Za ostala značenja, vidi The Robe (razvrstavanje).

The Robe (sh. Odora) je historijski roman američkog književnika Lloyda C. Douglasa objavljen 1942. godine. Radnja je smještena u Palestinu i Rim u 1. vijeku, odnosno prikazuje sudbinu Isusove odjeće nakon njegovog razapinjanja. Protagonist je Marcellus, rimski oficir koji je sudjelovao u razapinjanju i, zajedno sa svojim grčkim robom Demetrijem dobio zadatak da preuzme Isusovu odjeću, a zbog čega na kraju postaje Isusov sljedbenik i umire mučeničkom smrću u areni.

The Robe
Autor(i)Lloyd C. Douglas
Država Sjedinjene Države
Jezikengleski
Žanr(ovi)historijski roman
Datum izdanja1942
Vrsta medijaštampa (tvrdi i meki uvez)
Stranica556
Kronologija
Prethodi: Slijedi:
The Big Fisherman

Douglas, koji je prije bavljenja književnošću bio protestantski svećenik, a popularnost stekao djelima kojima promiče kršćanski svjetonazor, roman je napisao na osnovu zamisli koju mu je u pismu bila poslala čitateljica Hazel McCann, pitajući ga što se dogodilo sa Isusovom odjećom. Roman je postigao izuzetan uspjeh, postavši veliki bestseler. Douglas je nešto kasnije napisao roman The Big Fisherman u kome je prikazao život Svetog Petra.

The Robe je 1953. poslužio kao predložak za istoimeni film, poznat kao prvo ostvarenje u Cinemascope tehnici, a u kome je glavnu ulogu tumačio Richard Burton.

Vanjske veze uredi

Online izdanja: