The Trouble with Tribbles

The Trouble with Tribbles (sh. Nevolja sa tribbleovima) je epizoda originalne TV-serije Zvjezdane staze premijerno emitirana 29. decembra 1967. godine. Radnja prikazuje kako USS Enterprise dolazi na svemirsku stanicu preuzeti zalihe žita za novu koloniju Ujedinjene Federacije Planeta, ali posadi probleme čini klingonski kapetan Koloth, ali još više tribbleovi, simpatična dlakava stvorenja koja su nabavili kao ljubimce, ali koja se također množe i konzumiraju hranu brzinom koja bi mogla proizvesti apokaliptičke posljedice. The Trouble with Tribbles, koja je više nego druge epizode koristila humor, se smatra jednom od najpopularnijih u originalnoj seriji.

The Trouble with Tribbles
Epizoda serije Star Trek: The Original Series
scena iz epizode u kojoj se kapetan Kirk suočeva sa tribbleovima
Epizoda br.Sezona 2
Epizoda 15
RežijaJoseph Pevney
ScenarioDavid Gerrold
MuzikaJerry Fielding
FotografijaJerry Finnerman
Produkcijski kod042
Originalno emitiranje29. 12. 1967 (1967-12-29)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"Wolf in the Fold"
Sljedeća →
"The Gamesters of Triskelion"
Lista epizoda Star Trek: The Original Series

The Trouble with Tribble je zbog reakcije fanova trebala dobiti nastavak, ali je originalna serija prije toga otkazana, pa je scenarij šest godina kasnije iskorišten za More Tribbles, More Troubles, epizodu animirane serije. Lik kapetana Kolotha, koji glumi William Campbell, se 1994. godine pojavio u Blood Oath, epizodi TV-serije Star Trek: Deep Space 9.

Godine 1996. je povodom 30. obljetnice Zvjezdanih staza snimljena Trials and Tribble-ations, epizoda Star Trek: Deep Spac Ninee u kojoj njeni protagonisti odlaze u prošlost i svjedoče događajima iz epizode.

Vanjske veze uredi