The Next Best Thing

The Next Best Thing
Režija John Schlesinger
Producent Leslie Dixon
Linne Radmin
Tom Rosenberg
Scenario Rom Ropelewski
Uloge Madonna
Rupert Everett
Benjamin Bratt
Lynn Redgrave
Distribucija Paramount Pictures
Datum(i) premijere 2000.
Trajanje 108 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik Engleski jezik
Budžet 25,000.000 $
The Next Best Thing na Internet Movie Database

The Next Best Thing je LGBT dramedija iz 2000. godine sa Madonnom i Rupert Everettom u glavnim ulogama, u režiji Johna Schlesingera.

RadnjaUredi

Abbie (Madonna) i Robert (Rupert Everett) su najbolji prijatelji. Ona je upravo raskinula sa svojim momkom, Kevinom (Michael Vartan), dok je on gej koji dugo nije bio u vezi. Jedne noći posle dosta piće, dogodi se da njih svoje imaju seks i Abbie ostane u drugom stanju. Rešavaju da počnu da žive zajedno i da odgajaju svoje dete, Sama (Malcolm Stumpf). Svako od njih, međutim, zadržava svoj privatni život. Pet godina kasnije Abbie se zaljubljuje u Bena (Benjamin Bratt) i rešava da se uda, preseli i povede dete sa sobom. Robert ne želi da se odrekne svog deteta i ulaze u mučnu parnicu oko starateljstva.

Ovdje završavaju značajni detalji vezani uz zaplet.

UlogeUredi

KritikeUredi

Film je naišao na veoma loše kritike, kao i na loš prijem kod publike. Madonna je dobila Razzie za najgoru glumicu, a film je nominovan za Razzie u još nekoliko kategorija, između ostalog za najgori film, najgoru režiju i najgori scenario. Kritičar Roger Ebert je napisao: "The Next Best Thing je rasprodaja starudija gej pitanja, vezan za radnju isto kao izmučeni konj prodavca starudija.[1]

Film je bio nominovan za GLAAD Media Award, ali je nagradu osvojio Billy Elliot, 2001. godine.

SoundtrackUredi

Soundtrack je objavljen februara 2001. godine kao: The Next Best Thing: Music from the Motion Picture. Soundtrack sadrži dve pesme koje je otpevala Madonna: American Pie i Time Stood Still.

Spoljne vezeUredi

ReferenceUredi