Tokio Hotel (nem. Tokio Hotel) je nemački muzički sastav osnovan u Magdeburgu (Nemačka) 2001. od strane pevača Bila Kaulica (nem. Bill Kaulitz), gitariste Toma Kaulica (nem. Tom Kaulitz), bubnjara Gustava Šefera (nem. Gustav Schäfer) i basiste Georga Listinga (nem. Georg Listing). Kvartet je postigao četiri broj jedan singla i izdao tri broj jedan albuma u svojoj domovini, prodajući blizu 5 miliona kopija CD-ova i DVD-jeva tamo. Nakon snimanja neobjavljenog demo-CDa pod imenom "Devilish" i raskida ugovora sa Sony BMG, bend izdaje svoj prvi album na nemačkom jeziku, Schrei, kao Tokio Hotel za Island Records u 2005. Schrei se rasprodao u više od pola miliona kopija širom sveta i dostigao četiri top 5 singla u Nemačkoj i Austriji. 2007. bend izdaje svoj drugi nemački album Zimmer 483 i svoj prvi engleski album Scream koji je kombinovao prodaju albuma od preko milion primeraka širom sveta i pomogao bendu da osvoji svoju prvu MTV Evropsku Muzičku Nagradu za Najbolju Interakciju. Zimmer 483 dostigao je tri top 5 singla u Nemačkoj, dok drugi, Scream, dostiže dva singla koja su ušla u prvih dvadeset mesta na listama u zemljama poput Francuske, Portugala, Španije i Italije. U septembru 2008. u Sjedinjenim Američkim Državama su osvojili svoju prvu MTV Video Muzičku Nagradu za Najboljeg Novog Umetnika. U oktobru 2008. osvajaju četiri nagrade, uključujuću Najboljeg Međunarodnog Umetnika i Pesmu Godine na Los Premios MTV Latinoameričkoj dodeli nagrada održanoj u Meksiku. Tokio Hotel je postao prvi nemački bend koji je ikada osvojio nagradu na MTV Video Muzičkim Nagradama i na MTV Latinoameričkim Nagradama. Takođe su osvojili nagradu Zvezda na MTV Evropskim Muzičkim Nagradama 2008. održanim u Liverpulu 6. novembra 2008. i nagradu za Najbolju Grupu 5. novembra 2009. na MTV Evropskim Muzičkim Nagradama u Berlinu. 7. novembra 2010. su osvojili nagradu za Najbolji World Stage Performans na MTV Evropskim Muzičkim Nagradama održanim u Madridu. U julu 2011. su postali prvi nemački bend koji je osvojio MTV Video Muzičku nagradu u Japanu (VMAJ).

Tokio Hotel
Tokio Hotel na Comet Nagradama 2010 - Georg Listing, Bil Kaulic, Tom Kaulic, i Gustav Šefer
Tokio Hotel na Comet Nagradama 2010 - Georg Listing, Bil Kaulic, Tom Kaulic, i Gustav Šefer
Podaci
Poznat i kaoDevilish
Osnivanje2001.
MestoMagdeburg (Nemačka)
ŽanrPop rock
Teen pop
Aktivni period2001 – danas
Izdavačka kućaUniversal Music Nemačka
Cherrytree
Interscope (SAD)
Članovi
Bil Kaulic
Tom Kaulic
Georg Listing
Gustav Šefer
Vebsajtwww.tokiohotel.com

Istorija uredi

Osnivanje uredi

Tokio Hotel su osnovali pevač Bil Kaulic (nem. Bill Kaulitz), i gitarista Tom Kaulic (nem. Tom Kaulitz), koji su identična braća blizanci, bubnjar Gustav Šefer (nem. Gustav Schäfer) i basista Georg Listing (nem. Georg Listing). Upoznali su se 2001. nakon nastupa u magdeburškom klubu, gde su Listing i Šefer, koji su se poznavali iz muzičke škole, posmatrali iz publike dok su Bil i Tom Kaulic svirali na sceni. Pod imenom Devilish, bend je počeo da se prikazuje na talentovanim programima i malim koncertima. Nakon Bilovog nastupa u dečjem Star Search programu 2003. sa trinaest godina (gde je izgubio u četvrt-finalu), otkrio ga je muzički producent Piter Hofman (Peter Hoffmann). Devilish je promenio ime u Tokio Hotel: „Tokio“, nemački pravopis japanskog grada Tokia, zbog ljubavi prema gradu, i „Hotel“ zbog njihove stalne turneje i života po hotelima. Nakon prekida ugovora sa Sony BMG, Hofman je angažovao Davida Josta (David Jost) i Peta Benznera (Pat Benzner) u tim kreatora i autora, i dao im tinejdžerska uputstva za pisanje pesama i sviranje instrumenata; većinu pesama na prvom albumu su napisali Bil, Hofman, Jost i Benzner. Međutim, malo pre izlaska prvog albuma, Sony prekida ugovor. Universal Music Group je potpisao ugovor sa Tokio Hotelom 2005. godine i razvili su makretinški plan. Bend je sada jedan od najvećih umetnika iz Nemačke.

Schrei uredi

 
Bil Kaulic nastupa u Hesiš Lihtenu (Nemačka) 2006.

Prvi singl, "Durch den Monsun" ("Kroz monsun"), brzo je napredovao na listama, pojaviljujući se na zvaničnoj nemačkoj Media Control listi singlova na #15 20. avgusta 2005. i dostižući #1 26. avgusta 2005; takođe dostiže #1 na austrijskoj listi singlova. Njihov drugi singl, "Schrei" ("Vrišti"), popeo se na #5 na nemačkim listama. Ove dve pesme je pevač Bil Kaulic napisao zajedno sa grupom producenata, Piterom Hofmanom, Davidom Jostom, Petom Benznerom i Dejvom Rotom (nem. Dave Roth). Njihov debi album, Schrei, izdat je 19. septembra 2005, koji je Međunarodna Federacija Gonografske Industrije– Nemačka kasnije nagradila platinastim sertifikatom za prodatih preko 200.000 kopija albuma. Treći i četvrti singlovi, "Rette mich" ("Spasi me") i "Der letzte Tag" ("Poslednji dan") su objavljeni 2006. godine; oba singla su dostigla #1. "Der letzte Tag" se sadrži na B-side albumu sa "Wir schließen uns ein", koja je takođe praćena muzičkim spotom.

Zimmer 483 uredi

Prvi singl njihovog drugog albuma Zimmer 483 ("Soba 483"), pod nazivom "Übers Ende der Welt" ("Preko kraja sveta"), izdat je 26. januara 2007. i brzo dostigao #1. Album Zimmer 483 je izdat 23. februara 2007. u Nemačkoj, zajedno sa deluks izdanjem albuma sa DVD-jem. Drugi singl sa albuma, "Spring nicht" ("Ne skači") je izdat 7. aprila. Turneja praćena izlaskom albuma, Zimmer 483 Turneja, bila je planirana da počne u martu 2007, ali je odložena za dve nedelje, jer su članovi benda želeli drugačiji dizajn bine. Treći singl, "An deiner Seite (Ich bin da)" ("Na tvojoj strani (Ja sam tu)"), je izdat 16. novembra. Singl na albumu B-side uključuje pesmu "1000 Meere" ("1000 Mora"), za koji je takođe sniman spot. Tokio Hotel izdaje singl "Heilig" 28. aprila 2008, ali bez muzičkog spota, zbog tesnog rasporeda koji su imali.

Scream uredi

Dok njihovi nemački albumi nikada zvanično nisu izašli van nemačkog govornog područja, Tokio Hotelov prvi album na engleskom jeziku, Scream, izdat je 4. juna 2007. širom Evrope. U Nemačkoj, album je izdat kao Room 483 u cilju da naglasi kontinuitet sa poslednjim nemačkim albumom Zimmer 483. Scream sadrži englesku verziju izbora pesama sa albuma na nemačkom jeziku Schrei i Zimmer 483. "Monsoon" ("Monsun"), engleska verzija pesme "Durch den Monsun", je bila prvi singl sa albuma. "Ready, Set, Go!" ("Priprema, pozor, sad!"; prevod od "Übers Ende der Welt") je izdat kao drugi singl sa albuma, a "Don't Jump" ("Ne skači"; prevod od "Spring nicht") kao treći singl. Spot za "Scream", engleska verzija njihovog hita "Schrei" iz 2005., je takođe sniman, i pušten u iTunes prodavnicama početkom marta 2008. Tokio Hotel je dao svoj prvi koncert u Ujedinjenom Kraljevstvu 19. juna 2007. "Ready, Set, Go!" je izdat u Ujedinjenom Kraljevstvu kao bendov prvi singl 27. avgusta 2007. Pesma je dostigla #77 na Listama Singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu. Tokio Hotel je osvojio MTV Evropsku Muzičku Nagradu za Najbolju Interakciju 1. novembra 2007. i takođe su bili nominovani za Najbolji Sastav. Na događaju su nastupali sa pesmom "Monsoon". Krajem 2007. godine Tokio Hotel izdaje svoj prvi singl u Sjedinjenim Američkim Državama, jednostavno nazvan "Tokio Hotel". Singl je sadržao pesme "Scream" i "Ready, Set, Go!", i bio je dostupan isključivo u Hot Topik (engl. Hot Topic) prodavnicama. Njihov drugi singl u Sjedinjenim Američkim Državama, "Scream America", je izdat 11. decembra 2007. Singl je sadržao pesme "Scream" i remiks pesme "Ready, Set, Go!" od AFI Džejd Pjudžet (engl. AFI Jade Puget). U februaru 2008, bend je krenuo na turneju po Severnoj Americi za pet datuma, počevši od Kanade, a završivši u Njujorku. Nakon što su se pojavili i uživo nastupali na MuchMusic-u, tokom turneje u Kanadi, "Ready, Set, Go!" je otvorio MuchOnDemand Dnevnih 10, odbrojavanje videa odabranih od strane gledalaca. Zadržao se više nedelja tamo, a onda se vratio na vrh liste MuchOnDemand Dnevnih 10 8. aprila. "Scream" je izdat u Kanadi 25. marta, a u Sjedinjenim Američkim Državama 6. maja.

1000 Hotels Turneja uredi

"1000 Hotels" Evropska Turneja počela je 3. marta 2008. u Briselu (Belgija), i nastavila se dalje uključujući Holandiju, Luksemburg, Francusku, Španiju, Portugal, Italiju, Srbiju, Sloveniju i Skandinaviju, a planirano je da se završi 9. aprila; međutim, tokom koncerta u Marselju (Francuska) 14. aprila, Bil je počeo da oseća vokalne probleme. Dozvolio je publici da peva češće nego inače i umesto originalne 21 pesme koje su postavili na listu, odsvirali su samo 16 pesama. Bil se izvinio, na nemačkom, zbog lošeg pevanja i objasnio da je bolestan. Dva dana kasnije, bend je otkazao koncert u Lisabonu (Portugal), nekoliko minuta pred sam početak koncerta. Ostatak "1000 Hotels" Turneje i zakazana Severnoamerička Turneja su otkazani nakon objavljivanja bendovog menadžera za Bilt (nem. Bild) da Bil Kaulic mora proći operaciju uklanjanja ciste sa glasne žice.

Bil Kaulic je izložio svoj glas pritisku nakon odsvirana 43 koncerta u 1000 Hotels turneji bez odmora. Morao je da se podvrgne operaciji 30. marta da bi se uklonila cista koja se formirala na njegovoj glasnoj žici. Cista je bila rezultat infekcije grla koja je prošla nelečeno. Nakon operacije, Bil nije bio u mogućnosti da govori dvanaest dana, i imao je četiri nedelje vokalne rehabilitacije. Da je Bil nastavio da peva ostatak turneje, njegov glas bi na kraju bio trajno oštećen. Tokio Hotel je nastavio da nastupa u maju 2008. i nakon toga su krenuli na drugi deo 1000 Hotels Evropske Turneje dodajući mnogo koncerata na otvorenom i završavajući turneju 13. jula u Verhteru (Belgija).

Turneja u Severnoj Americi i Humanoid uredi

Tokio Hotel je krenuo na drugu turneju po Severnoj Americi u avgustu 2008. Bendov spot "Ready Set Go!" je nominovan za Najbolji Pop Video na MTV Video Muzičkim Nagradama 2008, gde su osvojili nagradu za Najboljeg Novog Umetnika. Vraćaju se u Severnu Ameriku u oktobru 2008. za turneju od mesec dana koncerata i potpisivanja u muzičkim radnjama. U decembru 2008. je izdat DVD iza scene nazvan Tokio Hotel TV - Caught on Camera. Sadržao je snimke sa Tokio Hotel TV-a i priče iz bekstejdža sa prošlogodišnjeg diska pod nazivom "History - The very best of Tokio Hotel TV!". Deluks izdanje sadrži drugi disk pod nazivom "Future - The road to the new Album!" koji sadrži snimke benda sa promocione turneje i pripreme za treći studijski album.

Između Severnoameričkih Turneja, bend se vraća u Hamburg u studio da snima svoj treći studijski album, Humanoid, koji, prema njihovom menadžeru Davidu Jostu, izlazi 2. oktobra 2009 u Nemačkoj, a 6. oktobra 2009 u Sjedinjenim Američkim Državama, uprkos ranijim izjavama prognoziranja izlaska za mart/april ili maj/jun 2009. Album je sniman na nemačkom i engleskom jeziku, i obe verzije su objavljene istovremeno širom sveta.

10. avgusta na MTV Vestima je najavljeno da će prvi nemački singl biti "Automatisch", a engleska verzija, "Automatic", koja će biti objavljena kao prvi singl u Sjedinjenim Američkim Državama. MTV Buzzworthy 20. avgusta objavljuje video koji prikazuje pregled spota "Automatic" i Cherrytree Records najavljuje da će engleska verzija pesme biti objavljena u Sjedinjenim Američkim Državama 22. septembra. Ipak, spot za singl je objavljen 3. septembra.

Na Tomovom blogu je 2. novembra najavljeno da će drugi engleski singl biti "World Behind My Wall", a nemačka verzija, "Lass uns laufen", će biti drugi nemački singl. Spotovi za obe verzije su objavljeni 14. decembra i 15. decembra.

Na bendovom sajtu Arhivirano 2009-10-07 na Wayback Machine-u je 24. juna 2010. objavljen uživo muzički spot za pesmu "Dark Side of the Sun" kao njihov sledeći singl. 20. jula 2010 objavljuju drugi uživo album Humanoid City Live iz Milana (Italija).

Na grčkoj radio-stanici Mad Radio je 22. novembra 2010 premijerno puštena njihova nova pesma "Hurricanes and Suns", koja je uključena kao bonus pesma na svim verzijama albuma Tokio Hotel: Best Of, sastav svih najuspešnijih pesama. Kao i singl za Best of izdanje. Album takođe uključuje pesmu "Mädchen aus dem All", prvu pesmu koju je bend snimio u studiju 2003. godine.

Album Best of je objavljen 14. decembra 2010. Svetska premijera muzičkog spota za pesmu "Hurricanes and Suns" je bila 2. decembra na bendovom zvaničnom sajtu Arhivirano 2009-10-07 na Wayback Machine-u. 28. aprila 2011. su dobili "Fan Army FTW" nagradu na MTV O Muzičkim nagradama. Nakon proglašenja pobednika, objavljen je video Toma i Bila koji se zahvaljuju svojim fanovima za osvojenu nagradu.

Nastupi u Aziji uredi

Tokio Hotel izvodi svoj prvi koncert u Aziji (ne računajući koncert u Izraelu) na Audi Showcase-u u Singapuru, ubrzo kog sledi TM Connects With Tokio Hotel događaj u Maleziji, promovišući prodaju njihovog albuma Humanoid. Odradili su seriju mini koncerata na Tajvanu. Nekoliko meseci kasnije su se vratili u Maleziju radi nastupa na MTV World Stage Uživo u Maleziji 2010. Bend je 15. decembra 2010 nastupao u Tokiju, grad po kom je dobio naziv, nakon završetka Južnoameričke turneje u Meksiku 2. decembra 2010. U februaru. 2011 Tokio Hotel je odputovao u Japan da završi drugu promotivnu turneju. Brojna TV pojavljivanja i medijski intervjui su se održali između 8. i 11. februara.

24. juna 2011. Tokio Hotel je nastupao u Japanu na “The Next Premium Night Tokio Hotel in Tokyo". Događaj je predstavio Audi A1, a odabrano je 150 fanova koji su osvojili ulaznice za nastup. Događaj je bio bendov prvi akustičan nastup u Japanu. 25. juna 2011. bend je uživo nastupio na MTV Video Muzičkoj Pomoći Japanu u Tokiju. Emisija, koja se prvobitno zvala Video Muzičke Nagrade Japan, korišćena je kao muzička korist da se prikupi novac za japanski Crveni krst kako bi pomogli onima koji su pogođeni nedavnim zemljotresom.

Manekenstvo i reklame uredi

19. januara 2010, pevač Bil Kaulic se udružio sa blizancima Dinom i Denom Katen (engl. Dean Caten; Dan Caten) za Diskverd (engl. DSquared) da prošeta modnom pistom na modnom događaju u Milanu. Kaulic se pojavio dva puta, otvorivši i zatvorivši Diskverdovu mušku kolekciju za jesen/zimu 2010 uz Tokio Hotelovu pesmu "Screamin".

Proizvođač automobila Audi je unajmio dva frontmena za svoju novu reklamnu kampanju kako bi privukli mlađe generacije. Snimci su uključeni u Tokio Hotel TV epizodu (na Tokio Hotelovom sajtu), kao i u samu reklamu.

4. avgusta 2010, Tom Kaulic je dobio sopstvenu reklamu za Ribok patike. Ribok je uključio dvadesetogodišnjeg gitaristu Tokio Hotela i zavisnika od patika u reklamiranje kompanije. „Kod kuće sam napravio malu sobu kao mali magacin," rekao je za svoje patike. Takođe je rekao da nedeljno kupi 10 novih pari patika. To je 520 patika godišnje.

Članovi sastava uredi

Bil Kaulic uredi

Glavni članak: Bil Kaulic

Bil Kaulic (nem. Bill Kaulitz) je rođen 1. septembra 1989. u Lajpcigu deset minuta nakon svog identičnog brata blizanca Toma.

Tom Kaulic uredi

Tom Kaulic (nem. Tom Kaulitz) je rođen 1. septembra 1989. u Lajpcigu deset minuta pre svog identičnog brata blizanca Bila. Od septembra 2007. Tom koristi Gibson (engl. Gibson) gitare i Mejsa Bugi (engl. Mesa Boogie) pojačalo. Tom je priznao da je muzički uticaj na njega ostavio Aerosmit i nemački hip-hop poput Samy Deluxe-a. Radio je kao maneken za Reebok u Nemačkoj. Tom, uz brata blizanca, Bila, je zastupnik za PETA u Nemačkoj. Učestvovali su u fotografisanju radi obeshrabrivanja upotrebe životinja radi zabave.

Georg Listing uredi

Georg Listing (nem. Georg Listing) je rođen 31. marta 1987. Njegov rodni grad je Hale. Počeo je da svira bas sa trinaest godina, i, od septembra 2007, koristi Sendbrg (engl. Sandberg) bas. Rekao je da je njegov stil sviranja pod velikim uticajem Flia iz Red hot čili pepersa, i drugih muzičkih uticaja uključujući Die Ärzte i Oejzis.

Gustav Šefer uredi

Gustav Šefer (nem. Gustav Schäfer) je rođen 8. septembra 1988. u svom rodnom gradu Magdeburgu, i ima stariju sestru. Gustav svira bubnjeve od pete godine. Njegov muzički uticaj uključuju Metaliku, Džoa Kakera (engl. Joe Cocker) i Roda Stjuarta (engl. Rod Stewart).

Napuštanje scene uredi

Grupa je 2011.-2012. godine prestala sa radom. Neki mediji navode da su muzičku scenu napustili zbog hejtera, neki jednostavno nagađaju da im se smučila slava i da je to glavni razlog ne pojavljivanja u javnosti, a neki misle da je razlog to što su se blizanci Bil i Tom preselili u Los Anđeles dok su Georg i Gustav ostali u Nemačkoj. Međutim,blizanci Bil i Tom su u međuvremenu bili sudije u jednom Nemačkom šou. Svo vreme članovi grupe bili su u kontaktu i u odličnim odnosima.

Danas uredi

Danas se ova grupa nalazi u Los Anđelesu gde radi na novom albumu. Album je prvo najavljen za 2013. godinu, ali je njegov izlazak pomeren za 2014. godinu. Bil Kaulic u jednom interviju potvrdio je da album Tokio Hotela definitivno izlazi 2014. godine. Ovaj album će obeležiti njihov povratak na muzičku scenu. Nakon povratka Tokio Hotel TV epizoda na Jutjubu , grupa je na Tviteru najavila da je novi album gotov ,i da je predat njihovoj izdavačkoj kući. Početkom Septembra Bil je na svom Instagram profilu postavio sliku omota za novi album , koji će se zvati Kings of Suburbia. Album će se naći u prodaji 3. oktobra 2014.

Diskografija uredi

Studijski albumi
  • 2005: Schrei- Universal Music/Island
  • 2007: Zimmer 483 - Universal Music/Island
  • 2007: Scream - Universal Music/Island
  • 2009: Humanoid nemačka verzija/engleska verzija - Universal Music/Island, Stunner Records [Intl]
  • 2010: Tokio Hotel Best Of nemačka verzija/engleska verzija - Universal Music/Island [Intl], Cherrytree/Interscope [SAD]
  • 2014: Kings of Suburbia
  • 2017: Dream machine
  • 2019: Melancholic paradise
Uživo albumi
  • 2006: Schrei – Live - Universal Music/Island
  • 2007: Zimmer 483 – Live In Europe - Universal Music/Island
  • 2010: Humanoid City Live - Cherrytree

Nagrade uredi

2005
Kategorija Nagrada Datum
Najbolji singl Zlatni Pingvin (Austrija) ...2005
Najbolji pop Zlatni Pingvin (Austrija) ...2005
Rok sastav 2005 Zlatni Pingvin (Austrija) ...2005
Najbolje novajlije Comet Nagrade (Nemačka) 6. oktobar
Super Comet Comet Nagrade (Nemačka) 6. oktobar
Najbolje novajlije Eins Live Krone Nagrade 24. novembar
Najbolji nacionalni pop nastup Bambi Nagrade 1. decembar
2006
Kategorija Nagrada Datum
Najbolji rok sastav MTV Francuska ...2006
Album godine Zlatni Pingvin (Austrija) 8. februar
Sastav godine Zlatni Pingvin (Austrija) 8. februar
Pesma godine - "Der Letzte Tag" Zlatni Pingvin (Austrija) 8. februar
Najbolje novajlije Zlatni Pingvin (Austrija) 8. februar
Rasprodata hala na turneji Rasprodata-Nagrada od Königpilsen Arene 11. mart
Najbolje novajlije ECHO Nagrade (Nemačka) 12. mart
Najbolje novajlije Steiger Nagrade 25. mart
Nacionalni pop 2005 Radio Regenbogen Nagrade (Nemačka) 31. mart
Najbolji rok sastav - Zlatni Otto Bravo Otto 6. maj
Muzička Nagrada Bild OSGAR 22. maj
Muzička Nagrada Amadeus Muzičke Nagrade (Austrija) 25. maj
Najbolje međunarodne novajlije Popcorn Nagrada (Mađarska) 26. maj
Najbolji međunarodni sastav Bravo Otto (Mađarska) 24. jun
Najbolje novajlije Bravo Otto (Mađarska) 24. jun
Najbolji sastav novajlija Popkomm Bavarian Music Lion 21. septembar
Najbolji nemački pop sastav Goldene Stimmgabel Nagrade 24. septembar
Najprodavaniji nemački umetnik Svetske muzičke nagrade (WMA) 15. novembar
Najbolji nacionalni pop nastup Bambi Nagrade 30. novembar
Najbolji nastup uživo Eins Live Krone Nagrade 12. decembar
2007
Kategorija Nagrada Datum
Singl godine – "Durch Den Monsun" Zlatni Pingvin (Austrija) ...2007
Najprodavaniji nemački izvođač European Border Breakers Nagrada 21. januar
European Border Breakers Nagrada NRJ Muzičke Nagrade (Francuska) 21. januar
Rok nagrada BZ-Kulturpreis 23. januar
Najbolji nacionalni video ECHO Nagrade (Nemačka) 25. mart
Super bend rok – Zlatni Otto Bravo Otto 28. april
Najbolji video Comet Nagrade (Nemačka) 3. maj
Najbolji bend Comet Nagrade (Nemačka) 3. maj
Super Comet Comet Nagrade (Nemačka) 3. maj
Najbolji sastav Jabra Music ...jul
Digitalna nagrada Festivalbar (Italija) 7. septembar
Najuspešnija međunarodna rok-grupa Goldene Stimmgabel Nagrade 22. septembar
Najuspešnija međunarodna pop-grupa Goldene Stimmgabel Nagrade 3. oktobar
Najbolji album TMF Nagrade (Belgija) 14 October
Najbolji video TMF Nagrade (Belgija) 14. oktobar
Najbolji novi umetnik TMF Nagrade (Belgija) 14. oktobar
Najbolji pop TMF Nagrade (Belgija) 14. oktobar
Najbolji međunarodni nastup MTV Evropske Muzičke Nagrade (EMA) 1. novembar
Najbolji sastav godine MTV Italija Nickelodeon Kids' Choice Award 1. decembar
2008
Kategorija Nagrada Datum
Sastav godine 2007 Zlatni Pingvin (Austrija) ...januar
Najbolji međunarodni sastav Rockbjörnen Nagrade (Švedska) 24. januar
Najbolji međunarodni sastav NRJ Muzičke Nagrade (Francuska) 26. januar
Najbolja nacionalna muzika Goldene Kamera (Nemačka) 6. februar
Najbolji spot Echo Nagrade (Nemačka) 15. februar
Najbolji međunarodni umetnik Emma Gala Nagrade (Finska) 8. mart
Najbolja međunarodna grupa Disney Channel Kids Nagrada (Italija) 28. mart
Najbolji koncert Hitkrant (Holandija) ...maj
Pesma koja daje najbolje raspoloženje - "Monsoon" Hitkrant (Holandija) ...maj
Pesma koja ostaje u glavi - "Monsoon" Hitkrant (Holandija) ...maj
Super bend rok – Srebrni Otto Bravo Otto 3. maj
Najbolji sastav MTV TRL Nagrade (Italija) 17. maj
Najbolja pesma godine broj 1 – "Monsoon" MTV TRL Nagrade (Italija) 17. maj
Najbolji sastav Comet Nagrade (Nemačka) 23. maj
Najbolji video - "An Deiner Seite" Comet Nagrade (Nemačka) 23. maj
Najbolji nastup uživo Comet Nagrade (Nemačka) 23. maj
Super Comet Comet Nagrade (Nemačka) 23. maj
Najbolji novi umetnik MTV VMA Muzičke Nagrade (SAD) 7. septembar
Najbolji ulazak - odabir fanova MTV VMA Muzičke Nagrade (SAD) 7. septembar
Najbolji muški međunarodni umetnik (Bil Kaulic) TMF Nagrade (Belgija) 11. oktobar
Najbolji međunarodni video - "Don't Jump" TMF Nagrade (Belgija) 11. oktobar
Pesma godine MTV Latinoameričke Nagrade 16. oktobar
Najbolji fan klub - Venecuela MTV Latinoameričke Nagrade 16. oktobar
Najbolji novi međunarodni umetnik MTV Latinoameričke Nagrade 16. oktobar
Najbolja melodija - "Monsoon" MTV Latinoameričke Nagrade 16. oktobar
Zvezde MTV Evropske Muzičke Nagrade (EMA) 6. novembar
Najprodavaniji DVD - "Zimmer 483 – Live in Europe" Rekord (Rusija) 2. decembar
2009
Kategorija Nagrada Datum
Super sastav – Zlatni Otto Bravo Otto (Nemačka) 12. maj
Najbolji TRL umetnik godine MTV TRL Nagrade (Italija) 16. maj
Najbolja Online Zvezda Comet Nagrade (Nemačka) 29. maj
Izvozni hit Nemačke Bavarian Music Lion 17. septembar
Međunarodna nagrada (2009) Audi Generacija Nagrada 18. oktobar
Najbolja grupa MTV Evropke Muzičke Nagrade (EMA) 5. novembar
Najbolji međunarodni rok sastav TeleHit Nagrade (Meksiko) 12. novembar
2010
Kategorija Nagrada Datum
Najbolji međunarodni sastav NRJ Muzičke Nagrade (Francuska) 23. januar
Bend godine Zlatni Pingvin (Austrija) 29. januar
Album godine Zlatni Pingvin (Austrija) 29. januar
Bend godine Bravoora Nagrade (Poljska) 1. februar
Najbolji međunarodni umetnik Emma Gala Nagrade (Finska) 4 February
Walk of Fame König-Pilsener Arena (Nemačka) 26. februar
Najbolji međunarodni sastav Radio Regenbogen Nagrade (Nemačka) 19. mart
Omiljena muzička zvezda Kids Choice Nagrade 2010 (Nemačka) 10. april
Najbolji nastup uživo Comet Nagrade (Nemačka) 21. maj
Strana pesma godine - "World Behind My Wall" Rockbjörnen Nagrada (Švedska) 1. septembar
Koncert godine Rockbjörnen Nagrada (Švedska) 1. septembar
Najbolji World Stage nastup MTV Evropske Muzičke Nagrade (EMA) 7. novembar
Najbolji nacionalni sastav CMA Nagrade (Nemačka) 12. decembar
Najbolji nacionalni singl - "World Behind My Wall" CMA Nagrade (Nemačka) 12. decembar
2011
Kategorija Nagrada Datum
Bend godine Bravoora nagrade (Poljska) [1] Mart
Zvezda 20. godišnjice Bravoora Awards (Poland) [1] Mart
Najbolja fan armija (Fan Army FTW) MTV O Muzičke nagrade (SAD) [2] 28. april
Najbolji rok video MTV Video Muzičke nagrade Japan [3] 2. jul

Izvori uredi

  1. 1,0 1,1 Bravoora Awards Winners Bravoora Winners Arhivirano 2016-03-04 na Wayback Machine-u., Pristupljeno 1. 3. 2011..
  2. Fan Army FTW Winner., Pristupljeno 28. 4. 2011..
  3. MTV Video Music Awards Japan Winners Arhivirano 2017-08-28 na Wayback Machine-u VMAJ Winners Arhivirano 2011-10-06 na Wayback Machine-u., Pristupljeno 2. 7. 2011..

Spoljašnje veze uredi