Disambig.svg Za ostala značenja, v. The Robe (razvrstavanje).
The Robe
Autor(i) Lloyd C. Douglas
Država  SAD
Jezik engleski
Žanr(ovi) historijski roman
Datum izdanja 1942
Vrsta medija štampa (tvrdi i meki uvez)
Stranica 556
Kronologija

Prethodi: Slijedi:

The Big Fisherman

The Robe (sh. Odora) je historijski roman američkog književnika Lloyda C. Douglasa objavljen 1942. godine. Radnja je smještena u Palestinu i Rim u 1. vijeku, odnosno prikazuje sudbinu Isusove odjeće nakon njegovog razapinjanja. Protagonist je Marcellus, rimski oficir koji je sudjelovao u razapinjanju i, zajedno sa svojim grčkim robom Demetrijem dobio zadatak da preuzme Isusovu odjeću, a zbog čega na kraju postaje Isusov sljedbenik i umire mučeničkom smrću u areni.

Douglas, koji je prije bavljenja književnošću bio protestantski svećenik, a popularnost stekao djelima kojima promiče kršćanski svjetonazor, roman je napisao na osnovu zamisli koju mu je u pismu bila poslala čitateljica Hazel McCann, pitajući ga što se dogodilo sa Isusovom odjećom. Roman je postigao izuzetan uspjeh, postavši veliki bestseler. Douglas je nešto kasnije napisao roman The Big Fisherman u kome je prikazao život Svetog Petra.

The Robe je 1953. poslužio kao predložak za istoimeni film, poznat kao prvo ostvarenje u Cinemascope tehnici, a u kome je glavnu ulogu tumačio Richard Burton.

Vanjske vezeUredi

Online izdanja: