Otvori glavni meni

This War of Mine (Ovaj moj rat) jeste ratna videoigra preživljavanja koju je napravila firma 11 bit studios[1], zasnovana na opsadi Sarajeva.

This War of Mine
Izdavač(i) 11 bit studios
Distributer(i) Deep Silver (Retail)
Platform(e) Microsoft Windows, OS X, Linux
Žanr(ovi)
Mod(ovi)

Sadržaj/Садржај

GameplayUredi

This War of Mine je mračna igra preživljavanja u kojoj igrač upravlja timom civila u opkoljenom gradu. Glavni cilj igre je preživjeti rat s alatima i materijalima koje igrač može steći s likom kojim upravlja. Igrač mora voditi brigu o potrebama svakog lika da bi radili najbolje što mogu, tako da mogu praviti alate, sredstva za spašavanje, kuhati hranu i ostati živi. Tokom dana igrač kontrolira civile unutar kuće kako bi napravili sklonište da prebrode rat. Tokom noći igrač ima mogućnost hodati vani i naći novu opremu i resurse za svakodnevno preživljavanje.

RazvojUredi

Igra je nadahnuta stvarnim događajima stanjima siromašnog dnevnog života i zvjerstvima koje su civili morali trpjeti tokom opsade Sarajeva, najduže opsade nekog grada u historiji modernog ratovanja.[2] U novembru 2014. piratske kopije igrice objavljene su na internetu. Odgovor kompanije bio je postavljanje izvjesnog broja serijskih brojeva koji rade, podstičući "preuzimače" da ih dijele s prijateljima te kupe igru ako im to dozvoljava finansijska situacija.[3]

PrihvatanjeUredi

Igra je vratila troškove razvoja u prva dva dana prodaje.[4]

ReferenceUredi

Vanjske vezeUredi