The Ring (film, 2002)

(Preusmjereno sa stranice The Ring (2002 film))

The Ring je američki horor film snimljen 2002. u režiji Gora Verbinskog. Predstavlja rimejk japanskog horor-filma Ring iz 1998. odnosno drugu po redu ekranizaciju originalnog romana Ring japanskog pisca Koji Suzukija.

The Ring
Kino-poster
RežijaGore Verbinski
ProducentWalter F. Parkes
Laurie MacDonald
ScenarioKôji Suzuki
Ehren Kruger
Scott Frank
UlogeNaomi Watts
Martin Henderson
David Dorfman
Daveigh Chase
Brian Cox
Jane Alexander
Lindsay Frost
Amber Tamblyn
Rachael Bella
Shannon Cochran
MuzikaHans Zimmer
FotografijaBojan Bazelli
MontažaCraig Wood
DistribucijaDreamWorks Pictures
Datum(i) premijere
18. 10. 2002 (2002-10-18)
Trajanje115 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet48 mil. $
Bruto prihod249,348.933 $
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Rings
The Ring Two

Sadržaj uredi

Dve drugarice Kejti Embri (Amber Tamblyn) i Beka Kotler (Rachel Bella) su jedne noći zajedno gledale televiziju u Kejtinoj kući. Kejti je rekla Beki kako je prošlog vikenda sa prijateljima bila na planini Shelter Mountain Inn i gledala kasetu. Kada se kaseta završila, telefon je zazvonio i dečiji glas je rekao: "Umrećeš za sedam dana".

Te noći je Kejti umrla, dok je Beka otišla u mentalnu bolnicu. Kejtin devetogodišnji rođak Ejden (David Dorfman) je veoma potrešen Kejtinom smrću. Kejtina Majka je zamolila Ejdanovu mamu Ričel (Naomi Watts) da sazna kako je njena ćerka umrla, jer ni jedan lekar nije tačno znao zašto je njeno srce stalo.

Ričel saznaje od Kejtinih prijateljica kako je gledala kasetu koja čini da umreš nakon što je gledaš. Na mestu gde je Kejti odsela pre nedelju dana Ričel je našla ukletu kasetu, gledala je, a zatim je telefon zazvonio i dečiji glas je rekao: "Umrećeš ze sedam dana". Sledećeg dana Ričel je zvala svog bivšeg muža Nou (Martin Henderson)(takođe Ejdanovog oca) i rekla mu za kasetu. On je tražio da je pogleda, iako je ona bila protiv toga. I njemu je zazvonio telefon, ali se Ričel nije javljala. Nakon toga je kasetu pogledao i njen sin. Ričel je kasnije imala noćne more, i što je više puta gledala kasetu i proučavala je to je bila bliže odgovoru na pitanje ko ju je napravio i odakle je. Otkrila je da snimak nije napravljen elektronskim uređajima. Otkrila je da se svetionik sa snimka nalazi na ostrvu Moesko, a žena sa snimka je živela na njemu (jahala je konje i kasnije izvršila samoubistvo).

Otišla je na ostrvo i srela njenog muža Ričarda. Predstavila se kao novinar koji želi da sazna više o njegovim konjima, ali kada je na kraju rekla da želi da sazna nešto o kaseti, on ju je izbacio iz kuće. Pogledala je crtež njenog sina Ejdana i uočila kako je kuća koji je nacrtao i kuća Ričarda Morgana zapravo ista kuća. Pozvala je njenog sina i on joj je rekao da mu je to rekla devojčica. Otkrila je da je tu kasetu zapravo napravila ćerka Morganovih, Samara (Daveigh Chase), koja je bila nešto drugo, a ne obična devojčica. Uveče je ušla u kuću Morganovih i Našla kasetu na kojoj je prikazano vreme koje je Samara Morgan bila u bolnici. Nije spavala nikada, tvrdila je kako nije crtala crteže, već ih je videla, a oni su se sami stvarali. Na kraju joj je doktor rekao kao ne treba da ubija, ali ona je rekal da ona to ipak želi.

Na žalost, tada je Ričard Morgan ušao u sobu i otišao u kupatilo i izvršio samoubistvo. Ričelin bivši muž je tada došao do ostrva i pronašao Ričel. Zajedno su otkrili gde je Samara umrla- našli su njeno telo na dnu bunara u koji ju je bacio otac dok je bila mala. I iako je tada prošlo onih nedelju dana otkako je Ričel gledala ona nije umrla, pa je verovala da neće ni Noa, a ni Ejden. Ipak, sutradan je saznala da je Noa mrtav. Bila je očajna, ali je ipak saznala zbog čega je ona ostala živa a on umro. Ona je napravila kopiju kasete i pokazala je nekome, a on nije. Onda je znala kako da spase i sina.

Spoljašnje veze uredi