The Next Best Thing

The Next Best Thing je LGBT dramedija iz 2000. godine sa Madonnom i Rupert Everettom u glavnim ulogama, u režiji Johna Schlesingera.

The Next Best Thing
ŽanrDramedija
RežijaJohn Schlesinger
ProducentLeslie Dixon
Linne Radmin
Tom Rosenberg
ScenarioRom Ropelewski
UlogeMadonna
Rupert Everett
Benjamin Bratt
Lynn Redgrave
DistribucijaParamount Pictures
Datum(i) premijere2000.
Trajanje108 min.
Zemlja Sjedinjene Države
JezikEngleski jezik
Budžet25,000.000 $
The Next Best Thing na Internet Movie Database

Radnja uredi

Abbie (Madonna) i Robert (Rupert Everett) su najbolji prijatelji. Ona je upravo raskinula sa svojim momkom, Kevinom (Michael Vartan), dok je on gej koji dugo nije bio u vezi. Jedne noći posle dosta piće, dogodi se da njih svoje imaju seks i Abbie ostane u drugom stanju. Rešavaju da počnu da žive zajedno i da odgajaju svoje dete, Sama (Malcolm Stumpf). Svako od njih, međutim, zadržava svoj privatni život. Pet godina kasnije Abbie se zaljubljuje u Bena (Benjamin Bratt) i rešava da se uda, preseli i povede dete sa sobom. Robert ne želi da se odrekne svog deteta i ulaze u mučnu parnicu oko starateljstva.

Uloge uredi

Kritike uredi

Film je naišao na veoma loše kritike, kao i na loš prijem kod publike. Madonna je dobila Razzie za najgoru glumicu, a film je nominovan za Razzie u još nekoliko kategorija, između ostalog za najgori film, najgoru režiju i najgori scenario. Kritičar Roger Ebert je napisao: "The Next Best Thing je rasprodaja starudija gej pitanja, vezan za radnju isto kao izmučeni konj prodavca starudija.[1]

Film je bio nominovan za GLAAD Media Award, ali je nagradu osvojio Billy Elliot, 2001. godine.

Soundtrack uredi

Soundtrack je objavljen februara 2001. godine kao: The Next Best Thing: Music from the Motion Picture. Soundtrack sadrži dve pesme koje je otpevala Madonna: American Pie i Time Stood Still.

Spoljne veze uredi

Reference uredi