The Twilight Saga: Eclipse

The Twilight Saga: Eclipse (sh. Sumrak saga: Pomrčina ili Sumrak saga: Pomračenje) je američki fantastično-romantični igrani film snimljen 2010. godine u režiji Davida Sladea. Predstavlja ekranizaciju romana Eclipse Stephenie Meyer, odnosno treći nastavak filmske Sumrak sage. Protagonistica, čiji lik tumači Kristen Stewart, je Bella Swan, djevojka iz gradića u ruralnom Washingtonu koja se mora odlučiti između ljubavi prema vampiru Edwardu Cullenu (koga glumi Robert Pattinson) i privlačnosti koju osjeća prema vukodlaku Jacobu Blacku (koga glumi Taylor Lautner). Radnja prikazuje kako se njeni ljubavni problemi isprepliću sa napadom klana suparničkih vampira na Cullena i njegovu vampirsku porodicu.

The Twilight Saga: Eclipse
RežijaDavid Slade
ProducentWyck Godfrey
Karen Rosenfelt
ScenarioMelissa Rosenberg
PredložakEclipse; autor:
Stephenie Meyer
UlogeKristen Stewart
Robert Pattinson
Taylor Lautner
Bryce Dallas Howard
Billy Burke
Dakota Fanning
MuzikaHoward Shore
FotografijaJavier Aguirresarobe
MontažaNancy Richardson[1]
Art Jones
StudioTemple Hill Entertainment
Maverick Films
Imprint Entertainment
Sunswept Entertainment
DistribucijaSummit Entertainment
Datum(i) premijere
24. 6. 2010 (2010-06-24) (Los Angeles)
Trajanje123 min.[2]
129 min. (proširena verzija)
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet68 mil. $[3]
Bruto prihod698,5 mil. $[3]
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
The Twilight Saga: New Moon (2009) Breaking Dawn Pt1 (2011)

Radnja uredi

Bella nije spremna za brak sa Edwardom. Edward ne želi Bellu pretvoriti u vampira kako nebi prekršio sporazum sa vukodlacima i tako bi došlo do sukoba.Belle nije bilo doma. Viktorija je uzela iz Beline sobe crvenu bluzu, što će joj pomoći da nađe Bellin miris. Kad je Edward došao nanjušio je da je u njezinoj sobi bio neki vampir. Viktorija u Seatllu stvara vojsku vampira. Alice je vidjela viziju da bitka će početi. Edward je darovao Belli bakin prsten. Vampiri i vukodlaci su odlučili zaštititi Bellu tako da su stražarili oko njezine kuće. Cullenovi su otišli u lov, Bella i Edward su ostali sami u kući. Bella je željela voditi ljubav s njim, no Edward je odustao jer je to preopasno. Sutradan Vampiri i vukodlaci su viježbali za bitku. Jacob je Belu nosio do planine kako bi njegov vukodlački miris prekrio Bellin i tako vampiri ju ne bi pronašli. Na planini su postavili šator. Tamo je bio i Edward. Belli je bilo zima, pa ju je Jacob ugrijao njegovom toplinom. Bitka je počela. Jacob bi htio otići provjeriti dali ide sve po planu, no Bella ne želi da on pogine, kaže mu da ju poljubi. Edward je ljubomoran. Bella je rekla Edwardu da njega voli više. Cullenovi su pobijedili vojsku, a Edward je otkinuo Viktoriji glavu.

Uloge uredi

Vidi takođe: Popis članova glumačke postave Twilight
Glavna postava
Sporedni glumci

Izvori uredi

  1. Nicole Sperling (2010-03-02). „Summit replaces editor on 'The Twilight Saga: Eclipse'”. Entertainment Weekly. Arhivirano iz originala na datum 2010-03-03. Pristupljeno 2. III 2010. 
  2. http://www.bbfc.co.uk/releases/eclipse-2010
  3. 3,0 3,1 „The Twilight Saga: Eclipse (2010)”. Box Office Mojo. Amazon.com. Pristupljeno 12. VII 2010. 

Vanjske veze uredi