švedskog, francuskog i norveškog porekla.

Triša Helfer
Triša Helfer na dodeli Skrim nagrada za 2007. godinu
Biografske informacije
RođenjeTriša Dženin Helfer
11. april 1974.
Kanada Donalda
SupružnikDžonatan Maršal (2003—) (engl. Jonathan Marshall)
Znamenite uloge
Službene stranice
http://www.triciahelfer.com/

Triša je rođena i odrasla u ruralnom delu Donalde, u Okrugu Stelter, kanadska država Alberta, na farmi svojih roditelja. Keli Streit, skaut modne agencije, otkrio je Trišu dok je stajala u redu lokalnog bioskopa. Tada je imala 17 godina.

Model uredi

Triša Helfer je u svojoj karijeri bila model raznih renomiranih modnih kreatora kao što su Ralf Loren, Versaći, Šanel, Dolče i Gabana, Kristijan Dior, Živanši i Đorđo Armani. Bila je lice sa naslovnih strana Kosmopolitana, Vouga, Ela, a u nekoliko navrata slikala se i za Maksim. 2007. godine proglašena je za 57. na Maksimovoj listi 100 najseksipilnijih žena. Iste godine Helfer se slikala naga za februarsko izdanje Plejboja. Triša je 2002. godine odlučila da okonča karijeru supermodela kako bi se bavila glumom.

Spoljašnje veze uredi