The Satanic Rites of Dracula

The Satanic Rites of Dracula
Režija Alan Gibson
Producent Roy Skeggs
Don Houghton
Scenario Don Houghton
Uloge Christopher Lee
Peter Cushing
Joanna Lumley
Michael Coles
Muzika John Cacavas
Fotografija Brian Probyn
Montaža Chris Barnes
Studio Warner Bros. Pictures
Hammer Film Productions
Datum(i) premijere
3. novembar 1973 (1973-11-03)
Trajanje 87 min.
Zemlja  Ujedinjeno Kraljevstvo
Jezik engleski
Bruto prihod 223.450 ₤[1]
Kronologija

Prethodi: Sl(ij)edi:

Dracula A.D. 1972 (1972) The Legend of the 7 Golden Vampires (1974)

The Satanic Rites of Dracula (sh. Satanski obredi Dracule) je britanski horor film snimljen 1973. godine u režiji Alana Gibsona. Nastao je u produkciji znamenitog studija Hammer Films i predstavlja osmi po redu nastavak serije o Grofu Drakuli, odnosno drugi koji je radnjom smješten u suvremeno doba, te se zbog zapletom i likovima naslanja na prethodni film Dracula A.D. 1972. U njemu Christopher Lee ponavlja naslovnu ulogu, a zaplet prikazuje kako ga je oživio satanistički kult čije sljedbenike infiltirira u najviše vrhove britanske vlade, ali i kako će mu se ponovno suprotstaviti Lorrimer Van Helsing (čiji lik tumači Peter Cushing), unuk njegovog starog neprijatelja Abrahama Van Helsinga.

The Satanic Rites je predstavljao još jedan od pokušaja Hammer Filmsa da jednu od svojih najpopularnijih serija "osvježi" korištenjem novih motiva i stilova, pa je zato izazvao pažnju neobičnom mješavinom žanrova u kojima se konvencionalni gotski horor prožima sa elementima špijunskog i science fiction filma nalik na seriju o Jamesu Bondu. Kritika mu nije bila sklona, te se smatra najslabijim od svih ostvarenja serije, dok su ga brojni njeni poklonici proglasili "neozbiljnim", odnosno svojevrsnom nenamjernom parodijom filmovima o Draculi. Filmom nije bio zadovoljan ni Christopher Lee, koji je zbog toga odbio nastupiti u sljedećem nastavku. The Satanic Rites je također predstavljao posljednji Hammerov film u kome su zajedno nastupili Lee i Cushing (koji će se ponovno zajedno nastupiti u parodijskom filmu House of the Long Shadows 1983. godine).

UlogeUredi

IzvoriUredi

  1. Hearn, Marcus; Barnes, Alan (25 September 2007). The Hammer Story: The Authorised History of Hammer Films [The Hammer Story] (Limited izd.). Titan Books. str. 163. ISBN 978-1845761851. OCLC 493684031. 

Vanjske vezeUredi