Trailer Park Boys

Trailer Park Boys (s engleskog Momci iz parka karavana) je kanadski mockumentarac Mikea Clattenburga. Serija je premijerno prikazana 22. aprila 2001. na kanalu Showcase, gdje je do 2008. emitirano sedam serijala. Od 2014. godine seriju produciraju glumci koji igraju glavne likove. Do sada je proizvedeno 12 serijala serije, 2 serijale crtića, 1 spin-off, 3 specijalne epizode i 3 dugometražna filma.

Trailer Park Boys
Formatdokumentarna parodija
KreatorMike Clattenburg
John Paul Tremblay
Robb Wells
Mike Smith
NastupajuJohn Paul Tremblay
Robb Wells
Mike Smith
John Dunsworth
Patrick Roach
Zemlja porijeklaKanada Kanada
Broj serijala12
Broj epizoda107
Produkcija
Trajanje25 minuta
Emitiranje
Originalni kanalShowcase
Netflix
Swearnet
Originalno prikazivanje22.4. 2001.
Eksterni linkovi
Službene stranice

Radnja uredi

Ricky, Julian i Bubbles su tri prijatelja i sitni kriminalci koji žive na imanju karavane Sunnyvale u kanadskom gradu Halifaxu u Novoj Škotskoj. Likovi se nastoje brzo obogatiti, najčešće uzgajajući i trgujući marihuanom ili na drugi način ilegalno. Uznemirava ih Jim Lahey, nadzornik imanja koji boluje od alkoholizma i njegov partner Randy. Radnje troje i živote ostalih stanovnika imanja snima filmska ekipa. Planovi likova obično propadnu i obično završe u zatvoru koji napuštaju početkom sljedeće serijale.

Uloge uredi

 • Julian (Džulian, John Paul Tremblay) - najsastavljeniji od tri glavna lika, njihov neformalni vođa i pokretač većine planova. Nosi crnu majicu i uvijek drži čašu ruma s colom. Je odgovoran za zapošljavanje filmske ekipe. Živi u karavanu po pokojnoj baki. Na imanju deluje kao posrednik i branitelj, zahvaljujući čemu uživa simpatije stanovnika. Julian je jedini lik osim Rickyja koji se pojavljuje u svakoj epizodi i filmu.
 • Ricky (Riki, Robb Wells) - nepristojan i agresivni luđak i odsutan koji voli da provodi vreme pijući alkohol, jedući kobasice i pušeći cigarete i marihuanu. Živi u trošnom autu od Juliana. Ricky ima nedostatak obrazovanja, često izvrće teže reči i ne razumije mnoge osnovne stvari. Uprkos svojoj gluposti, je uspješan uzgajivač konoplji i najčešće glavna osoba u zapletu. Osim toga, on je stručnjak za apsurdnu argumentaciju i ima dar uveravanja. Voli rokenrol i hokej na ledu. Ricky je jedini lik osim Juliana koji se pojavljuje u svakoj epizodi i filmu.
 • Bubbles (Babls, Mike Smith) - razborit, ali plašljiv prijatelj Rickyja i Juliana. Nosi karakteristične naočare sa debelim staklima. Kao dete su ga roditelji napustili i od tada živi u šupi Juliana. Zaljubljenik u mačke i bend Rush. Osim toga, je veoma načitan i zna da svira gitaru. Izvor njegov prihoda je popravka kolica za kupovinu, koja krade i potom preprodaje prodavnicama. Za razliku od svojih prijatelja, Bubbles obično uspeva izbeći zatvor.
 • Jim Lahey (Džim Lejhi, John Dunsworth) - glavni i večiti protivnik likova, uvek pijan nadzornik imanja Sunnyvale. Međutim, ranije policajac, otpušten je sa posla zbog detinjastih podvala Rickyja, Juliana i Bubblesa. Nakon puštanja iz službe, odvojio se od supruge i pao u alkoholizam. Uprkos svojim nedostacima, Jim želi bolji život na imanju i iz tog razloga pokušava da oslobodi Sunnyvalea svih delinkvenata, posebno Rickyja i njegovog oca, koje zauzvrat mrzi.
 • Cory i Trevor (Kori i Trevor, Cory Bowles i Michael Jackson) - dva glupa mladića koji su slepi za glavne likove, koji ih koriste i okrivljuju.
 • Lucy (Lusi, Lucy DeCoutere) - bivša devojka Rickyja, sa kojom ima ćerku Trinity. Sama odgaja ćerku i očekuje pomoć od Rickyja. Premda ne želi da Trinity krene očevim stopama, Lucy se prostituira radi zarade. Takođe ne izbegava drogu i nezakonite interese.
 • Sarah (Sara, Sarah E. Dunsworth) - oprezna prijateljica Lucy koja živi sa njom i Trinity u jednom karavanu. Mrzi Rickyja (iako su bili jednom u vezi), pomaže da se brine o njegovoj ćeri i štiti od njega Coryja i Trevora.
 • Trinity (Triniti, Jeanna Harrison) - ćerka Lucy i Rickyja, zenica oka njenog oca. Zbog Rickyjeve ličnosti i njegovog čestog zatvaranja, odgaja je majka. Postala je zavisna od pušenja i kleptomanije. Iako je ona Rickyjeva ći, sumnja se da bi Julian mogao biti njezin biološki otac.
 • Ray (Rej, Barrie Dunn) - otac Rickyja, nije baš mudar alkoholičar i kockar koji iznuđuje penziju pretvarajući se da je invalid u kolicima. Nekada je bio vozač kamiona, ali zbog pijanstva je izgubio vozačku dozvolu. Sina je odgajao sam jer ga je majka napustila. Je duboko religiozan kalvinista koji još uvek koristi Bibliju kao izokrenuto opravdanje za svoje nedelo. Već dugi niz godina je u sukobu s Laheyem.
 • J-Roc (Džejrok, Jonathan Torrens) - drug momaka, beli mladić i lopov koji se pretvara da je crni reper. S vremena na vreme pomaže likovima u njihovim planovima. Živi sa majkom.
 • T (Ti, Tyrone Parsons) - najbolji drug J-Roca koji je zapravo crn za razliku od njega. Je vođa bande Roc Pile.
 • Barb Lahey (Barb Lejhi, Shelley Thompson) - vlasnica Sunnyvalea, bivša supruga Jima, sa kojom ima ćerku po imenu Treena.
 • Sam Losco (Sem Losko, Sam Tarasco) - veterinar u stalnim problemima zbog momaka. Voli hot dogove i povremeno ima romanse sa Barb. Zbog svoja izgleda naziva ga Pećinarom.
 • Cyrus (Sajrus, Bernard Robinchaud) - gangster koji se pretvara da je čvrst, ali se boji Juliana i Rickyja. On je neprijatelj likova i terora Sunnyvalea.
 • Jacob Collins (Džejkob Kolins, Jacob Rolfe) - mladić koji radi kao prodavač. Obično menja posao zbog ludorija momaka.
 • George Green (Džordž Grin, George Green) - policajac, bivši suradnik Laheya. Izuzetno je glup i lakoveran, uvek naseda na prevare likova. Kada je Lahey pao žrtvom šale na Halloween 1977. godine, George ga je prijavio svojim nadređenima, pogrešno verujući da Jim je pijan na dužnosti.
 • Ted Johnson (Ted Džonson, Jim Swansburg) - pametan i manje lakoveran policajac koji Rickyja i Juliana pokušava strpati iza rešetaka.

Spoljašnje veze uredi