Tierra de pasiones

Tierra de pasiones je američka telenovela produkcijske kuće Telemundo, snimana tokom 2006. godine. Predstavlja rimejk čileanske telenovele La fiera iz 1999.

Tierra de pasiones
RežijaDanny Gavidia
NastupajuGabriela Spanic
Saúl Lisazo
Catherine Siachoque
Héctor Suárez
Francisco Gattorno
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda167
Produkcija
Producent(i)Martha Godoy
Emitiranje
Originalni kanalTelemundo
Originalno prikazivanje20. 2. 2006. – 24. 10. 2006.

Ttokom 2006. i 2007. se emitovala na Televiziji Pink u Srbiji pod nazivom Valerija. U BiH se emitovala na programu NTV Hayat, a u Hrvatskoj na programu Nova TV pod nazivom Zemlja strasti.

Sinopsis

uredi

Valerija je prelepa žena snažnog karaktera, karaktera koji joj je pomogao da ne pada pred velikim ljubavnim razočarenjima, frustriranim majčinstvom, odbijanja od strane svog oca, i ogromne samoće u kojoj živi. Upravlja porodičnim vinogradima zajedno sa svojim ocem Ćemom, sa kojim je u lošem odnosu s obzirom da on oduvek prema njoj pokazuje prezir. Ustvari, dan pre njenog venčanja, otkriva da je njen otac platio njenog dečka da je oženi.

S druge strane, Francisko je istaknuti publicista koji je pre par godina postao udovac i živi u gradu sa svojim sinom jedincem. Jednog dana dolazi u obilazak porodičnog imanja i otkriva da se njegov otac oženio dosta mlađom ženom koja, ne samo da ga je dovela na rub bankrota, nego ga je dovela i do depresivnog stanja, potom i izvršavanja samoubistva. Tada Francisko odlučuje da ostane na svom imanju kako bi spasio od bankrota porodični biznis.

Ta životna okolnost ga dovodi do upoznavanja sa Valerijom, sa kojom sklapa poslovni dogovor koji je od obostrane kosristi. Na početku njihovi teški karakteri se sudaraju, ali se vremenom između njih dvoje krene razvijati strastvena ljubav koja ne zna za granice, i za koju će se oboje neumorno boriti do samog kraja.

Između osoba koje će ih pokušati razdvojiti nalaze se Ćema (Valerijin otac), Marsija (udovica Franciskovog oca i buduća Ćemina ljubavnica) Paula (Franciskova bivša devojska, Marsijina sestra) i Migel (Valerijn bivši dečko koga samo zanima njen novac).

Uloge

uredi
Glumac: Uloga:
Gabrijela Spanik Valerija San Roman
Saul Lisazo Francisko Kontreras
Katerine Sijačoke Marsija Hernandez
Francisko Gatorno Pablo Gonzalez
Hektor Suarez Hose Marija Čema San Roman
Đeraldin Bazan Belinda San Roman
Rikardo Čavez Migel Valdez
Ferd Valjes Gustavo Kontreras
Arijel Lopez Padilja Havijer Ortigoza
Karolina Lizarazo Paula Hernandez
Serhio Katalan Horhe San Roman
Arap Betke Roberto Kontreras
Lilijana Rodrigez Lurdes Lilu Agilar
Isabel Moreno Marijana Nana Sančez
Teresa Tucio Gabrijela Lopez
Džesika Cerezo Danijela Domingez
Eduardo Kuervo Mauro Lopez
Karlos Est Alehandro Domingez
Karlos Meseber Herardo Agilar
Franciska Matiej Lupe

Eksterni linkovi

uredi