The Suite Life On Deck

The Suite Life on Deck (Ugodni život na palubi) je američki tinejdžerski sitkom. Ima tri sezone i sedamdeset jednu epizodu. Prvi put je prikazan na Dizni kanalu.[1]

The Suite Life on Deck
Žanr Tinejdžerska serija
Zemlja porekla Sjedinjene Američke Države
Jezik Engleski
Produkcija
Kamera Video traka
više kamera
Dužina trajanja 23 minute
Produkcija It's a Laugh Productions
Emitovanje
Prvi emiter Disney Channel
Spoljašnje veze

Radnja uredi

Radnja serije se odvija na velikom, luksuznom brodu SS Tipton, a serija se najviše fokusira na srednju školu koja postoji u okviru tog broda i njene učenike. Oni svaki dan imaju neku zanimljivu avanturu na brodu.[2]

Likovi uredi

Likovi ove popularne tinejdžerske serije su Kodi i Zek (glavne uloge), London Tipton, Bejli Piket, Vudi Fink, G. Mozbi, Mali Markus, gđica Tatvajler.

Kodi i Zek uredi

 
Dilan i Kol Sprause glume Kodija i Zaka Martina

Kodi i Zek (Dilan i Kol Spraus) su braća blizanci i glavne uloge. Kodi je inteligentan, voli da uči i zaljubljen je u djevojku po imenu Bejli, dok je Zak lijen, voli sport i nema puno sreće u ljubavi mada često pokušava da flertuje sa nekom od devojaka na brodu. Jedina devojka sa kojom je ostvario ozbiljniju vezu je Maja Benet, koja zajedno sa njim radi kao kelnerica na brodu.

London Tipton uredi

 
Brenda Son glumi London Tipton

London Tipton (Brenda Song) je veoma bogata devojka koja pohađa školu na brodu. Zahvaljujući njenom bogatom ocu ona ima puno para i odjeće tako da sve ostale na brodu zove "siromasima". Često pravi šale na račun svoje cimerke Bejli, ismevajući njen izgled, ukus, odevanje, a ni ostale ne pošteđuje ismevanja. Kada je uzbuđena zbog nečega obično zapljeska rukama uzvikujući "Bravo ja!"

Vudi Fink uredi

Vudrov "Vudi" Fink (Metju Timons) je Kodijev cimer. Ima crnu kovrdžavu kosu i naočare, a u ranoj fazi serije je nosio i protezu. Vudi voli da jede, aljkav je, lenj i slab đak. Uzrečice su mu "Do đavola!" kada nešto krene po zlu i "To boli!" kada neko kaže nešto uvredljivo za njega.

Bejli Piket uredi

 
Debi Rajan glumi Bejli Piket

Bejli Piket (Debi Rajan)je Kodijeva devojka. Ona je rođena na farmi u fiktivnom gradiću Ketlkorn u Kanzasu u teškim uslovima. Bejli obožava Kodija ali i učenje. Ona je Londonina najbolja drugarica iako je često predmet njenih šala.

G. Mozbi uredi

 
Pil Levis glumi G.Mozbija

Merion Mozbi (Fil Luis) je kapetan broda. Za njega su karakterističan omaleni rast, uzrečica "Srećno s tim" i to što se u mnogim epizodama osramoti. Njega nerviraju Zak i Kodi zbog njihovih manifetluka. Za London predstavlja i očinsku figuru pošto je njen otac, vlasnik broda, često odsutan.

Markus Litl uredi

 
Dok Šav glumi Markus Litla

Markus Litl (Dok Šav) je učenik na brodu koji se pridružio ostalima tokom druge sezone. Pre toga je bio muzička senzacija pod scenskim imenom Mali Mališa (Lil' Little). On je dobar prijatelj sa Zakom, Kodijem, Bejli i London. U toku treće sezone je napisao mjuzikl koga su prihvatili na Brodveju, pa je morao da napusti brod, a samim tim i njegov lik je napustio seriju.

Ema Tatvajler uredi

Ema (Erin Kardilo) je profesorka u školi na brodu. Kodi i Bejli su njeni najbolji đaci dok su Zek, Vudi i London među najgorima. Ema nema sreće sa muškarcima i svaka njega potraga za mužem se završava neuspešno. Za utehu joj služi prostorija (tačnije, dve spojene prostorije), skrivena u delove broda gde malo ko zalazi, u kojoj drži puno mačaka, po jednu za svakog muškarca koji ju je ostavio. Ona se nosi sa ljubavim jadima tako što oblači mačkama haljine i jede velike količine sladoleda.

Reference uredi

  1. Gary Levin (September 30, 2008). "Nielsens: Presidential debate fights for numbers". USA Today. Retrieved December 12, 2008.
  2. „The Suite Life on Deck”. Disney Channel MediaNet. Arhivirano iz originala na datum 2008-08-04. Pristupljeno 3. 9. 2008. 

Vanjske veze uredi