These Boots Are Made for Walkin'

These Boots Are Made for Walkin je američka pop pjesma koju je napisao Lee Hazlewood, a 1966. kao singlicu izdala Nancy Sinatra. Pjesma je postigla veliki uspjeh, došavši na vrh top-lista u Britaniji i UK, te od kćeri Franka Sinatre napravila veliku zvijezdu svog vremena. Njenom uspjehu je dosta pomogao i promotivni video spot u kome Nancy Sinatra nastupa zajedno sa šest plesačica koje nose mini suknje i tzv. go go čizme. Tekst je originalno inspiriran dijalogom iz filma 4 for Texas u kome je nastupio Frank Sinatra, a u njemu djevojka odbija potencijalnog udvarača, sugerirajući da će ga zgaziti sa "ovim čizmama".

“These Boots Are Made for Walkin'”
“These Boots Are Made for Walkin'” cover
Singlica Nancy Sinatra
iz albuma Boots
strana B "The City Never Sleeps at Night"
izdana februar 1966.
Format 7" singlica
Snimljena 19. novembar 1965
Western Recorders
Hollywood
Žanr Pop
Dužina 2:42
Izdavač Reprise
Pisac Lee Hazlewood
Producent Lee Hazlewood
Nancy Sinatra kronologija singlica
"So Long, Babe"
(1965)
"These Boots Are Made for Walkin'"
(1966)
"How Does That Grab You, Darlin'?"
(1966)

Popularnosti pjesme je dosta pomoglo i to što su je američke TV-mreže puštale kao svojevrsnu muzičku podlogu reportažama koje su za vrijeme rata prikazivale američke patrole u tadašnjem Južnom Vijetnamu. Godine 1967. je sama Sinatra otišla u Vijetnam i tamo je izvela pred trupama; one su je kasnije prihvatile kao svoju neslužbenu himnu. Pjesma se poslije koristila i kao dio soundtracka u filmu Full Metal Jacket.

Pjesmu su kasnije obradili brojni izvođači, među kojima se ističe Jessica Simpson u verziji sa soundtrack filma Dukes of Hazard 2005..