Thomas Edward Neil Driberg, Baron Bradwell, poznatiji kao Tom Driberg (Crowborough, 22. svibnja 1905. - London, 12. kolovoza 1976.) je bio britanski novinar, političar i član klera koji je kao zastupnik u parlamentu služio od 1942. do 1955. i opet od 1959. do 1974. Driberg je gotovo 20 godina bio član Britanske komunističke partije, da bi u Parlament bio izabran kao nezavisni zastupnik, nakon čega se 1945. pridružio laburistima. Iako nikada nije bio ministar, Driberg je s vremenom postao utjecajna osoba unutar stranke i jedna od najutjecajnijih ličnosti lijeve politike u Britaniji.

Tom Driberg
Tom Driberg

Mandat
1957. – 1958.
Predsjednik Hugh Gaitskell
Prethodnik Margaret Herbison
Nasljednik Barbara Castle

Rođenje 22. svibnja 1905.
Ujedinjeno Kraljevstvo Crowborough, UK
Smrt 12. kolovoza 1976.
Ujedinjeno Kraljevstvo London, UK
Politička stranka Laburistička stranka
Supružnik Ena Mary Driberg
Vjera anglokatolicizam

Driberg je bio sin umirovljenog časnika, a školovao se u Lancingu i Oxfordu. Nakon što je napustio studij bez diplome, pokušao se etablirati kao pjesnik prije nego se pridružio Daily Expressu kao repotrer, a kasnije i kao kolumnist. Godine 1933. započeo je s pisanjem kolumni pod pseudonimom William Hickey, baveći se tim sve do 1943. Kasnije je radio kao redovni kolumnist za časopis Reynolds News, ali i neke druge ljevičarske časopise. Napisao je i nekoliko knjiga, među kojima i biografije novinskog baruna Lorda Beaverbrooka i britanskog bjegunca, Guyja Burgessa. Godine 1974. povukao se iz Donjeg doma te je kasnije uzdignut među peerove kao Baron Bradwell od Bradwella juxta Mare u Essexu.

Driberg nije nimalo skrivao svoju homoseksualnost i otvoreno ju je prakticirao iako je ona do 1967. bila zakonom zabranjena; njegova sposobnost izbjegavanja posljedica za svoja bizarna i riskantna djelovanja često je zbunjivala njegove poznanike. Često u potrazi za bizarnim iskustvima, Driberg se sprijateljio s crnim magom Aleisterom Crowleyjem i zloglasnom braćom Kray (s Ronniejem je navondno imao i seksualnu aferu), ali i brojnim uglednicima iz svijeta književnosti i glazbe. Svoj životni stil kombinirao je s velikom predanošću anglokatolicizmu. Nakon njegove smrti 1976., postojale su indicije da je radio kao agent za MI5 ili KGB, ili čak obje organizacije. Njegova povezanost s organizacijama nikada nije potvrđena.